Artikel top billede

Den danske stat kræver en milliard kroner fra Just Eat

De danske skattemyndigheder mener, at Just Eat ikke har betalt tilstrækkeligt i skat, da madudleveringstjenesten i 2012 rykkede hovedkvarteret til London fra København. Derfor har den danske stat fremsat et krav på en milliard kroner.

Den danske stat mener ikke, at Just Eat har lagt tilstrækkeligt med penge i statskassen, da det danskstartede selskab rykkede hovedsædet til London i 2012.

Derfor har skattemyndighederne fremsat et krav på 126 millioner pund, hvilket svarer til omtrent en milliard kroner, fremgår det af Just Eats halvårsregnskab.

Det skriver TV2.

Skattestyrelsen har valgt ikke at udtale sig om sagen, da de er underlagt udvidet tavshedspligt i verserende sager, beretter mediet. Til gengæld viser Just Eat utilfredshed med kravet i regnskabet.

Madudleveringstjenesten har afsat 20,8 millioner pund, svarende til 169 millioner kroner, til skatteudgifter i alle lande, de operer i. Den endelige regning falder først efter en gensidig aftaleprocedure, som er i gang mellem de danske og britiske myndigheder nu. Ifølge regnskabet begyndte den procedure i april sidste år.

En talsperson fra Just Eat i London, James Baker, fortæller til TV2, at et svar måske først kommer i april 2020.

"Vi er ikke enige i beløbet på 126 millioner pund, men nu vil vi samarbejde, og så får vi at se, hvor det ender," siger han til mediet.

Just Eat opkøbt af hollandsk gigant

I slutningen af juli 2019 kom nyheden om, at Just Eat, som kendis-iværksætteren Jesper Buch blandt andet står bag, blev opkøbt af den hollandske gigant Takeaway.com.

Sammensmeltningen af de to selskaber betyder, at Takeaway.com bliver en af de største spillere på takeaway-markedet med en værdi på 8,2 milliarder pund, ifølge Reuters

Af andre store spillere findes Uber Eats og Deliveroo, hvor Amazon tidligere på året investerede 575 millioner dollar i sidstnævnte.

Du kan læse mere om opkøbet her: Just Eat opkøbt af hollandsk takeaway-gigant: Ukendt dansker står til at score milliardgevinst
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.