Artikel top billede

Huawei kræver kompensation på 380 millioner efter handelskrig med USA

Det kinesiske telekommunikationsselskab Huawei mener, at virksomheden Flex ulovligt har tilbageholdt varer i forbindelse med den verserende handelskrig.

Det Singapore-baserede elektronikselskab Flex har ifølge Huawei tilbageholdt varer ulovligt til den kinesiske virksomhed.

Derfor kræver Huawei nu kompensation fra selskabet på 57 millioner dollar, eller hvad der svarer til 380 millioner kroner.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Læs også: Huawei dropper lancering af ny laptop efter amerikansk handelsforbud

Huawei har ikke selv bekræftet beløbet, men flere kilder fortæller til det amerikanske nyhedsbureau, at der er tale om hundredvis af yuan.

Elektronikvirksomheden Flex har ifølge den kinesiske smartphoneproducent tilbageholdt produkter til Huawei for 400 millioner yuan som følge af det amerikanske handelsforbud mod selskabet.

USA's handelsforbud forbyder amerikanske selskaber fra at handle med Huawei foreløbigt indtil 19. august.

Læs også: Huawei er klar med eget styresystem som Android-afløser til efteråret

Forbuddet har allerede haft store konsekvenser for det kinesiske selskab. Det har blandt andet tvunget Huawei til at arbejde på sit eget styresystem til sine smartphones.

Hvis handelsforbuddet opretholdes, kan Huawei nemlig ikke fortsætte med at bruge Android-styresystemet, der i dag leveres af Google.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.