Artikel top billede

(Foto: Kristian Brasen / Kristian Brasen)

Telia tæt på at blive overhalet af 3 som Danmarks tredjestørste teleselskab

Nordens største teleselskab Telia har netop udsendt sit regnskab for andet kvartal. Der er fremgang at spore på de finansielle poster, men antallet af mobilkunder er i stilstand.

Telia er netop kommet med sit regnskab for andet kvartal af 2019.

Danmarks tredjestørste teleselskab har i andet kvartal måtte sige farvel til 5.000 mobilkunder, således at selskabet nu i alt har 1,441 millioner mobilkunder.

Sammenlignet med samme kvartal i 2018 er det et tab på 18.000 mobilkunder.

Omsætning hos Telia Danmark er faldet fra 778 millioner kroner for et år siden til nu 749 millioner. Samtidig er driftsresultatet (EBITDA) vokset fra 177 til 179 millioner kroner.

Trods en stagnerende mobilkundeportefølje, er der overordnet tilfredshed hos Telia.

"Helt grundlæggende driver vi en solid forretning trods et fortsat pres på vores toplinje. Vi lander et overskud på 179 millioner kroner i årets andet kvartal, hvilket er 2 millioner kroner bedre end samme kvartal sidste år. Indsatsen for at digitalisere forretningen og vores processer samt levere attraktive produkter virker efter planen. Tilfredsheden blandt vores kunder stiger fortsat og stadig flere vælger at blive hos os længere," lyder det fra Morten Bentzen, administrerende direktør i Telia Danmark, i en pressemeddelelse.

3 faretruende tæt på tredjepladsen

I andet kvartal hev teleselskabet 3 30.000 nye mobilkunder til butikken, hvilket bringer den samlede kundeporteføle op på 1,387 millioner mobilkunder.

Dermed mangler 3 omkring 50.000 mobilkunder for at nå op på siden af Telia.

Læs mere her: Så mange nye kunder fik teleselskabet 3 i andet kvartal

I samme kvartal mistede det næststørste teleselskab Telenor 12.000 kunder, og har nu omkring 1,7 millioner kunder.

Det kan du læse mere om her: Telenor taber 12.000 kunder - men hæver indtjeningen: "Det tager tid at komme tilbage"

Danmarks største teleselskab TDC hentede 171.000 nye mobilkunder i 2018.

Læs mere om det her: TDC fik 171.000 nye mobilkunder i 2018 - men kundetilstrømingen aftager: Sådan fordeler selskabets kunder sig

Telia, der også ejer lavprismobilselskabet Call Me og MIT Tele, er sammen med Telenor i gang med at teste 5G, hvilket selskabet skal i gang med at blive endnu klogere på.

"Vi fortsætter med at udbygge og forbedre vores eksisterende 4G-netværk, som sikrer hurtige og stabile mobilforbindelser stort set overalt i Danmark. Samtidig er vi i udgangen af juni gået i gang med at teste 5G-teknologien på vores hovedkontor i København. Over de kommende måneder vil gøre os konkrete erfaringer med fremtidens mobilteknologi, som byder på interessante muligheder for den fortsatte digitalisering af Danmark," lyder det fra Morten Bentzen.

Du kan læse mere om de to teleselskabers 5G-planer her: Telenor og Telia går i luften med 5G-netværk i Danmark: Her er de første master
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere