Artikel top billede

Telia tæt på at blive overhalet af 3 som Danmarks tredjestørste teleselskab

Nordens største teleselskab Telia har netop udsendt sit regnskab for andet kvartal. Der er fremgang at spore på de finansielle poster, men antallet af mobilkunder er i stilstand.

Telia er netop kommet med sit regnskab for andet kvartal af 2019.

Danmarks tredjestørste teleselskab har i andet kvartal måtte sige farvel til 5.000 mobilkunder, således at selskabet nu i alt har 1,441 millioner mobilkunder.

Sammenlignet med samme kvartal i 2018 er det et tab på 18.000 mobilkunder.

Omsætning hos Telia Danmark er faldet fra 778 millioner kroner for et år siden til nu 749 millioner. Samtidig er driftsresultatet (EBITDA) vokset fra 177 til 179 millioner kroner.

Trods en stagnerende mobilkundeportefølje, er der overordnet tilfredshed hos Telia.

"Helt grundlæggende driver vi en solid forretning trods et fortsat pres på vores toplinje. Vi lander et overskud på 179 millioner kroner i årets andet kvartal, hvilket er 2 millioner kroner bedre end samme kvartal sidste år. Indsatsen for at digitalisere forretningen og vores processer samt levere attraktive produkter virker efter planen. Tilfredsheden blandt vores kunder stiger fortsat og stadig flere vælger at blive hos os længere," lyder det fra Morten Bentzen, administrerende direktør i Telia Danmark, i en pressemeddelelse.

3 faretruende tæt på tredjepladsen

I andet kvartal hev teleselskabet 3 30.000 nye mobilkunder til butikken, hvilket bringer den samlede kundeporteføle op på 1,387 millioner mobilkunder.

Dermed mangler 3 omkring 50.000 mobilkunder for at nå op på siden af Telia.

Læs mere her: Så mange nye kunder fik teleselskabet 3 i andet kvartal

I samme kvartal mistede det næststørste teleselskab Telenor 12.000 kunder, og har nu omkring 1,7 millioner kunder.

Det kan du læse mere om her: Telenor taber 12.000 kunder - men hæver indtjeningen: "Det tager tid at komme tilbage"

Danmarks største teleselskab TDC hentede 171.000 nye mobilkunder i 2018.

Læs mere om det her: TDC fik 171.000 nye mobilkunder i 2018 - men kundetilstrømingen aftager: Sådan fordeler selskabets kunder sig

Telia, der også ejer lavprismobilselskabet Call Me og MIT Tele, er sammen med Telenor i gang med at teste 5G, hvilket selskabet skal i gang med at blive endnu klogere på.

"Vi fortsætter med at udbygge og forbedre vores eksisterende 4G-netværk, som sikrer hurtige og stabile mobilforbindelser stort set overalt i Danmark. Samtidig er vi i udgangen af juni gået i gang med at teste 5G-teknologien på vores hovedkontor i København. Over de kommende måneder vil gøre os konkrete erfaringer med fremtidens mobilteknologi, som byder på interessante muligheder for den fortsatte digitalisering af Danmark," lyder det fra Morten Bentzen.

Du kan læse mere om de to teleselskabers 5G-planer her: Telenor og Telia går i luften med 5G-netværk i Danmark: Her er de første master
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Kan ikke skifte leverandør: Region Sjælland underskriver million-aftale med Oracle uden udbud
Region Sjælland underskriver million-aftale med Oracle, der er eneste selskab, der kan levere den software, som regionen er afhængig af. “Et skifte fra Oracle-teknologi til anden teknologi er noget nær umuligt,” konkluderer regionen.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.