Artikel top billede

Stort it-nedbrud forhindrer check-in hos internationalt flyselskab: Passagerer ramt af lange køer, aflysninger og forsinkelser

Massive it-problemer hos British Airways har ramt passagerer i flere britiske lufthavne. Passagerer kan ikke checke in, og flere fly kan ikke lette.

Problemer med it-systemerne hos det engelske flyselskab British Airways har resulteret i lange køer, massive forsinkelser og flere flyaflysninger onsdag midt i ferietrafikken.

Flere tusinde passagerer i Storbritanniens lufthavne er ramt af it-nedbruddet, som British Airways selv omtaler som 'systems issues.'

It-nedbruddet har særligt ramt de tre London-lufthavne Gatwick, London City samt Europas største lufthavn, Heathrow, hvor det har været umuligt for flere passagerer at checke in, ligesom flere fly ikke har været i stand til at lette.

Det betyder, at flere passager har siddet fanget i fly i flere timer uden at kunne lette.

Det skriver Reuters.

Læs også: 383 millioner hotelgæster blev ramt af Marriott-læk men flere hoteller har samme problem: Mere end to ud tre hoteller lækker dine data

British Airways har flere gange været ramt af it-nedbrud

Onsdagens problemer er tilsyneladende ikke en sjældenhed hos British Airways.

For et års tid siden måtte selskabet aflyse flere afgange fra Heathrow på grund af problemer med en underleverandørs it-system.

Og tilbage i maj 2017 strandede 75.000 British Airways-passagerer som følge af et kæmpe strømnedbrud.

Læs også: Stort flyselskab er tavs om årsag til hackerangreb, men to eksperter har et bud på hvordan det gik til, da tusindvis af kundedata blev stjålet

British Airways har ikke ønsket at oplyse til Reuters, hvor stort et antal kunder, der er ramt, men ifølge Heathrow-lufthavnens hjemmeside er halvdelen af British Airways-afgangene mellem klokken 9.30 og frem til fra lufthavnens terminal fem aflyste eller forsinkede.

British Airways oplyser, at selskabet er overgået til et manuelt backup-system, og flyselskabet tilbyder alle kunder muligheden for at ombooke deres fly til en anden dag.

Derudover har British Airways-topchefen, Alex Cruz, gjort det klart, at flyselskabet nu vil tage skridt, der skal sikre, at der aldrig igen vil ske fejl i selskabets it-systemer.

I begyndelsen af juli fik British Airways desuden en bøde på omkring 1,5 milliarder kroner for at overtræde GDPR.

Det kan du læse mere om her: Britisk flyselskab får milliardstor GDPR-bøde for at miste personoplysninger på 500.000 kunder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.