Artikel top billede

Stort flyselskab er tavs om årsag til hackerangreb, men to eksperter har et bud på hvordan det gik til, da tusindvis af kundedata blev stjålet

To sikkerhedseksperter har en klar formodning om, hvordan hackere bar sig ad med at stjæle kreditkortoplysninger og andre data fra tusindvis af kunder hos British Airways

Det britiske flyselskab British Airways vil ikke afsløre, hvordan det gik til, da hackere for nylig fik adgang til data om tusindvis af kunder fra virksomhedens app og hjemmeside

Men ifølge den britiske statsradiofoni BBC har flere sikkerhedeksperter en klar formodning om, hvordan hackerne har båret sig.

Cyber-sikkerhedsekspert Alan Woodward, der er professor på det britiske universitet University of Surrey, vurderer på baggrund af oplysningerne i en pressemeddelelse fra British Airways, at hackerne har formået at uploade et script til flyselskabets hjemmeside.

Læs også: Morgen-briefing: British Airways hacket - data på tusindvis af kunder ramt / Bitcoin styrtdykker / Danske banker er blevet bedre til cybersikkerhed - siger de selv

Fik adgang til kreditkort-oplysningner

På denne måde har hackerne fået adgang til kredikortoplysninger og andre kundedata, som flyselskabets kunder har indtastet på hjemmesiden i det tidsrum, hvor scriptet har været aktivt.

British Airways har oplyst, at alle kunder der har foretaget en kreditkort-betaling mellem den 21. august klokken 22:58 britisk tid og den 5. september klokken 21.45 britisk tid kan være berørt.

Ifølge BBC indeholdte de stjålne kundedata oplysninger om navne, e-mail-adresser samt betalingsoplysninger – herunder kortnumre, udløbsdatoer og CVV-koder (de tre cifre bag på betalingskortet, red).

En anden cyber-sikkerhedsekspert, Robert Pritchard, vurderer ligeledes, at der kan være tale om et script, der har gjort det muligt at stjæle de mange data i det øjeblik at kunderne har indtastet dem på hjemmesiden.

Den vurdering bygger han på det faktum, at hackerne også har stjålet de såkaldte CVV koder, som virksomhederne ikke opbevarer efter, at de er blevet indtastet af kunden.

”Det vil sige, at der enten var tale om om en direkte kompromittering af selskabet booking-side, eller en kompromittering af en tredjeparts-leverandør,” siger Robert Pritchard til BBC.

Læs også: Ticketmaster ramt af hackerangreb: Advarer danske brugere om muligt misbrug af kontooplysninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.