Artikel top billede

Huawei dropper lancering af ny laptop efter amerikansk handelsforbud

Huawei må droppe lanceringen af selskabets nye pc på ubestemt tid som følge af det amerikanske handelsforbud mod virksomheden. Selskabets topchef erkender, at den nye laptop måske aldrig bliver lanceret, hvis handelsforbuddet står ved magt i en længere periode.

Huawei har sløjfet lanceringen af selskabets nye laptop i Matebook-serien som følge af det amerikanske handelsforbud, der har ramt den kinesiske teknologimastodont.

Huaweis topchef, Richard Yu, havde tidligere meldt ud, at Huawei havde planlagt lanceringen af den nye bærbare computer - dog uden at give specifik dato - men lanceringen er nu udskudt på ubestemt tid.

Det skriver CNBC.

Richard Yu forklarer, at det amerikanske handelsforbud er den direkte årsag.

"Vi kan ikke levere pc'en," lyder det fra Richard Vu, der tilføjer, at situationen er "uhensigtsmæssig."

Læs også: Huawei er klar med eget styresystem som Android-afløser til efteråret

Pc bliver muligvis aldrig lanceret

Huawei-bossen vil ikke garantere, at pc'en kan leveres så længe handelsforbuddet gælder, da Huawei skal bruge amerikansk teknologi til selskabets pc'er, der eksempelvis benytter sig af Microsofts Windows-styresystem og bruger Intel-chips.

Han anerkendte samtidigt, at pc'en muligvis aldrig bliver klar til lancering, hvis handelsforbuddet står ved magt i en længere periode.

Det er første gang, at Huawei er nødt til at aflyse lanceringen af et produkt som følge af de restriktive regler fra den amerikanske regeringer, som betyder, at alle amerikanske virksomheder skal have tilladelse fra staten, før de må sælge produkter til Huawei.

Læs også: USA dropper tysk Huawei-forbud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.