Artikel top billede

Britisk politi kan miste data om tusindvis af kriminelle og terrorister efter brexit

Der er risiko for, at britisk politi må klare sig uden data fra deres europæiske kollegaer efter 31. oktober, hvor Storbritannien står til at forlade EU.

Storbritanniens National Crime Agency (NCA) er i fuld gang med at høste data fra europæiske databaser om mere end 54.000 kriminelle, forsvunde personer og terrorister.

De britiske mydigheder står nemlig til at miste adgangen til netop de data, hvis landet forlader EU uden en aftale 31. oktober.

Det viser en rapport, som den britiske avis The Guadian har fået adgang til.

Læs også: Storbritannien vil udelukke Huawei fra britiske 5G-netværk

Ifølge avisen står der i rapporten, at britisk politi er 'i risiko for' at miste adgangen til de data, hvis Storbritannien forlader EU uden en aftale.

Den mulighed er rykket tættere på efter, at Boris Johnson blev ny premierminister.

Han har flere gange sagt, at hvis ikke Storbritannien kan forhandle en ny aftale på plads med EU, så er han klar til at forlade samarbejdet 31. oktober uden en aftale.

På den anden side af bordet har EU's stats- og regeringschefer gjort det klart, at aftalen ikke kan blive genåbnet.

Læs også: Ny britisk rapport afslører: Storbritannien kan relativt nemt fjerne spionage-risiko i 5G-udstyr fra Huawei
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere