Artikel top billede

Her er de bedste antivirus-programmer lige nu: To selskaber skiller sig særligt ud

17 antivirus-programmer er blevet testet i en omfattende undersøgelse af selskabernes evne til at holde hackere på afstand. Her er resultaterne.

Der er god grund til at vælge det rigtige antivirusprogram, så virksomhedens yderste sikkerhedsforsvar er bedst muligt.

Den uafhængige organitation AV Comparatives har set på, hvilke programmer der giver virksomheders it-sikkerhedsfolk mest arbejdsro.

I alt har organisationen testet 17 antivirusprogrammer og deres evne til at holde malware ude af virksomhedens systemer uden samtidig at forstyrre medarbejderne med falske meddelelser.

Læs også: Læs også: “Der er stadig en stor misforståelse om, at du er sikker, hvis blot du bruger Mac"

I den omfattende test sendte AV Comparatives 732 malware-angreb til systemer, der brugte de forskellige antivirusprogrammer.

Testen blev foretaget mellem marts og juni måned i år, og her fangede alle 17 virus-programmer mere end 98 procent af alle de angrebsforsøg, der blev sendt til dem.

Kaspersky og Bitdefender i front

Der er dog alligevel to af programmerne, der skiller sig særligt ud, når man ser på det samlede billede.

Læs også: Ny undersøgelse: Tre ud af fire virksomheder stoler ikke på egen it-sikkerhed

Russiske Kaspersky og det rumænske it-sikkerhedsfirma Bitdefender formåede nemlig at fange alt det malware, der blev sendt til de to programmer.

For at dobbelttjekke selskaberne udsætter AV Comparatives også programmerne for uskadelig software for at se, hvordan de reagerer.

Her sendte Bitdefender dog seks falske alarmer til brugeren, mens Kasperskys bud på et antivirusprgram ikke forstyrrede brugeren én eneste gang på de 732 forsøg.

Derudover scorer Microsofts eget antivirusprogram en fjerdeplads og undgik at blive kompromiteret en eneste gang.

Læs også: Danske virksomheder overvurderer deres egen it-sikkerhed: Så mange penge bør din virksomhed bruge på it-sikkerhed

Til gengæld måtte brugeren to gange til stilling til en malware og programmet sendte 24 falske alarmer til brugeren, der altså skulle arbejde lidt mere selv for det pæne resultat.

Artiklen fortsætter under grafen.

Fortinet ender i bunden

I bunden af testen finder vi Fortinet, der trods alt fanger 98 procent af al malwaren, men altså må se sig slået af de 16 konkurrerende selskaber.

Fortinets software blev nemlig kompromiteret hele 14 gange ud af 732 og det er altså det højeste antal i testen.

Tidligere på året overrakte AV Comparatives en række priser til de bedste antivirusprogrammer.

Her løb Bitdefender med to af priserne for mest enestående produkt og den bedste beskyttelse mod virkelige trusler.

Du finder hele rapporten fra AV Comparatives her.Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.