Artikel top billede

Huawei går med i internationalt samarbejde om at styrke cybersikkerheden

Den kinesiske netværks- og mobilgigant Huawei har tilsluttet sig Paris Call-deklarationen, der forpligter medlemmerne til at samarbejde om at øge sikkerheden i produkter og bekæmpe cybrekriminalitet

Huawei forpligter sig nu via et internationalt samarbejde til at gøre deres digitale produkter mere sikre og bekæmpe cyberkriminalitet.

Det sker ved, at kinesiske Huawei har tilsluttet sig Paris Call-deklarationen.

Det skriver det kinesiske selskab i en pressemeddelelse.

Det er også en forudsætning for medlemmerne, at de skal styrke samarbejdet på tværs af landegrænser og løfte i flok.

Læs mere her:Er Huawei truet på livet? Her er konsekvenserne af Google-forbud og amerikansk modstand

Paris Call er kommet til verden på foranledning af den franske præsident Emmanuel Macron og UNESCO. Medlemmerne tæller 67 selskaber og organisationer, heriblandt Europol, Facebook, Ericsson, Siemens og Telenor.

"Det er selve fundamentet for Huaweis eksistens, at vi altid stræber efter bedre sikkerhed," skriver John Suffolk, der er Global Cyber Security & Privacy Officer hos Huawei, og fortsætter:

"Vi støtter fuldt ud enhver bestræbelse, idé eller ethvert forslag, der kan højne sikkerheden ved brug af produkter og tjenester – for regeringer, kunder og deres kunder. Globale tiltag, der stræber mod at styrke forsvaret mod cyberkriminalitet, herunder åbenhed, transparens og internationale standarder, har vores fulde opbakning."

Donald Trump fryger spionage

Medlemsskabet af Paris Call kommer på bagkant af en række måneder, hvor Huawei har været genstand for megen debat.

Tilbage i maj 2019 valgte Donald Trump af placere Huawei på regeringens entity list, der udgør selskaber, som USA's handelsministerium mener er til fare for amerikansk sikkerhed.

Den såkaldte sortlistning gør, at amerikanske selskaber ikke må drive forretning med Huawei. Efterfølgende har Donald Trump dog åbnet op for, at virksomheder fra USA kan søge om en licens til at handle med Huawei, hvis der ikke er nogen sikkerhedsrisiko forbundet ved samarbejdet.

Læs mere her: Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier

Denne manøvre, som USA har været ude i, bunder i frygten for, om det kinesiske selskab kan eller vil bruge deres udstyr til at spionere for den kinesiske regering.

Af pressemeddelelsen fremgår det, at Huawei har et grundlæggende ønske om at samarbejde med regeringer, andre private virksomheder og civilsamfundet generelt. Ønsket kommer for at udvikle og sikre foranstaltninger, der gør den digitale verden mere sikker.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere