Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

Trump-forbud tvang Google og Huawei til at droppe samarbejde om smarthøjttaler

Allerede til september skulle Huawei og Google have været klar med en ny smarthøjttaler, men de planer blev stoppet af den amerikanske præsident Donald Trumps sanktioner mod den kinesiske gigant.

Gennem et helt år havde Google og Huawei et frugtbart samarbejde om at udvikle en ny smarthøjttaler, der skulle præsenteres på IFA-messen i Berlin til september.

Men præsident Trumps sanktioner mod Huaweis produkter betød, at tæppet pludselig blevet revet væk under samarbejdet.

Det skriver Silicon Valley-mediet The Information.

“Vi arbejdede på projektet i et år og gjorde en masse fremskridt. Men pludselig stoppe det,” siger han anonym Huawei-ansat til The Information.

Ifølge The Information skulle højttaleren understøtte Google Assistant, og den nye højttaler var målrettet markeder uden for Kina. Her i blandt det amerikanske.

Trumps sanktioner mod Huawei har karakter af at være et regulært forbud, og det indebærer blandt andet, at amerikanske virksomheder med henvisning til den nationale sikkerhed ikke må anvende teknologi fra Huawei eller levere teknologi til det kinesiske selskab.

Læs også: Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere