Artikel top billede

Google blev slæbt i retten for aldersdiskrimination: Nu må giganten punge ud med 74 millioner i erstatning

227 ældre jobsøgere mener, at Google har diskrimineret mod dem på grund af deres alder. Nu er der indgået et forlig i sagen.

Google skal betale 74 millioner kroner (11 millioner dollar) som led i et forlig i en sag, hvor 227 ældre jobsøgere mener, at de har været udsat for aldersdiskrimination.

Det fremgår af en række offentligt tilgængelige retsdokumenter.

Ifølge det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg betyder udfaldet af sagen, at hver deltager i søgsmålet gennemsnit vil få udbetalt, hvad der svarer til lidt mere 230.000 kroner (35.000 dollar).

Selvom Google har indgået et forlig, så afviser den amerikanske gigant dog ifølge Bloomberg fortsat, at den har handlet forkert.

I stedet mener selskabet, at jobsøgerne ikke har formået at demonstrere, at de har de rette kvalifikationerne.

Forsøgte at gå job i syv år

Cheryl Fillekes, der står i spidsen for søgsmålet, har gennem en syv årig periode været til fire jobsamtaler hos Google uden at få et job, selvom hun tilsyneladende har kvalifikationerne.

Det mener hun skyldes, at hun er i starten af 50’erne.

“Aldersdiskrimination er et problem, som det er nødvendigt at adressere i tech-branchen. Vi er meget tilfredse med, at vi har været i stand til at skaffe et fair forlig på vegne af vores klienter i sagen,” siger hendes advokat til Bloomberg.

Beskyldninger svirre i branchen

De amerikanske tech-virksomheder har længe været hjemsøgt af beskyldninger om aldersdiskrimination, skriver The Guardian.

Således er gennemsnitsalderen hos Google og Facebook blot 29 år, mens den hos Amazon er 30. Den gennemsnitlige gennemsnitsalder for en amerikanske programmør er ifølge tech-mediet Ars Technica til gengæld 40.

Men også herhjemme har danske KMD været ramt af lignende beskyldninger.

Således kunne Computerworld tidligere på året afsløre, at KMD’s ansættelsesregler for 2018 indeholder et krav om, at alle nyansatte fuldtidsmedarbejdere hos KMD Danmark som hovedregel skal være under 36 år.

Det kan du læse mere om her:

Afsløring: Hemmelig KMD-plan bryder loven - alle nyansatte i Danmark skal være under 36 år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Nyt kæmpesystem til politiet fra Netcompany bliver næsten 20 procent dyrere end planlagt: Forsinkes med mere end et år
Halvandet år efter kontrakt-underskrivelsen med Netcompany er omkostningerne til levering af politiets kommende planlægnings-system allerede steget med næsten 20 procent, mens hele projektet skal replanlægges. Det bliver nu mere end et år forsinket. Se her, hvornår det for politiet vitale system ventes klart.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.