Artikel top billede

USA udskyder at tildele amerikanske selskaber licens til at handle med Huawei - har modtaget 50 ansøgninger

USA's regering udskyder beslutninger om at give amerikanske selskaber tilladelse til at handle med Huawei. Indtil videre har det amerikanske handelsministerium modtaget 50 ansøgninger fra virksomheder, der ønsker at få handlen op og køre igen.

Amerikanske selskaber er blevet opfordret til at sende en ansøgning om tilladelse til at handle med kinesiske Huawei.

Men nu lyder meldingen fra Det Hvide Hus, at beslutningerne om at give en række amerikanske selskaber lov til at levere til Huawei udskydes.

Det sker som et amerikansk modtræk i handelskrigen, da Kina sidste uge valgte at stoppe alt indkøb af amerikanske landbrugsvarer.

Det skriver det amerikanske medie Bloomberg, der henviser til unavngivne kilder.

I maj 2019 sortlistede Donald Trump Huawei ved at sætte selskabet på den såkaldte entity list, der gør det ulovligt for amerikanske virksomheder at handle med udvalgte selskaber.

Efterfølgende blødte præsidenten dog op for, at virksomheder fra USA kunne søge om licens til at handle med Huawei, hvis ikke samhandlen udgør en sikkerhedsrisiko

Læs mere her: Trump lemper på Huawei-sanktioner: Handel kan komme igang igen

USA's handelsminister Wilbur Ross har været ude og fortælle, at hans ministerium indtil videre har modtaget 50 ansøgninger fra amerikanske selskaber, der søger licens.

Men de selskaber må nu væbne sig med tålmodighed, da det er uvis, hvornår licenserne uddeles.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.