Artikel top billede

Just Eat opkøbt af hollandsk takeaway-gigant: Ukendt dansker står til at score milliardgevinst

En ukendt dansk milliardær kan score kassen på Takeaway.coms opkøb af Just Eat.

Den hollandske takeaway-gigant Takeaway.com opkøb af Just Eat er nu en realitet, og i forbindelse med den handel står en i den brede offentlighed ukendt dansker til at score en milliardgevinst på handlen.

For ifølge erhvervsmediet Finans er danske Bo Ladegaard Bendtsen med en ejerandel 13,43 procent den største aktionær i Just Eat.

I forbindelse med handlen står Just Eat-aktionærerne til at score en gevinst på 15 procent, og ifølge Finans er Bo Ladegaard Bendtsens aktier i skrivende stund 5,6 milliarder kroner værd.

Bo Ladegaard Bendtsen købte sig ind i Just Eat i 2005, og dengang skrev Computerworld, at han investerede 17 millioner kroner i selskabet i forbindelse, da selskabets stifter Jesper Buch ønskede at ekspandere til England og USA.

Udover sit engagement i Just Eat fortalte Computerworld tilbage i 2002, at Bo Ladegaard Bendtsen har stiftet Storbritanniens største hostingfirma UK2 (tidligere UK2Net) ligesom, at han i sin tid også stiftede danske DanBBS.

Læs også: Morgen-briefing: Just Eat kan blive opkøbt af hollandsk gigant / Elon Musk henter næsten 800 millioner til nyt stort projekt / Stor telefusion godkendt / Trump giver Apple den kolde skulder

Ny kæmpe spiller

Ifølge Reuters betyder sammensmeltningen mellem de to take-away-selskaber, at Takeaway.com med en værdi på 8,2 milliarder pund bliver en at de største spillere i takeaway-branchen, hvor også Uber Eats og Deliveroo er store spillere

Amazon investerede tidligere på året 575 millioner dollar (3,8 milliarder kroner) i Deliveroo.

Just East blev som de flleste danskere ved stiftet af blandt andet den kendte iværksætter Jesper Buch i en kælder i den jyske by Kolding, men gennem de seneste otte år har Just Eat været et britisk selskab.

I 2011 blev Jesper Buch dog købt ud af selskabet. Dengang sagde Jesper Buch til Computerworld, at han var gået fra at være mangemillionær til at blive multimillionær.

Læs også: Jesper Buch: "Jeg er gået fra mangemillionær til multimillionær"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere