Google blev slæbt i retten for aldersdiskrimination: Nu må giganten punge ud med 74 millioner i erstatning

227 ældre jobsøgere mener, at Google har diskrimineret mod dem på grund af deres alder. Nu er der indgået et forlig i sagen.

Google skal betale 74 millioner kroner (11 millioner dollar) som led i et forlig i en sag, hvor 227 ældre jobsøgere mener, at de har været udsat for aldersdiskrimination.

Det fremgår af en række offentligt tilgængelige retsdokumenter.

Ifølge det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg betyder udfaldet af sagen, at hver deltager i søgsmålet gennemsnit vil få udbetalt, hvad der svarer til lidt mere 230.000 kroner (35.000 dollar).

Selvom Google har indgået et forlig, så afviser den amerikanske gigant dog ifølge Bloomberg fortsat, at den har handlet forkert.

I stedet mener selskabet, at jobsøgerne ikke har formået at demonstrere, at de har de rette kvalifikationerne.

Forsøgte at gå job i syv år
Cheryl Fillekes, der står i spidsen for søgsmålet, har gennem en syv årig periode været til fire jobsamtaler hos Google uden at få et job, selvom hun tilsyneladende har kvalifikationerne.

Det mener hun skyldes, at hun er i starten af 50’erne.

“Aldersdiskrimination er et problem, som det er nødvendigt at adressere i tech-branchen. Vi er meget tilfredse med, at vi har været i stand til at skaffe et fair forlig på vegne af vores klienter i sagen,” siger hendes advokat til Bloomberg.

Beskyldninger svirre i branchen
De amerikanske tech-virksomheder har længe været hjemsøgt af beskyldninger om aldersdiskrimination, skriver The Guardian.

Således er gennemsnitsalderen hos Google og Facebook blot 29 år, mens den hos Amazon er 30. Den gennemsnitlige gennemsnitsalder for en amerikanske programmør er ifølge tech-mediet Ars Technica til gengæld 40.

Men også herhjemme har danske KMD været ramt af lignende beskyldninger.

Således kunne Computerworld tidligere på året afsløre, at KMD’s ansættelsesregler for 2018 indeholder et krav om, at alle nyansatte fuldtidsmedarbejdere hos KMD Danmark som hovedregel skal være under 36 år.

Det kan du læse mere om her:

Afsløring: Hemmelig KMD-plan bryder loven - alle nyansatte i Danmark skal være under 36 årYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få overblikket: Her er Gartners vurdering af 16 førende CRM-leverandører
Den teknologiske udvikling skaber pt. en massiv omstilling inden for kundeservice. Samtidig muliggør teknologien også en konsolidering, som igen stiller nye krav til moderne CRM-systemer. Især kunstig intelligens og muligheden for digitale kanaler står højt på kundernes liste. I dette whitepaper kan du derfor læse om analysevirksomheden Gartners research af 16 leverandører inden for CRM og dermed få et overblik over det stadigt mere komplekse landskab.