Artikel top billede

Den virale app-sensation Faceapp ramt af hård privacy-kritik: Afviser at overføre data til Rusland

Den populære app FaceApp er udviklet i Skt Peterborg, men afviser, at brugerdata bliver overført til Rusland.

Hvis du har været aktiv på de sociale medier gennem de seneste dage, så har du måske bemærket, at folk i stor stil uploader billeder, hvor de pludselig ser ud til at være blevet 20 år ældre.

De populære billeder er lavet ved hjælp af den russisk-udviklede app FaceApp, der manipulerer billederne ved hjælp af kunstig intelligens.

Appen er udviklet af firmaet Wireless Lab fra Skt Peterborg, og den er i skrivende stund den mest downloadede gratis app i Apples danske app store.

Kastet ud i privacy-stormvejr

Men gennem de seneste dage er appen blevet beskyldt for at se stort på brugernes privacy.

Ifølge Techcrunch har der blandt andet været mistanke om, at appen uden at have tilladelse til det, kan få adgang til alle de billeder, som du har lagret på din smartphone.

Der er dog ifølge Techcrunch ikke noget, der tyder på, at den del af beskyldningerne har noget på sig.

Til gengæld har det ifølge Techcrunch vist sig, at appen ikke redigerer dine billeder lokalt på din egen enhed. Hver gang du redigerer et billede via FaceApp bliver dine billeder i stedet uploadet til Faceapps cloud, hvor de forskellige filtre bliver lagt på billedet.

Samtidig forbeholder appen sig i sine brugerbetingelser sig også ret til at anvende dine billeder efter, at du har slettet appen, ligesom om, at det også fremgår af brugerbetingelserne, at appen har ret til at anvende brugernes navne og brugernavne til kommercielle formål.

I en mail til Techcrunch oplyser Faceapp dog, at de fleste billeder bliver fjernet fra Faceapps servere efter 48 timer.

Faceapp oplyser desuden, at appen ikke sælger eller deler brugerdata med tredje parter. Samtidig hævder FaceApp, at selvom appen er udviklet i Rusland, så er der ingen brugerdata "der bliver overført til Rusland."

Sidst men ikke oplyser Faceapp, at selskabet accepterer henvendelser fra brugere, der ønsker at få deres data fjernet fra appens servere, men at virksomhedens support-team i øjeblikket har hænderne fulde på grund af appens pludselig popularitet.