Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

Trump-forbud tvang Google og Huawei til at droppe samarbejde om smarthøjttaler

Allerede til september skulle Huawei og Google have været klar med en ny smarthøjttaler, men de planer blev stoppet af den amerikanske præsident Donald Trumps sanktioner mod den kinesiske gigant.

Gennem et helt år havde Google og Huawei et frugtbart samarbejde om at udvikle en ny smarthøjttaler, der skulle præsenteres på IFA-messen i Berlin til september.

Men præsident Trumps sanktioner mod Huaweis produkter betød, at tæppet pludselig blevet revet væk under samarbejdet.

Det skriver Silicon Valley-mediet The Information.

“Vi arbejdede på projektet i et år og gjorde en masse fremskridt. Men pludselig stoppe det,” siger han anonym Huawei-ansat til The Information.

Ifølge The Information skulle højttaleren understøtte Google Assistant, og den nye højttaler var målrettet markeder uden for Kina. Her i blandt det amerikanske.

Trumps sanktioner mod Huawei har karakter af at være et regulært forbud, og det indebærer blandt andet, at amerikanske virksomheder med henvisning til den nationale sikkerhed ikke må anvende teknologi fra Huawei eller levere teknologi til det kinesiske selskab.

Læs også: Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere