Artikel top billede

Erhvervsministeren vil fjerne lovgivning der spænder ben for it-iværksættere: "Danmark har mistet sin digitale førerposition"

Danmarks nye erhvervsminister, Simon Kollerup (S), proklamerer nu, at regeringen vil tilbagerulle lovgivning, der står i vejen for it-iværksættere.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) mener, at Danmark har mistet sin digitale førerposition.

Derfor er der brug for at rulle lovgivning tilbage, som spænder ben for danske it-virksomheder. Særligt de små og mellemstore virksomheder.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

Læs også: IT-Branchen trækker i land om udsigten til ny rød regering: Var bekymret før valget - men glæder sig nu til samarbejde

"Vi har masser af folk med gode idéer, men vi kan også se, at Danmark ikke længere har en digital førerposition. Derfor skal vi på hele linjen – og især for de små og mellemstore virksomheder – støtte op om teknologisk iværksætteri. Fra regeringens side skal vi arbejde på, at virksomhederne ikke oplever unødige lovgivningsmæssige barrierer," siger Simon Kollerup til Finans.

Den nytiltrådte erhvervsminister peger dog ikke på nogen specifikke områder, hvor regeringen planlægger at fjerne lovgivning.

Tværtimod mener Kollerup eksempelvis ikke, at Danmark bør slekke på kravene til kunstig intelligens for at komme frem i feltet. Han mener ikke, at dataetik er et skældsord men en konkurrencefordel.

Læs også: 15.000 bilister slipper for klip i kørekortet på grund af hul i Rigspolitiets it-system
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere