Artikel top billede

Just Eat opkøbt af hollandsk takeaway-gigant: Ukendt dansker står til at score milliardgevinst

En ukendt dansk milliardær kan score kassen på Takeaway.coms opkøb af Just Eat.

Den hollandske takeaway-gigant Takeaway.com opkøb af Just Eat er nu en realitet, og i forbindelse med den handel står en i den brede offentlighed ukendt dansker til at score en milliardgevinst på handlen.

For ifølge erhvervsmediet Finans er danske Bo Ladegaard Bendtsen med en ejerandel 13,43 procent den største aktionær i Just Eat.

I forbindelse med handlen står Just Eat-aktionærerne til at score en gevinst på 15 procent, og ifølge Finans er Bo Ladegaard Bendtsens aktier i skrivende stund 5,6 milliarder kroner værd.

Bo Ladegaard Bendtsen købte sig ind i Just Eat i 2005, og dengang skrev Computerworld, at han investerede 17 millioner kroner i selskabet i forbindelse, da selskabets stifter Jesper Buch ønskede at ekspandere til England og USA.

Udover sit engagement i Just Eat fortalte Computerworld tilbage i 2002, at Bo Ladegaard Bendtsen har stiftet Storbritanniens største hostingfirma UK2 (tidligere UK2Net) ligesom, at han i sin tid også stiftede danske DanBBS.

Læs også: Morgen-briefing: Just Eat kan blive opkøbt af hollandsk gigant / Elon Musk henter næsten 800 millioner til nyt stort projekt / Stor telefusion godkendt / Trump giver Apple den kolde skulder

Ny kæmpe spiller

Ifølge Reuters betyder sammensmeltningen mellem de to take-away-selskaber, at Takeaway.com med en værdi på 8,2 milliarder pund bliver en at de største spillere i takeaway-branchen, hvor også Uber Eats og Deliveroo er store spillere

Amazon investerede tidligere på året 575 millioner dollar (3,8 milliarder kroner) i Deliveroo.

Just East blev som de flleste danskere ved stiftet af blandt andet den kendte iværksætter Jesper Buch i en kælder i den jyske by Kolding, men gennem de seneste otte år har Just Eat været et britisk selskab.

I 2011 blev Jesper Buch dog købt ud af selskabet. Dengang sagde Jesper Buch til Computerworld, at han var gået fra at være mangemillionær til at blive multimillionær.

Læs også: Jesper Buch: "Jeg er gået fra mangemillionær til multimillionær"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere