Artikel top billede

Stort it-nedbrud forhindrer check-in hos internationalt flyselskab: Passagerer ramt af lange køer, aflysninger og forsinkelser

Massive it-problemer hos British Airways har ramt passagerer i flere britiske lufthavne. Passagerer kan ikke checke in, og flere fly kan ikke lette.

Problemer med it-systemerne hos det engelske flyselskab British Airways har resulteret i lange køer, massive forsinkelser og flere flyaflysninger onsdag midt i ferietrafikken.

Flere tusinde passagerer i Storbritanniens lufthavne er ramt af it-nedbruddet, som British Airways selv omtaler som 'systems issues.'

It-nedbruddet har særligt ramt de tre London-lufthavne Gatwick, London City samt Europas største lufthavn, Heathrow, hvor det har været umuligt for flere passagerer at checke in, ligesom flere fly ikke har været i stand til at lette.

Det betyder, at flere passager har siddet fanget i fly i flere timer uden at kunne lette.

Det skriver Reuters.

Læs også: 383 millioner hotelgæster blev ramt af Marriott-læk men flere hoteller har samme problem: Mere end to ud tre hoteller lækker dine data

British Airways har flere gange været ramt af it-nedbrud

Onsdagens problemer er tilsyneladende ikke en sjældenhed hos British Airways.

For et års tid siden måtte selskabet aflyse flere afgange fra Heathrow på grund af problemer med en underleverandørs it-system.

Og tilbage i maj 2017 strandede 75.000 British Airways-passagerer som følge af et kæmpe strømnedbrud.

Læs også: Stort flyselskab er tavs om årsag til hackerangreb, men to eksperter har et bud på hvordan det gik til, da tusindvis af kundedata blev stjålet

British Airways har ikke ønsket at oplyse til Reuters, hvor stort et antal kunder, der er ramt, men ifølge Heathrow-lufthavnens hjemmeside er halvdelen af British Airways-afgangene mellem klokken 9.30 og frem til fra lufthavnens terminal fem aflyste eller forsinkede.

British Airways oplyser, at selskabet er overgået til et manuelt backup-system, og flyselskabet tilbyder alle kunder muligheden for at ombooke deres fly til en anden dag.

Derudover har British Airways-topchefen, Alex Cruz, gjort det klart, at flyselskabet nu vil tage skridt, der skal sikre, at der aldrig igen vil ske fejl i selskabets it-systemer.

I begyndelsen af juli fik British Airways desuden en bøde på omkring 1,5 milliarder kroner for at overtræde GDPR.

Det kan du læse mere om her: Britisk flyselskab får milliardstor GDPR-bøde for at miste personoplysninger på 500.000 kunder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere