Artikel top billede

Google blev slæbt i retten for aldersdiskrimination: Nu må giganten punge ud med 74 millioner i erstatning

227 ældre jobsøgere mener, at Google har diskrimineret mod dem på grund af deres alder. Nu er der indgået et forlig i sagen.

Google skal betale 74 millioner kroner (11 millioner dollar) som led i et forlig i en sag, hvor 227 ældre jobsøgere mener, at de har været udsat for aldersdiskrimination.

Det fremgår af en række offentligt tilgængelige retsdokumenter.

Ifølge det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg betyder udfaldet af sagen, at hver deltager i søgsmålet gennemsnit vil få udbetalt, hvad der svarer til lidt mere 230.000 kroner (35.000 dollar).

Selvom Google har indgået et forlig, så afviser den amerikanske gigant dog ifølge Bloomberg fortsat, at den har handlet forkert.

I stedet mener selskabet, at jobsøgerne ikke har formået at demonstrere, at de har de rette kvalifikationerne.

Forsøgte at gå job i syv år

Cheryl Fillekes, der står i spidsen for søgsmålet, har gennem en syv årig periode været til fire jobsamtaler hos Google uden at få et job, selvom hun tilsyneladende har kvalifikationerne.

Det mener hun skyldes, at hun er i starten af 50’erne.

“Aldersdiskrimination er et problem, som det er nødvendigt at adressere i tech-branchen. Vi er meget tilfredse med, at vi har været i stand til at skaffe et fair forlig på vegne af vores klienter i sagen,” siger hendes advokat til Bloomberg.

Beskyldninger svirre i branchen

De amerikanske tech-virksomheder har længe været hjemsøgt af beskyldninger om aldersdiskrimination, skriver The Guardian.

Således er gennemsnitsalderen hos Google og Facebook blot 29 år, mens den hos Amazon er 30. Den gennemsnitlige gennemsnitsalder for en amerikanske programmør er ifølge tech-mediet Ars Technica til gengæld 40.

Men også herhjemme har danske KMD været ramt af lignende beskyldninger.

Således kunne Computerworld tidligere på året afsløre, at KMD’s ansættelsesregler for 2018 indeholder et krav om, at alle nyansatte fuldtidsmedarbejdere hos KMD Danmark som hovedregel skal være under 36 år.

Det kan du læse mere om her:

Afsløring: Hemmelig KMD-plan bryder loven - alle nyansatte i Danmark skal være under 36 år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere