Artikel top billede

Huawei har netop lanceret nyt styresystem - men har ingen planer om at droppe Android

Huawei har netop lanceret et nyt styresystem, der i Kina hedder Hongmeng og Harmony i resten af verden. Men det kinesiske selskab satser stadig på at bruge Androids styresystem til mobiltelefoner.

Huawei har fredag givet offentligheden et glimt af selskabets kommende styresystem.

Men lanceringen af det splinternye operativsystemet betyder ikke, at Huawei vil droppe Googles Android-styresystem.

Det skriver Reuters.

Det nye styresystem, der har fået navnet Hongmeng i Kina og Harmony i resten af verdenen, skal nemlig primært benyttes på andre enheder end Huaweis smartphones, som stadig skal køre på Android.

Læs mere her: Her er Huaweis nye styresystem: "Harmony OS er fuldstændig anderledes end Android og iOS"

Derfor vil Harmony gradvist udrulles over tid og kunne findes i alt fra biler og smartwatches til højttalere.

Det fortæller Richard Yu, direktør for kundeforretningen i Huawei, under en keynote ved selskabets udviklerkonference i det sydlige Kina.

"Fordi vi støtter Googles Android-økosystem, så vil vi prioritere Android på vores smartphones. Men hvis vi ikke kan benytte Android, så kan vi installere HarmonyOS meget hurigt," fortalte Richard Yu til præsentationen ifølge Bloomberg News.

Det nye OS er derfor en del af Huaweis forsøg på at gøre sig mindre afhængige af amerikansk teknologi.

Læs mere her: Huawei er klar med eget styresystem som Android-afløser til efteråret

Siden USA satte Huawei på den såkaldte entity list tilbage i maj, der forbyder amerikanske selskaber at handle med Huawei, har forholdet til USA været skrøbeligt.

Forbuddet mod Huawei har ligeledes skabt usikkerhed omkring, hvorvidt Huawei-telefoner kan tilgå Android-opdateringer i fremtiden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.