Efter milliardbøde: Facebook-regnskab slår alle forventninger

Annonceindtægterne fortsætter med at rulle ind hos Facebook, selvom selskabet har været ramt af adskillige privacyskandaler.

På trods af flere år med privacyskandaler, fortsætter Facebook med at skovle penge ind.

Det fremgår af selskabets seneste kvartalsregnskab, der blev offentliggjort onsdag aften.

Regnskabet viser, at Facebooks omsætning steg med hele 28 procent til 16,9 milliarder dollar (113 milliarder kroner), hvilket ifølge Bloomberg var højere end analytikernes forventninger, der lød på 16,5 milliarder dollar.

Selskabets overskud lød på 2,6 milliarder dollar svarende til 0,91 dollar per aktie.

Læs også:Amerikansk myndighed bekræfter rekordbøde til Facebook

Fik milliard-bøde
Indregnet i overskuddet er et minus på to milliarder dollar, der er blevet fratrukket i forbindelse med den fem milliarder dollar store bøde fra den amerikanske konkurrence- og forbrugermyndighed FTC, som Facebook blev ramt af blot få timer før regnskabsaflæggelsen.

Samtidig har Facebook også ændret sin regnskabspraksis i forbindelse med regnskabet.

Uden FTC-bøden og den ændrede regnskabspraksis ville Facebook ifølge Wall Street Journal have tjent 1,99 dollar per aktie.

Læs også: Facebook-aktien tordnede i vejret efter rekordbøde

Fremgang i antallet af brugere
Regnskabet viser ligeledes, at selskabets havde en fremgang i antallet af daglige bruger.

Facebooks hoved-app, som internt i virksomheden bliver benævnt 'den blå app', oplevede en fremgang i antallet af daglige brugere. Ifølge Facebook brugte 1,59 milliarder konti Facebook-appen hver eneste dag, hvilket er en fremgang på otte procent i forhold til det seneste kvartal.

Ifølge Wall Street Journal er Facebooks aktie steget med 56 procent siden starten af året, selvom selskabet har kæmpet med kritiske myndigheder og trusler om reguleringer.

Læs også: Nye detaljer om Facebooks milliardbøde: Facebook-brugere blev vildledt om ansigtsgenkendelse og fik misbrugt telefonnumrePremium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.