Artikel top billede

Huawei har netop lanceret nyt styresystem - men har ingen planer om at droppe Android

Huawei har netop lanceret et nyt styresystem, der i Kina hedder Hongmeng og Harmony i resten af verden. Men det kinesiske selskab satser stadig på at bruge Androids styresystem til mobiltelefoner.

Huawei har fredag givet offentligheden et glimt af selskabets kommende styresystem.

Men lanceringen af det splinternye operativsystemet betyder ikke, at Huawei vil droppe Googles Android-styresystem.

Det skriver Reuters.

Det nye styresystem, der har fået navnet Hongmeng i Kina og Harmony i resten af verdenen, skal nemlig primært benyttes på andre enheder end Huaweis smartphones, som stadig skal køre på Android.

Læs mere her: Her er Huaweis nye styresystem: "Harmony OS er fuldstændig anderledes end Android og iOS"

Derfor vil Harmony gradvist udrulles over tid og kunne findes i alt fra biler og smartwatches til højttalere.

Det fortæller Richard Yu, direktør for kundeforretningen i Huawei, under en keynote ved selskabets udviklerkonference i det sydlige Kina.

"Fordi vi støtter Googles Android-økosystem, så vil vi prioritere Android på vores smartphones. Men hvis vi ikke kan benytte Android, så kan vi installere HarmonyOS meget hurigt," fortalte Richard Yu til præsentationen ifølge Bloomberg News.

Det nye OS er derfor en del af Huaweis forsøg på at gøre sig mindre afhængige af amerikansk teknologi.

Læs mere her: Huawei er klar med eget styresystem som Android-afløser til efteråret

Siden USA satte Huawei på den såkaldte entity list tilbage i maj, der forbyder amerikanske selskaber at handle med Huawei, har forholdet til USA været skrøbeligt.

Forbuddet mod Huawei har ligeledes skabt usikkerhed omkring, hvorvidt Huawei-telefoner kan tilgå Android-opdateringer i fremtiden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere