Artikel top billede

Mozilla følger Googles eksempel: Alle HTTP-sider skal markeres som usikre i Firefox

I 2018 valgte Google at putte et 'not secure' på alle HTTP-sider. Nu følger Mozilla trop, når open source-browseren udgives i en ny version til oktober.

Mozilla vil fremover markere alle HTTP-hjemmesider som værende usikre.

Det sker, når udgivelsen, Firefox 70, bliver tilgængelig til oktober. Her vil HTTP-sider blive markeret med et 'not secure'.

Indtil nu har open source-browseren kun vist 'not secure' for HTTP-sider, der indeholder felter til indtastning af loginoplysninger.

Det skriver Zdnet.

Dermed går Mozilla i Googles fodspor, der har markeret HTTP-sider som 'not secure' siden browser-versionen Chrome 68, der kom på gaden i 2018.

Læs mere om det her: Nu tager Google det store skridt: Alle HTTP-sider bliver erklæret “not secure” i Chrome

Mozilla Fundation, der er den frivillige organisation bag browseren, begrunder beslutningen med, at mere end 80 procent af internetsider i dag serveres via protokollen HTTPS (hypertext transfer protocol secure).

HTTPS er en krypteret udgave af HTTP.

"I desktop Firefox 70 er det vores intention at vise et ikon i 'identitetsblokken' (i venstre side af URL-boksen, der bliver brugt til at vise information om sikkerhed / privacy), der markerer alle sider, der bruger HTTP (ligeså vel som FTP og certificeringsfejl) som usikre," lyder det fra Firefox-udvikleren Johann Hofmann.

Mozilla har arbejdet på funktionen siden december 2017.

Firefox er ifølge W3counter den fjerdemest benyttede browser med en markedsandel på 6,8 procent. Internet Explorer og Edge kommer ind på en tredjeplads med 8,1 procent, mens Safari har en markedsandel på 13,3 procent.

Google Chrome er fortsat den absolut mest dominerende browser med 56,8 procent af markedet.

Læs også: Mozilla på vej med abonnements-ordninger til efteråret - men lover, at Firefox fortsat vil være gratis
IT-JOB

Strandmøllen A/S

IT udvikler

Falcon.io ApS

Senior Frontend Engineer

Continia Software A/S

Software Engineer - Frontend

Facit bank

IT-udvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere