Mozilla følger Googles eksempel: Alle HTTP-sider skal markeres som usikre i Firefox

I 2018 valgte Google at putte et 'not secure' på alle HTTP-sider. Nu følger Mozilla trop, når open source-browseren udgives i en ny version til oktober.

Mozilla vil fremover markere alle HTTP-hjemmesider som værende usikre.

Det sker, når udgivelsen, Firefox 70, bliver tilgængelig til oktober. Her vil HTTP-sider blive markeret med et 'not secure'.

Indtil nu har open source-browseren kun vist 'not secure' for HTTP-sider, der indeholder felter til indtastning af loginoplysninger.

Det skriver Zdnet.

Dermed går Mozilla i Googles fodspor, der har markeret HTTP-sider som 'not secure' siden browser-versionen Chrome 68, der kom på gaden i 2018.

Læs mere om det her: Nu tager Google det store skridt: Alle HTTP-sider bliver erklæret “not secure” i Chrome

Mozilla Fundation, der er den frivillige organisation bag browseren, begrunder beslutningen med, at mere end 80 procent af internetsider i dag serveres via protokollen HTTPS (hypertext transfer protocol secure).

HTTPS er en krypteret udgave af HTTP.

"I desktop Firefox 70 er det vores intention at vise et ikon i 'identitetsblokken' (i venstre side af URL-boksen, der bliver brugt til at vise information om sikkerhed / privacy), der markerer alle sider, der bruger HTTP (ligeså vel som FTP og certificeringsfejl) som usikre," lyder det fra Firefox-udvikleren Johann Hofmann.

Mozilla har arbejdet på funktionen siden december 2017.

Firefox er ifølge W3counter den fjerdemest benyttede browser med en markedsandel på 6,8 procent. Internet Explorer og Edge kommer ind på en tredjeplads med 8,1 procent, mens Safari har en markedsandel på 13,3 procent.

Google Chrome er fortsat den absolut mest dominerende browser med 56,8 procent af markedet.

Læs også: Mozilla på vej med abonnements-ordninger til efteråret - men lover, at Firefox fortsat vil være gratis
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Computerworld Digital Summit Days 2021: Sæt kursen med de rigtige it-beslutninger

Tre dage med unik viden og inspiration til din digitale organisation. Temaerne er digitalisering, it-sikkerhed og intelligent ERP. Du kan være med, når vi sætter ideerne, eksemplerne og de gode digitale erfaringer i centrum. Det sker gennem interaktive debatpaneler, konkrete erfaringer og oplagte keynotes.

23. marts 2021 | Læs mere


Premium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen. Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Bill Gates har en løsning: Sådan undgår vi klimakatastrofen
Klumme: Bill Gates vil gerne redde verden. Intet mindre. Og som alle store it-folk regner han baglæns. Politikerne er mest optaget af, hvad der kan lade sig gøre, og hvad de kan skabe flertal for. Men Bill Gates har set på klimakatastrofen, og hans budskab er klart.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.