Artikel top billede

Rusland kræver at Google skal mørklægge demonstrationer

De russiske myndigheder kræver, at Google skal sætte en stopper for promoveringen af regeringskritiske demonstrationer på Youtube.

Google skal stoppe med at udbrede videoer fra regeringskritiske demonstrationer på Youtube.

Det har de russiske myndigheder anmodet Google om, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge Reuters deltog titusindvis af russere i lørdags i de største politiske demonstrationer i landet i otte år, og på flere Youtube-kanaler blev der transmitteret direkte fra demonstrationerne.

Markedsført med annonceværktøjer

Den russiske myndighed for kommunikations- og informationsteknologi Roscomnadzor, oplyser ifølge Reuters, at videoerne i flere tilfælde er blevet markedsført ved hjælp af Googles annonceværktøjer, der blandt andet har gjort det muligt at udsende push-notifikationer.

Ifølge de russiske myndigheder har Google dermed undladt af gribe ind over for det, som de russiske myndigheder betragter som indblanding i interne russiske forhold.

Rusland har i løbet af de seneste år introduceret love, der blandt andet pålægger søgemaskiner at fjerne visse søgeresultater.

Derudover kræver lovene også, at beskedtjenester skal dele krypteringsnøgle med landets sikkerhedstjenester, ligesom at sociale netværk skal opbevare data om russiske brugere på russisk territorie.

Google ifølge Reuters afvist at kommentere på sagen.

Læs også:
Rusland på vej med ny censur-lov: Nu vil Putin have fuld kontrol over internettet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere