Nets-chefer misser kæmpe bonus som følge af milliardhandel med Mastercard

Flere Nets-chefer må vinke til farvel til selskabets lukrative incitamentsprogram frem mod 2022. Som en direkte konsekvens af Nets' frasalg af virksomhedens konto-til-konto-baserede tjenester til Mastercard for over 21 milliarder kroner tvinges Nets-cheferne til at sælge deres Nets-aktier til en aktuel kurs.

60 til 70 Nets-chefer har udsigt til at dele op imod syv milliarder kroner, hvis det lykkes for den danske betalingsgigant at øge driftsresultatet med 50 procent samt nedbringe gælden væsentligt frem mod 2022.

Men Nets' frasalg af selskabets konto-til-konto-baserede tjenester, herunder Betalingsserivce, til Mastercard, betyder nu, at en række Nets-chefer må vinke farvel til det lukrative incitamentsprogram.

Nets oplyser nemlig til Finanswatch, at alle medarbejdere, som indgår i den over 21 milliarder kroner store handel med Mastercard, vil blive bedt om at frasælge deres aktier til en aktuel værdiansættelse.

Den eksakte pris for handlen er Prisen er 2,85 milliarder euro, svarende til omkring 21,3 milliarder kroner.

Det kan du læse mere om her: Nets sælger Betalingsservice til Mastercard i kæmpe milliardhandelNets ved ikke hvor mange chefer der er tale
Det står endnu uklart, hvor mange chefer, der bliver tvunget til at sælge deres Nets-aktier som følge af handlen med Mastercard, men Computerworld kunne tirsdag afsløre, at Mastercard i alt vil overtage 270 medarbejdere fra Nets.

Det kan du læse mere om her: Mastercard overtager 270 Nets-medarbejdere som del af milliardhandel

Frasalget til Mastercard svarer dog til omkring en tredjedel af Nets' samlede forretning, det må derfor antages, at der vil være tale om en betydelig andel af Nets-chefer, som ryger ud af incitamentsprogrammet.Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.