Artikel top billede

Den danske stat kræver en milliard kroner fra Just Eat

De danske skattemyndigheder mener, at Just Eat ikke har betalt tilstrækkeligt i skat, da madudleveringstjenesten i 2012 rykkede hovedkvarteret til London fra København. Derfor har den danske stat fremsat et krav på en milliard kroner.

Den danske stat mener ikke, at Just Eat har lagt tilstrækkeligt med penge i statskassen, da det danskstartede selskab rykkede hovedsædet til London i 2012.

Derfor har skattemyndighederne fremsat et krav på 126 millioner pund, hvilket svarer til omtrent en milliard kroner, fremgår det af Just Eats halvårsregnskab.

Det skriver TV2.

Skattestyrelsen har valgt ikke at udtale sig om sagen, da de er underlagt udvidet tavshedspligt i verserende sager, beretter mediet. Til gengæld viser Just Eat utilfredshed med kravet i regnskabet.

Madudleveringstjenesten har afsat 20,8 millioner pund, svarende til 169 millioner kroner, til skatteudgifter i alle lande, de operer i. Den endelige regning falder først efter en gensidig aftaleprocedure, som er i gang mellem de danske og britiske myndigheder nu. Ifølge regnskabet begyndte den procedure i april sidste år.

En talsperson fra Just Eat i London, James Baker, fortæller til TV2, at et svar måske først kommer i april 2020.

"Vi er ikke enige i beløbet på 126 millioner pund, men nu vil vi samarbejde, og så får vi at se, hvor det ender," siger han til mediet.

Just Eat opkøbt af hollandsk gigant

I slutningen af juli 2019 kom nyheden om, at Just Eat, som kendis-iværksætteren Jesper Buch blandt andet står bag, blev opkøbt af den hollandske gigant Takeaway.com.

Sammensmeltningen af de to selskaber betyder, at Takeaway.com bliver en af de største spillere på takeaway-markedet med en værdi på 8,2 milliarder pund, ifølge Reuters

Af andre store spillere findes Uber Eats og Deliveroo, hvor Amazon tidligere på året investerede 575 millioner dollar i sidstnævnte.

Du kan læse mere om opkøbet her: Just Eat opkøbt af hollandsk takeaway-gigant: Ukendt dansker står til at score milliardgevinst
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere