Artikel top billede

Stort it-nedbrud forhindrer check-in hos internationalt flyselskab: Passagerer ramt af lange køer, aflysninger og forsinkelser

Massive it-problemer hos British Airways har ramt passagerer i flere britiske lufthavne. Passagerer kan ikke checke in, og flere fly kan ikke lette.

Problemer med it-systemerne hos det engelske flyselskab British Airways har resulteret i lange køer, massive forsinkelser og flere flyaflysninger onsdag midt i ferietrafikken.

Flere tusinde passagerer i Storbritanniens lufthavne er ramt af it-nedbruddet, som British Airways selv omtaler som 'systems issues.'

It-nedbruddet har særligt ramt de tre London-lufthavne Gatwick, London City samt Europas største lufthavn, Heathrow, hvor det har været umuligt for flere passagerer at checke in, ligesom flere fly ikke har været i stand til at lette.

Det betyder, at flere passager har siddet fanget i fly i flere timer uden at kunne lette.

Det skriver Reuters.

Læs også: 383 millioner hotelgæster blev ramt af Marriott-læk men flere hoteller har samme problem: Mere end to ud tre hoteller lækker dine data

British Airways har flere gange været ramt af it-nedbrud

Onsdagens problemer er tilsyneladende ikke en sjældenhed hos British Airways.

For et års tid siden måtte selskabet aflyse flere afgange fra Heathrow på grund af problemer med en underleverandørs it-system.

Og tilbage i maj 2017 strandede 75.000 British Airways-passagerer som følge af et kæmpe strømnedbrud.

Læs også: Stort flyselskab er tavs om årsag til hackerangreb, men to eksperter har et bud på hvordan det gik til, da tusindvis af kundedata blev stjålet

British Airways har ikke ønsket at oplyse til Reuters, hvor stort et antal kunder, der er ramt, men ifølge Heathrow-lufthavnens hjemmeside er halvdelen af British Airways-afgangene mellem klokken 9.30 og frem til fra lufthavnens terminal fem aflyste eller forsinkede.

British Airways oplyser, at selskabet er overgået til et manuelt backup-system, og flyselskabet tilbyder alle kunder muligheden for at ombooke deres fly til en anden dag.

Derudover har British Airways-topchefen, Alex Cruz, gjort det klart, at flyselskabet nu vil tage skridt, der skal sikre, at der aldrig igen vil ske fejl i selskabets it-systemer.

I begyndelsen af juli fik British Airways desuden en bøde på omkring 1,5 milliarder kroner for at overtræde GDPR.

Det kan du læse mere om her: Britisk flyselskab får milliardstor GDPR-bøde for at miste personoplysninger på 500.000 kunder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere