Artikel top billede

Flere bøder kan være på vej til Facebook: Konkurrencemyndighed åbner helt ny sag

Blot få timer efter, at Facebook blev ramt af en rekordstor bøde, er det kommer frem, at amerikanske FTC nok engang undersøger tech-giganten.

Den amerikanske forbruger- og konkurrencemyndighed FTC har åbnet endnu en undersøgelse af Facebook. Denne gang er der tale om en monopolundersøgelse.

Det offentliggjorde Facebook onsdag aften i forbindelse med selskabets kvartalsregnskab.

Nyheden kommer dermed blot få timer efter, at FTC officielt har afsluttet en privacy-sag mod Facebook, der endte med en rekordbøde på 33 milliarder kroner.

Læs også: Amerikansk myndighed bekræfter rekordbøde til Facebook

Den nye FTC-undersøgelse blev ifølge Financial Times allerede indledt i juni, og den er blot den seneste i en lang række af reguleringstiltag, som myndighederne flere steder i verden har taget i brug over for Facebook.

“Vores selskab og hele it- og internetbranchen har i det seneste kvartal været genstand for øget granskning med henblik på mulig regulering,” lød fra Facebook ifølge Financial Times.

Tidligere på ugen kom det desuden frem, at det amerikanske justitsministerum har indledt en efterforskning af de største amerikanske tech-virksomheder, der undersøges for potentielt konkurrenceforvridende aktiviteter.

Det amerikanske justitsministerium nævnte ikke hvilke virksomheder, der vil blive kigget efter i sømmene. Men et godt bud er, at Facebook, Google, Amazon og muligvis også Apple er blandt dem.

Læs også: Amerikanske myndighed indleder officiel efterforskning af landets tech-giganter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere