Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Mozilla på vej med abonnements-ordninger til efteråret - men lover, at Firefox fortsat vil være gratis

Selskabet bag Firefox-browseren, Mozilla, er på vej med abonnements-ordninger, som ventes lanceret til efteråret.

Selskabet bag Firefox, Mozilla er på vej til at indføre betalingskrav på en række services.

Mozilla har i årevis hentet langt størstedelen af sin omsætning via partneraftaler med selskaber, der anvender selskabets meget udbredte Firefox-browser

Men til efteråret udvider Mozilla altså sin portefølje: Her lancerer selskabet en række abonnements-baserede services. Præcis hvilke står endnu uklart.

Dog er en ting sikkert, lyder det fra Mozilla: Det vil fortsat være gratis at anvende Firefox-browseren, der fortsat spiller en meget central rolle for Mozilla.

“En højtydende, gratis og privacy-sikret Firefox-browser vil fortsat være central i vores kerneydelser,” meddeler Mozillas browser-chef, David Camp, i en mail til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Det ventes, at Mozilla vil lancere de forskellige betalingstjenester til oktober.

Mozilllas CEO, Chris Beard, sagde i sidste uge til tyske t3n, at Mozilla betragter abonnements-ordnigner som en vigtig forretningsdel fremover.

I et interview med den tyske avis fortalte han, at Mozilla har kig på tre ligestillede indtjenings-kanaler, nemlig søgninger (som i dag står for 90 procent af omsætningen), betalt indhold og betalingstjenester.

Her pegede han især på to ting, nemlig online storage og VPN.

“Man kan nemt forestille, at vi tilbyder en løsning, der giver os alle en vis mængde gratis VPN-båndbredde via månedlig abonnement,” sagde han.

Mozilla har tiden uden det store held forsøgt sig med indførelsen af alternative indtægstkanalaer.

Selskabet har blandt andet forsøgt sig med ‘in-browser advertising og lancering af et helt økosystem til smartphones. Men ingen af dem er blevet til kommcercielle successer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere