Artikel top billede

Britisk politi kan miste data om tusindvis af kriminelle og terrorister efter brexit

Der er risiko for, at britisk politi må klare sig uden data fra deres europæiske kollegaer efter 31. oktober, hvor Storbritannien står til at forlade EU.

Storbritanniens National Crime Agency (NCA) er i fuld gang med at høste data fra europæiske databaser om mere end 54.000 kriminelle, forsvunde personer og terrorister.

De britiske mydigheder står nemlig til at miste adgangen til netop de data, hvis landet forlader EU uden en aftale 31. oktober.

Det viser en rapport, som den britiske avis The Guadian har fået adgang til.

Læs også: Storbritannien vil udelukke Huawei fra britiske 5G-netværk

Ifølge avisen står der i rapporten, at britisk politi er 'i risiko for' at miste adgangen til de data, hvis Storbritannien forlader EU uden en aftale.

Den mulighed er rykket tættere på efter, at Boris Johnson blev ny premierminister.

Han har flere gange sagt, at hvis ikke Storbritannien kan forhandle en ny aftale på plads med EU, så er han klar til at forlade samarbejdet 31. oktober uden en aftale.

På den anden side af bordet har EU's stats- og regeringschefer gjort det klart, at aftalen ikke kan blive genåbnet.

Læs også: Ny britisk rapport afslører: Storbritannien kan relativt nemt fjerne spionage-risiko i 5G-udstyr fra Huawei
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere