Artikel top billede

Den danske stat kræver en milliard kroner fra Just Eat

De danske skattemyndigheder mener, at Just Eat ikke har betalt tilstrækkeligt i skat, da madudleveringstjenesten i 2012 rykkede hovedkvarteret til London fra København. Derfor har den danske stat fremsat et krav på en milliard kroner.

Den danske stat mener ikke, at Just Eat har lagt tilstrækkeligt med penge i statskassen, da det danskstartede selskab rykkede hovedsædet til London i 2012.

Derfor har skattemyndighederne fremsat et krav på 126 millioner pund, hvilket svarer til omtrent en milliard kroner, fremgår det af Just Eats halvårsregnskab.

Det skriver TV2.

Skattestyrelsen har valgt ikke at udtale sig om sagen, da de er underlagt udvidet tavshedspligt i verserende sager, beretter mediet. Til gengæld viser Just Eat utilfredshed med kravet i regnskabet.

Madudleveringstjenesten har afsat 20,8 millioner pund, svarende til 169 millioner kroner, til skatteudgifter i alle lande, de operer i. Den endelige regning falder først efter en gensidig aftaleprocedure, som er i gang mellem de danske og britiske myndigheder nu. Ifølge regnskabet begyndte den procedure i april sidste år.

En talsperson fra Just Eat i London, James Baker, fortæller til TV2, at et svar måske først kommer i april 2020.

"Vi er ikke enige i beløbet på 126 millioner pund, men nu vil vi samarbejde, og så får vi at se, hvor det ender," siger han til mediet.

Just Eat opkøbt af hollandsk gigant

I slutningen af juli 2019 kom nyheden om, at Just Eat, som kendis-iværksætteren Jesper Buch blandt andet står bag, blev opkøbt af den hollandske gigant Takeaway.com.

Sammensmeltningen af de to selskaber betyder, at Takeaway.com bliver en af de største spillere på takeaway-markedet med en værdi på 8,2 milliarder pund, ifølge Reuters

Af andre store spillere findes Uber Eats og Deliveroo, hvor Amazon tidligere på året investerede 575 millioner dollar i sidstnævnte.

Du kan læse mere om opkøbet her: Just Eat opkøbt af hollandsk takeaway-gigant: Ukendt dansker står til at score milliardgevinst
IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Scrum Master

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS)

IT-systemadministrator søges til GEUS
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere