Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Trump inviterer tech-giganter til Det Hvide Hus for at diskutere Huawei-forbud

Den amerikanske præsident Donald Trumps økonomiske rådgiver, Larry Kudlow, har indkaldt flere store, amerikanske tech-virksomheder for at diskutere forbudet mod kinesiske Huawei.

Chipgiganterne Intel og Qualcomm er sammen med Google blevet indkaldt til et møde hos den amerikanske præsident, hvor de blandt andet skal tale om USA's forbud mod Huawei.

Mødet er blevet indkaldt af Donald Trumps økonomiske rådgiver og officielt skal parterne diskutere økonomiske problemstillinger, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Donald Trump kom i maj måned med et forbud for amerikanske virksomheder mod at bruge Huaweis-udstyr og sælge til den kinesiske virksomhed.

Læs også: Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier

Det har skabt problemer for flere af de store amerikanske virksomheder, der i dag samarbejder med Huawei, og Trump har senere sagt, at udvalgte virksomheder kan forsætte samarbejdet. Det er dog fortsat uklart, hvad det konkret betyder.

Forbuddet mod Huawei er forventet, “at blive nævnt, men det er ikke årsagen til, hvorfor de er indkaldt til møde,” lyder det fra en annonym kilde til Reuters.

Førende telekommunikationsselskab

Amerikanerne har længe givet udtryk for, at man frygter det kinesiske selskab bliver brugt af regeringen til at spionere i udlandet.

Det kan du læse mere om her: Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Huawei har i dag stort set ingen tilstedeværelse på det amerikanske marked.

Alligevel er det kinesiske selskab den største televirksomhed i verden.

Efter flere advarsler fra amerikanerne er Huawei dog blevet fravalgt af flere europæiske lande til at stå for infrastrukturen til det kommende 5G-netværk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere