Artikel top billede

Stort flyselskab er tavs om årsag til hackerangreb, men to eksperter har et bud på hvordan det gik til, da tusindvis af kundedata blev stjålet

To sikkerhedseksperter har en klar formodning om, hvordan hackere bar sig ad med at stjæle kreditkortoplysninger og andre data fra tusindvis af kunder hos British Airways

Det britiske flyselskab British Airways vil ikke afsløre, hvordan det gik til, da hackere for nylig fik adgang til data om tusindvis af kunder fra virksomhedens app og hjemmeside

Men ifølge den britiske statsradiofoni BBC har flere sikkerhedeksperter en klar formodning om, hvordan hackerne har båret sig.

Cyber-sikkerhedsekspert Alan Woodward, der er professor på det britiske universitet University of Surrey, vurderer på baggrund af oplysningerne i en pressemeddelelse fra British Airways, at hackerne har formået at uploade et script til flyselskabets hjemmeside.

Læs også: Morgen-briefing: British Airways hacket - data på tusindvis af kunder ramt / Bitcoin styrtdykker / Danske banker er blevet bedre til cybersikkerhed - siger de selv

Fik adgang til kreditkort-oplysningner

På denne måde har hackerne fået adgang til kredikortoplysninger og andre kundedata, som flyselskabets kunder har indtastet på hjemmesiden i det tidsrum, hvor scriptet har været aktivt.

British Airways har oplyst, at alle kunder der har foretaget en kreditkort-betaling mellem den 21. august klokken 22:58 britisk tid og den 5. september klokken 21.45 britisk tid kan være berørt.

Ifølge BBC indeholdte de stjålne kundedata oplysninger om navne, e-mail-adresser samt betalingsoplysninger – herunder kortnumre, udløbsdatoer og CVV-koder (de tre cifre bag på betalingskortet, red).

En anden cyber-sikkerhedsekspert, Robert Pritchard, vurderer ligeledes, at der kan være tale om et script, der har gjort det muligt at stjæle de mange data i det øjeblik at kunderne har indtastet dem på hjemmesiden.

Den vurdering bygger han på det faktum, at hackerne også har stjålet de såkaldte CVV koder, som virksomhederne ikke opbevarer efter, at de er blevet indtastet af kunden.

”Det vil sige, at der enten var tale om om en direkte kompromittering af selskabet booking-side, eller en kompromittering af en tredjeparts-leverandør,” siger Robert Pritchard til BBC.

Læs også: Ticketmaster ramt af hackerangreb: Advarer danske brugere om muligt misbrug af kontooplysninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere