Artikel top billede

Trump inviterer tech-giganter til Det Hvide Hus for at diskutere Huawei-forbud

Den amerikanske præsident Donald Trumps økonomiske rådgiver, Larry Kudlow, har indkaldt flere store, amerikanske tech-virksomheder for at diskutere forbudet mod kinesiske Huawei.

Chipgiganterne Intel og Qualcomm er sammen med Google blevet indkaldt til et møde hos den amerikanske præsident, hvor de blandt andet skal tale om USA's forbud mod Huawei.

Mødet er blevet indkaldt af Donald Trumps økonomiske rådgiver og officielt skal parterne diskutere økonomiske problemstillinger, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Donald Trump kom i maj måned med et forbud for amerikanske virksomheder mod at bruge Huaweis-udstyr og sælge til den kinesiske virksomhed.

Læs også: Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier

Det har skabt problemer for flere af de store amerikanske virksomheder, der i dag samarbejder med Huawei, og Trump har senere sagt, at udvalgte virksomheder kan forsætte samarbejdet. Det er dog fortsat uklart, hvad det konkret betyder.

Forbuddet mod Huawei er forventet, “at blive nævnt, men det er ikke årsagen til, hvorfor de er indkaldt til møde,” lyder det fra en annonym kilde til Reuters.

Førende telekommunikationsselskab

Amerikanerne har længe givet udtryk for, at man frygter det kinesiske selskab bliver brugt af regeringen til at spionere i udlandet.

Det kan du læse mere om her: Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Huawei har i dag stort set ingen tilstedeværelse på det amerikanske marked.

Alligevel er det kinesiske selskab den største televirksomhed i verden.

Efter flere advarsler fra amerikanerne er Huawei dog blevet fravalgt af flere europæiske lande til at stå for infrastrukturen til det kommende 5G-netværk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere