Artikel top billede

Ansatte lyttede til folk, der havde sex og solgte narko: Nu stopper Apple omstridt Siri-program

Apple har suspenderet en omstridt kvalitetskontrol af Siri, der betød, at underleverandører fik tilsendt lydfiler med optagelser fra Apples digitale assistent.

Apple har valgt at suspendere et program, der skulle føre kvalitetskotrol med den stemmestyrede assistent Siri.

Det skriver erhvervsmediet Bloomberg.

Det sker efter, at det for nylig kom frem, at Apple som en del af programmet sender visse Siri-optagelser i anonymiseret form videre til en underleverandør, der lytter dem igennem og vurderer dem.

Læs også: Whistleblower afslører: Apple-leverandører lytter ofte med på private samtaler

“Vi er fast besluttet på at levere en enestående Siri-oplevelse samtidig med at vi beskytter brugernes privatliv,” lyder det ifølge Bloomberg fra Apple.

I udtalelsen oplyser Apple samtidig, at man udover at suspendere programmet i fremtiden også vil gøre det frivilligt for brugerne at deltage:

“Mens vi foretager en grundig undersøgelse, suspenderer vi Siri-programmet globalt. Samtidig vil vi i forbindelse med en fremtidig software-opdatering gøre det muligt for brugerne selv at vælge, om de vil deltage i prorgrammet.”

Program skulle forbedre Siri

Ifølge Apple er prorgrammet sat i værk for at forbedre Siris evne til at forstå og genkende brugernes kommandoer.

Men Apple har ikke oplyst forbrugerne om, at der er en risiko for at mennesker lytter med på optagelser fra deres telefon.

Det var den engelske avis The Guardian der for nylig afslørede sagen.

Den engelske avis kunne blandt andet fortælle, at medarbejdere hos Apples underleverandører kunne fortælle, at de blandt andet havde hørt optagelser af mennesker, der dyrkede sex samt optagelser, hvor der foregik narkohandel.

Læs også: Amazon indrømmer: Der lyttes med, når den digitale assistent Alexa anvendes

Amazon og Google også ramt af aflytningsfrygt

Apple er dog ikke den eneste tech-gigant, der har været involveret i en privacy-skandale i forbindelse med optagelser fra stemmestyrede assistenter.

De tyske myndigheder har ifølge Bloomberg tidligere på ugen stoppet et lignende program hos Google, hvor ansatte og underleverandører udskrev optagelser, som den digitale assistent Google Assistant har foretaget af borgere i EU.

Samtidig kunne Bloomberg i april afsløre, at tusindvis af ansatte og underleverandører hos Amazon, som led i et lignende program, havde adgang til optagelser fra Amazons Echo-højttalere.

Efterfølgende blev optagelserne udskrevet og forsynet med notater før, at de blev indarbejdet i softwaren, som et led i at forbedre Amazons stemmestyrede assistent Alexas evne til at forstå brugernes kommandoer.

Læs også: Dansker var med til at skabe Siri: "Jeg havde tjent mange millioner, hvis jeg var blevet tre måneder længere"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kommunal IT-sikkerhed: Sådan håndterer du det mest effektivt
Hvordan sikrer du systemer og fortrolige data i den kommunale sektor trods begrænsede budgetter og en lang række krav til den digitale transformationsproces? Få et godt overblik her.