Artikel top billede

Huawei går med i internationalt samarbejde om at styrke cybersikkerheden

Den kinesiske netværks- og mobilgigant Huawei har tilsluttet sig Paris Call-deklarationen, der forpligter medlemmerne til at samarbejde om at øge sikkerheden i produkter og bekæmpe cybrekriminalitet

Huawei forpligter sig nu via et internationalt samarbejde til at gøre deres digitale produkter mere sikre og bekæmpe cyberkriminalitet.

Det sker ved, at kinesiske Huawei har tilsluttet sig Paris Call-deklarationen.

Det skriver det kinesiske selskab i en pressemeddelelse.

Det er også en forudsætning for medlemmerne, at de skal styrke samarbejdet på tværs af landegrænser og løfte i flok.

Læs mere her:Er Huawei truet på livet? Her er konsekvenserne af Google-forbud og amerikansk modstand

Paris Call er kommet til verden på foranledning af den franske præsident Emmanuel Macron og UNESCO. Medlemmerne tæller 67 selskaber og organisationer, heriblandt Europol, Facebook, Ericsson, Siemens og Telenor.

"Det er selve fundamentet for Huaweis eksistens, at vi altid stræber efter bedre sikkerhed," skriver John Suffolk, der er Global Cyber Security & Privacy Officer hos Huawei, og fortsætter:

"Vi støtter fuldt ud enhver bestræbelse, idé eller ethvert forslag, der kan højne sikkerheden ved brug af produkter og tjenester – for regeringer, kunder og deres kunder. Globale tiltag, der stræber mod at styrke forsvaret mod cyberkriminalitet, herunder åbenhed, transparens og internationale standarder, har vores fulde opbakning."

Donald Trump fryger spionage

Medlemsskabet af Paris Call kommer på bagkant af en række måneder, hvor Huawei har været genstand for megen debat.

Tilbage i maj 2019 valgte Donald Trump af placere Huawei på regeringens entity list, der udgør selskaber, som USA's handelsministerium mener er til fare for amerikansk sikkerhed.

Den såkaldte sortlistning gør, at amerikanske selskaber ikke må drive forretning med Huawei. Efterfølgende har Donald Trump dog åbnet op for, at virksomheder fra USA kan søge om en licens til at handle med Huawei, hvis der ikke er nogen sikkerhedsrisiko forbundet ved samarbejdet.

Læs mere her: Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier

Denne manøvre, som USA har været ude i, bunder i frygten for, om det kinesiske selskab kan eller vil bruge deres udstyr til at spionere for den kinesiske regering.

Af pressemeddelelsen fremgår det, at Huawei har et grundlæggende ønske om at samarbejde med regeringer, andre private virksomheder og civilsamfundet generelt. Ønsket kommer for at udvikle og sikre foranstaltninger, der gør den digitale verden mere sikker.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.