Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Computerworld)

Whistleblower afslører: Apple-leverandører lytter ofte med på private samtaler

Samtaler om både handel med stoffer og om private medicinforbrug bliver ifølge en britisk avis lyttet igennem af medarbejdere, der skal kvalitetssikre iPhone assistenten Siri.

Gennem Apples stemme-assistenten Siri lytter medarbejdere på samtaler om alt fra fortrolige samtaler om medicinering, handel med ulovlige stoffer og optagelser af personers sexliv.

Det skriver avisen The Guardian.

Samtalerne er ifølge avisen en del af form for kvalitetskontrol. Apples sender angiveligt enkelte Siri-optagelser videre til underleverandører, der skal lytte dem igennem.

Læs også: Dommer kræver at Amazon udleverer private Echo-optagelser i mordsag

Apple forklarer, at det sker for "at hjælpe Siri og diktion [...] for bedre at kunne forstå og genkende, hvad du siger."

Men iPhone-producenten forklarer ikke explicit at der er mennesker, som lytter til de enkelte samtaler.

Amazon har også været i stormvejr omkring selskabets digitale assistent Echo, som også er blevet mistænkt for at lytte på forbrugerne.

Tidligere har en dommer i den amerikanske delstat New Hampshire, krævet, at Amazon udleverede eventuelle optagelser fra selskabets Echo-enhed, som kan være blevet optaget af samtaler i hjemmet hos to dræbte i en mordsag.

Læs også: Apple er klar til at gå i krig mod Amazons nye store succesprodukt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere