Artikel top billede

Whistleblower afslører: Apple-leverandører lytter ofte med på private samtaler

Samtaler om både handel med stoffer og om private medicinforbrug bliver ifølge en britisk avis lyttet igennem af medarbejdere, der skal kvalitetssikre iPhone assistenten Siri.

Gennem Apples stemme-assistenten Siri lytter medarbejdere på samtaler om alt fra fortrolige samtaler om medicinering, handel med ulovlige stoffer og optagelser af personers sexliv.

Det skriver avisen The Guardian.

Samtalerne er ifølge avisen en del af form for kvalitetskontrol. Apples sender angiveligt enkelte Siri-optagelser videre til underleverandører, der skal lytte dem igennem.

Læs også: Dommer kræver at Amazon udleverer private Echo-optagelser i mordsag

Apple forklarer, at det sker for "at hjælpe Siri og diktion [...] for bedre at kunne forstå og genkende, hvad du siger."

Men iPhone-producenten forklarer ikke explicit at der er mennesker, som lytter til de enkelte samtaler.

Amazon har også været i stormvejr omkring selskabets digitale assistent Echo, som også er blevet mistænkt for at lytte på forbrugerne.

Tidligere har en dommer i den amerikanske delstat New Hampshire, krævet, at Amazon udleverede eventuelle optagelser fra selskabets Echo-enhed, som kan være blevet optaget af samtaler i hjemmet hos to dræbte i en mordsag.

Læs også: Apple er klar til at gå i krig mod Amazons nye store succesprodukt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Kommunal IT-sikkerhed: Sådan håndterer du det mest effektivt
Hvordan sikrer du systemer og fortrolige data i den kommunale sektor trods begrænsede budgetter og en lang række krav til den digitale transformationsproces? Få et godt overblik her.