Artikel top billede

Huawei kræver kompensation på 380 millioner efter handelskrig med USA

Det kinesiske telekommunikationsselskab Huawei mener, at virksomheden Flex ulovligt har tilbageholdt varer i forbindelse med den verserende handelskrig.

Det Singapore-baserede elektronikselskab Flex har ifølge Huawei tilbageholdt varer ulovligt til den kinesiske virksomhed.

Derfor kræver Huawei nu kompensation fra selskabet på 57 millioner dollar, eller hvad der svarer til 380 millioner kroner.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Læs også: Huawei dropper lancering af ny laptop efter amerikansk handelsforbud

Huawei har ikke selv bekræftet beløbet, men flere kilder fortæller til det amerikanske nyhedsbureau, at der er tale om hundredvis af yuan.

Elektronikvirksomheden Flex har ifølge den kinesiske smartphoneproducent tilbageholdt produkter til Huawei for 400 millioner yuan som følge af det amerikanske handelsforbud mod selskabet.

USA's handelsforbud forbyder amerikanske selskaber fra at handle med Huawei foreløbigt indtil 19. august.

Læs også: Huawei er klar med eget styresystem som Android-afløser til efteråret

Forbuddet har allerede haft store konsekvenser for det kinesiske selskab. Det har blandt andet tvunget Huawei til at arbejde på sit eget styresystem til sine smartphones.

Hvis handelsforbuddet opretholdes, kan Huawei nemlig ikke fortsætte med at bruge Android-styresystemet, der i dag leveres af Google.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere