Mozilla følger Googles eksempel: Alle HTTP-sider skal markeres som usikre i Firefox

I 2018 valgte Google at putte et 'not secure' på alle HTTP-sider. Nu følger Mozilla trop, når open source-browseren udgives i en ny version til oktober.

Mozilla vil fremover markere alle HTTP-hjemmesider som værende usikre.

Det sker, når udgivelsen, Firefox 70, bliver tilgængelig til oktober. Her vil HTTP-sider blive markeret med et 'not secure'.

Indtil nu har open source-browseren kun vist 'not secure' for HTTP-sider, der indeholder felter til indtastning af loginoplysninger.

Det skriver Zdnet.

Dermed går Mozilla i Googles fodspor, der har markeret HTTP-sider som 'not secure' siden browser-versionen Chrome 68, der kom på gaden i 2018.

Læs mere om det her: Nu tager Google det store skridt: Alle HTTP-sider bliver erklæret “not secure” i Chrome

Mozilla Fundation, der er den frivillige organisation bag browseren, begrunder beslutningen med, at mere end 80 procent af internetsider i dag serveres via protokollen HTTPS (hypertext transfer protocol secure).

HTTPS er en krypteret udgave af HTTP.

"I desktop Firefox 70 er det vores intention at vise et ikon i 'identitetsblokken' (i venstre side af URL-boksen, der bliver brugt til at vise information om sikkerhed / privacy), der markerer alle sider, der bruger HTTP (ligeså vel som FTP og certificeringsfejl) som usikre," lyder det fra Firefox-udvikleren Johann Hofmann.

Mozilla har arbejdet på funktionen siden december 2017.

Firefox er ifølge W3counter den fjerdemest benyttede browser med en markedsandel på 6,8 procent. Internet Explorer og Edge kommer ind på en tredjeplads med 8,1 procent, mens Safari har en markedsandel på 13,3 procent.

Google Chrome er fortsat den absolut mest dominerende browser med 56,8 procent af markedet.

Læs også: Mozilla på vej med abonnements-ordninger til efteråret - men lover, at Firefox fortsat vil være gratis
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere


Bedre EDI til SAP

Mød førende danske virksomheder, der alle bruger SAP, og hør hvordan de har tacklet komplekse forretningsudfordringer med EDI. Lær af erfaringer fra Lemvigh-Müller og BESTSELLER, få INVIXO’s 5 skridt til bedre EDI, og hør om SAP’s seneste, massive satsning på deres integrationsplatform.

27. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.