Artikel top billede

(Foto: Photo by Hoster on Unsplash)

Slack nulstiller passwords på tusindvis af brugere efter hackerangreb

Den populære kommunikationsplatform Slack tager nu konsekvensen af et fire år gammelt hackerangreb og tvinger omkring 100.000 brugere til at skifte kodeord

Alle brugere af Slack der ikke har skiftet deres kodeord de sidste fire år har nu fået det nulstillet.

I 2015 blev selskabet nemlig ramt af et hackerangreb, og derfor har man nu valgt selv at nulstille passwords på alle der endnu ikke har fået skiftet kodeord siden angrebet.

Det skriver The Hacker News.

Det er cirka én procent af Slacks brugere, der bliver ramt af beslutningen og altså nu bliver tvunget til at skifte deres password.

Læs også: Bruger din virksomhed Microsoft Teams eller Slack? Her er fire råd til at undgå stress og frustrationer på arbejdspladsen

Det fire år gamle hackerangreb betød at de it-kriminelle bag fik adgang til brugernes emails, brugernavne og såkaldte 'hased' passwords.

Dengang opfordrerede Slack alle brugere til at ændre deres password mannuelt, men nu bliver det sidste altså hjulpet endeligt på vej af selskabet selv.

Slack har omkring 10 millioner daglige brugere og bliver brugt af omkring en halv million virksomheder og organisationer.

Dermed kan i omegnen af 100.000 brugere af chat-platformen angiveligt se frem til at skulle skifte deres loginoplysninger.

Læs også:

Dansk Hydro-direktør efter hacker-angreb: "Vi løber rundt med USB-stik fra computer til computer for at flytte informationer rundt i forsyningskæden"

Hacker roser ny sikkerhedsfunktion til iPhone: Men den kommer ikke uden en pris
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere