Flere bøder kan være på vej til Facebook: Konkurrencemyndighed åbner helt ny sag

Blot få timer efter, at Facebook blev ramt af en rekordstor bøde, er det kommer frem, at amerikanske FTC nok engang undersøger tech-giganten.

Den amerikanske forbruger- og konkurrencemyndighed FTC har åbnet endnu en undersøgelse af Facebook. Denne gang er der tale om en monopolundersøgelse.

Det offentliggjorde Facebook onsdag aften i forbindelse med selskabets kvartalsregnskab.

Nyheden kommer dermed blot få timer efter, at FTC officielt har afsluttet en privacy-sag mod Facebook, der endte med en rekordbøde på 33 milliarder kroner.

Læs også: Amerikansk myndighed bekræfter rekordbøde til Facebook

Den nye FTC-undersøgelse blev ifølge Financial Times allerede indledt i juni, og den er blot den seneste i en lang række af reguleringstiltag, som myndighederne flere steder i verden har taget i brug over for Facebook.

“Vores selskab og hele it- og internetbranchen har i det seneste kvartal været genstand for øget granskning med henblik på mulig regulering,” lød fra Facebook ifølge Financial Times.

Tidligere på ugen kom det desuden frem, at det amerikanske justitsministerum har indledt en efterforskning af de største amerikanske tech-virksomheder, der undersøges for potentielt konkurrenceforvridende aktiviteter.

Det amerikanske justitsministerium nævnte ikke hvilke virksomheder, der vil blive kigget efter i sømmene. Men et godt bud er, at Facebook, Google, Amazon og muligvis også Apple er blandt dem.

Læs også: Amerikanske myndighed indleder officiel efterforskning af landets tech-giganter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan vinder du større anerkendelse for din sikkerhedsindsats
De fleste IT-sikkerhedsansvarlige oplever undertiden, at topledelsen ikke helt forstår og anerkender de kritiske cybersikkerhedsorienterede udfordringer, virksomheden skal håndtere. Ja, man fornemmer måske endda, at situationens alvor slet ikke trænger igennem på direktionsgangen.