Artikel top billede

Just Eat opkøbt af hollandsk takeaway-gigant: Ukendt dansker står til at score milliardgevinst

En ukendt dansk milliardær kan score kassen på Takeaway.coms opkøb af Just Eat.

Den hollandske takeaway-gigant Takeaway.com opkøb af Just Eat er nu en realitet, og i forbindelse med den handel står en i den brede offentlighed ukendt dansker til at score en milliardgevinst på handlen.

For ifølge erhvervsmediet Finans er danske Bo Ladegaard Bendtsen med en ejerandel 13,43 procent den største aktionær i Just Eat.

I forbindelse med handlen står Just Eat-aktionærerne til at score en gevinst på 15 procent, og ifølge Finans er Bo Ladegaard Bendtsens aktier i skrivende stund 5,6 milliarder kroner værd.

Bo Ladegaard Bendtsen købte sig ind i Just Eat i 2005, og dengang skrev Computerworld, at han investerede 17 millioner kroner i selskabet i forbindelse, da selskabets stifter Jesper Buch ønskede at ekspandere til England og USA.

Udover sit engagement i Just Eat fortalte Computerworld tilbage i 2002, at Bo Ladegaard Bendtsen har stiftet Storbritanniens største hostingfirma UK2 (tidligere UK2Net) ligesom, at han i sin tid også stiftede danske DanBBS.

Læs også: Morgen-briefing: Just Eat kan blive opkøbt af hollandsk gigant / Elon Musk henter næsten 800 millioner til nyt stort projekt / Stor telefusion godkendt / Trump giver Apple den kolde skulder

Ny kæmpe spiller

Ifølge Reuters betyder sammensmeltningen mellem de to take-away-selskaber, at Takeaway.com med en værdi på 8,2 milliarder pund bliver en at de største spillere i takeaway-branchen, hvor også Uber Eats og Deliveroo er store spillere

Amazon investerede tidligere på året 575 millioner dollar (3,8 milliarder kroner) i Deliveroo.

Just East blev som de flleste danskere ved stiftet af blandt andet den kendte iværksætter Jesper Buch i en kælder i den jyske by Kolding, men gennem de seneste otte år har Just Eat været et britisk selskab.

I 2011 blev Jesper Buch dog købt ud af selskabet. Dengang sagde Jesper Buch til Computerworld, at han var gået fra at være mangemillionær til at blive multimillionær.

Læs også: Jesper Buch: "Jeg er gået fra mangemillionær til multimillionær"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere