Artikel top billede

Huawei dropper lancering af ny laptop efter amerikansk handelsforbud

Huawei må droppe lanceringen af selskabets nye pc på ubestemt tid som følge af det amerikanske handelsforbud mod virksomheden. Selskabets topchef erkender, at den nye laptop måske aldrig bliver lanceret, hvis handelsforbuddet står ved magt i en længere periode.

Huawei har sløjfet lanceringen af selskabets nye laptop i Matebook-serien som følge af det amerikanske handelsforbud, der har ramt den kinesiske teknologimastodont.

Huaweis topchef, Richard Yu, havde tidligere meldt ud, at Huawei havde planlagt lanceringen af den nye bærbare computer - dog uden at give specifik dato - men lanceringen er nu udskudt på ubestemt tid.

Det skriver CNBC.

Richard Yu forklarer, at det amerikanske handelsforbud er den direkte årsag.

"Vi kan ikke levere pc'en," lyder det fra Richard Vu, der tilføjer, at situationen er "uhensigtsmæssig."

Læs også: Huawei er klar med eget styresystem som Android-afløser til efteråret

Pc bliver muligvis aldrig lanceret

Huawei-bossen vil ikke garantere, at pc'en kan leveres så længe handelsforbuddet gælder, da Huawei skal bruge amerikansk teknologi til selskabets pc'er, der eksempelvis benytter sig af Microsofts Windows-styresystem og bruger Intel-chips.

Han anerkendte samtidigt, at pc'en muligvis aldrig bliver klar til lancering, hvis handelsforbuddet står ved magt i en længere periode.

Det er første gang, at Huawei er nødt til at aflyse lanceringen af et produkt som følge af de restriktive regler fra den amerikanske regeringer, som betyder, at alle amerikanske virksomheder skal have tilladelse fra staten, før de må sælge produkter til Huawei.

Læs også: USA dropper tysk Huawei-forbud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere