Artikel top billede

Flere bøder kan være på vej til Facebook: Konkurrencemyndighed åbner helt ny sag

Blot få timer efter, at Facebook blev ramt af en rekordstor bøde, er det kommer frem, at amerikanske FTC nok engang undersøger tech-giganten.

Den amerikanske forbruger- og konkurrencemyndighed FTC har åbnet endnu en undersøgelse af Facebook. Denne gang er der tale om en monopolundersøgelse.

Det offentliggjorde Facebook onsdag aften i forbindelse med selskabets kvartalsregnskab.

Nyheden kommer dermed blot få timer efter, at FTC officielt har afsluttet en privacy-sag mod Facebook, der endte med en rekordbøde på 33 milliarder kroner.

Læs også: Amerikansk myndighed bekræfter rekordbøde til Facebook

Den nye FTC-undersøgelse blev ifølge Financial Times allerede indledt i juni, og den er blot den seneste i en lang række af reguleringstiltag, som myndighederne flere steder i verden har taget i brug over for Facebook.

“Vores selskab og hele it- og internetbranchen har i det seneste kvartal været genstand for øget granskning med henblik på mulig regulering,” lød fra Facebook ifølge Financial Times.

Tidligere på ugen kom det desuden frem, at det amerikanske justitsministerum har indledt en efterforskning af de største amerikanske tech-virksomheder, der undersøges for potentielt konkurrenceforvridende aktiviteter.

Det amerikanske justitsministerium nævnte ikke hvilke virksomheder, der vil blive kigget efter i sømmene. Men et godt bud er, at Facebook, Google, Amazon og muligvis også Apple er blandt dem.

Læs også: Amerikanske myndighed indleder officiel efterforskning af landets tech-giganter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere