Artikel top billede

Trump inviterer tech-giganter til Det Hvide Hus for at diskutere Huawei-forbud

Den amerikanske præsident Donald Trumps økonomiske rådgiver, Larry Kudlow, har indkaldt flere store, amerikanske tech-virksomheder for at diskutere forbudet mod kinesiske Huawei.

Chipgiganterne Intel og Qualcomm er sammen med Google blevet indkaldt til et møde hos den amerikanske præsident, hvor de blandt andet skal tale om USA's forbud mod Huawei.

Mødet er blevet indkaldt af Donald Trumps økonomiske rådgiver og officielt skal parterne diskutere økonomiske problemstillinger, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Donald Trump kom i maj måned med et forbud for amerikanske virksomheder mod at bruge Huaweis-udstyr og sælge til den kinesiske virksomhed.

Læs også: Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier

Det har skabt problemer for flere af de store amerikanske virksomheder, der i dag samarbejder med Huawei, og Trump har senere sagt, at udvalgte virksomheder kan forsætte samarbejdet. Det er dog fortsat uklart, hvad det konkret betyder.

Forbuddet mod Huawei er forventet, “at blive nævnt, men det er ikke årsagen til, hvorfor de er indkaldt til møde,” lyder det fra en annonym kilde til Reuters.

Førende telekommunikationsselskab

Amerikanerne har længe givet udtryk for, at man frygter det kinesiske selskab bliver brugt af regeringen til at spionere i udlandet.

Det kan du læse mere om her: Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Huawei har i dag stort set ingen tilstedeværelse på det amerikanske marked.

Alligevel er det kinesiske selskab den største televirksomhed i verden.

Efter flere advarsler fra amerikanerne er Huawei dog blevet fravalgt af flere europæiske lande til at stå for infrastrukturen til det kommende 5G-netværk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.