Artikel top billede

(Foto: Computerworld / Niels de Boissezon)

Efter milliardbøde: Facebook-regnskab slår alle forventninger

Annonceindtægterne fortsætter med at rulle ind hos Facebook, selvom selskabet har været ramt af adskillige privacyskandaler.

På trods af flere år med privacyskandaler, fortsætter Facebook med at skovle penge ind.

Det fremgår af selskabets seneste kvartalsregnskab, der blev offentliggjort onsdag aften.

Regnskabet viser, at Facebooks omsætning steg med hele 28 procent til 16,9 milliarder dollar (113 milliarder kroner), hvilket ifølge Bloomberg var højere end analytikernes forventninger, der lød på 16,5 milliarder dollar.

Selskabets overskud lød på 2,6 milliarder dollar svarende til 0,91 dollar per aktie.

Læs også:Amerikansk myndighed bekræfter rekordbøde til Facebook

Fik milliard-bøde

Indregnet i overskuddet er et minus på to milliarder dollar, der er blevet fratrukket i forbindelse med den fem milliarder dollar store bøde fra den amerikanske konkurrence- og forbrugermyndighed FTC, som Facebook blev ramt af blot få timer før regnskabsaflæggelsen.

Samtidig har Facebook også ændret sin regnskabspraksis i forbindelse med regnskabet.

Uden FTC-bøden og den ændrede regnskabspraksis ville Facebook ifølge Wall Street Journal have tjent 1,99 dollar per aktie.

Læs også: Facebook-aktien tordnede i vejret efter rekordbøde

Fremgang i antallet af brugere

Regnskabet viser ligeledes, at selskabets havde en fremgang i antallet af daglige bruger.

Facebooks hoved-app, som internt i virksomheden bliver benævnt 'den blå app', oplevede en fremgang i antallet af daglige brugere. Ifølge Facebook brugte 1,59 milliarder konti Facebook-appen hver eneste dag, hvilket er en fremgang på otte procent i forhold til det seneste kvartal.

Ifølge Wall Street Journal er Facebooks aktie steget med 56 procent siden starten af året, selvom selskabet har kæmpet med kritiske myndigheder og trusler om reguleringer.

Læs også: Nye detaljer om Facebooks milliardbøde: Facebook-brugere blev vildledt om ansigtsgenkendelse og fik misbrugt telefonnumre