Artikel top billede

Ansatte lyttede til folk, der havde sex og solgte narko: Nu stopper Apple omstridt Siri-program

Apple har suspenderet en omstridt kvalitetskontrol af Siri, der betød, at underleverandører fik tilsendt lydfiler med optagelser fra Apples digitale assistent.

Apple har valgt at suspendere et program, der skulle føre kvalitetskotrol med den stemmestyrede assistent Siri.

Det skriver erhvervsmediet Bloomberg.

Det sker efter, at det for nylig kom frem, at Apple som en del af programmet sender visse Siri-optagelser i anonymiseret form videre til en underleverandør, der lytter dem igennem og vurderer dem.

Læs også: Whistleblower afslører: Apple-leverandører lytter ofte med på private samtaler

“Vi er fast besluttet på at levere en enestående Siri-oplevelse samtidig med at vi beskytter brugernes privatliv,” lyder det ifølge Bloomberg fra Apple.

I udtalelsen oplyser Apple samtidig, at man udover at suspendere programmet i fremtiden også vil gøre det frivilligt for brugerne at deltage:

“Mens vi foretager en grundig undersøgelse, suspenderer vi Siri-programmet globalt. Samtidig vil vi i forbindelse med en fremtidig software-opdatering gøre det muligt for brugerne selv at vælge, om de vil deltage i prorgrammet.”

Program skulle forbedre Siri

Ifølge Apple er prorgrammet sat i værk for at forbedre Siris evne til at forstå og genkende brugernes kommandoer.

Men Apple har ikke oplyst forbrugerne om, at der er en risiko for at mennesker lytter med på optagelser fra deres telefon.

Det var den engelske avis The Guardian der for nylig afslørede sagen.

Den engelske avis kunne blandt andet fortælle, at medarbejdere hos Apples underleverandører kunne fortælle, at de blandt andet havde hørt optagelser af mennesker, der dyrkede sex samt optagelser, hvor der foregik narkohandel.

Læs også: Amazon indrømmer: Der lyttes med, når den digitale assistent Alexa anvendes

Amazon og Google også ramt af aflytningsfrygt

Apple er dog ikke den eneste tech-gigant, der har været involveret i en privacy-skandale i forbindelse med optagelser fra stemmestyrede assistenter.

De tyske myndigheder har ifølge Bloomberg tidligere på ugen stoppet et lignende program hos Google, hvor ansatte og underleverandører udskrev optagelser, som den digitale assistent Google Assistant har foretaget af borgere i EU.

Samtidig kunne Bloomberg i april afsløre, at tusindvis af ansatte og underleverandører hos Amazon, som led i et lignende program, havde adgang til optagelser fra Amazons Echo-højttalere.

Efterfølgende blev optagelserne udskrevet og forsynet med notater før, at de blev indarbejdet i softwaren, som et led i at forbedre Amazons stemmestyrede assistent Alexas evne til at forstå brugernes kommandoer.

Læs også: Dansker var med til at skabe Siri: "Jeg havde tjent mange millioner, hvis jeg var blevet tre måneder længere"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere