Artikel top billede

Huawei kræver kompensation på 380 millioner efter handelskrig med USA

Det kinesiske telekommunikationsselskab Huawei mener, at virksomheden Flex ulovligt har tilbageholdt varer i forbindelse med den verserende handelskrig.

Det Singapore-baserede elektronikselskab Flex har ifølge Huawei tilbageholdt varer ulovligt til den kinesiske virksomhed.

Derfor kræver Huawei nu kompensation fra selskabet på 57 millioner dollar, eller hvad der svarer til 380 millioner kroner.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Læs også: Huawei dropper lancering af ny laptop efter amerikansk handelsforbud

Huawei har ikke selv bekræftet beløbet, men flere kilder fortæller til det amerikanske nyhedsbureau, at der er tale om hundredvis af yuan.

Elektronikvirksomheden Flex har ifølge den kinesiske smartphoneproducent tilbageholdt produkter til Huawei for 400 millioner yuan som følge af det amerikanske handelsforbud mod selskabet.

USA's handelsforbud forbyder amerikanske selskaber fra at handle med Huawei foreløbigt indtil 19. august.

Læs også: Huawei er klar med eget styresystem som Android-afløser til efteråret

Forbuddet har allerede haft store konsekvenser for det kinesiske selskab. Det har blandt andet tvunget Huawei til at arbejde på sit eget styresystem til sine smartphones.

Hvis handelsforbuddet opretholdes, kan Huawei nemlig ikke fortsætte med at bruge Android-styresystemet, der i dag leveres af Google.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere