Artikel top billede

Erhvervsministeren vil fjerne lovgivning der spænder ben for it-iværksættere: "Danmark har mistet sin digitale førerposition"

Danmarks nye erhvervsminister, Simon Kollerup (S), proklamerer nu, at regeringen vil tilbagerulle lovgivning, der står i vejen for it-iværksættere.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) mener, at Danmark har mistet sin digitale førerposition.

Derfor er der brug for at rulle lovgivning tilbage, som spænder ben for danske it-virksomheder. Særligt de små og mellemstore virksomheder.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

Læs også: IT-Branchen trækker i land om udsigten til ny rød regering: Var bekymret før valget - men glæder sig nu til samarbejde

"Vi har masser af folk med gode idéer, men vi kan også se, at Danmark ikke længere har en digital førerposition. Derfor skal vi på hele linjen – og især for de små og mellemstore virksomheder – støtte op om teknologisk iværksætteri. Fra regeringens side skal vi arbejde på, at virksomhederne ikke oplever unødige lovgivningsmæssige barrierer," siger Simon Kollerup til Finans.

Den nytiltrådte erhvervsminister peger dog ikke på nogen specifikke områder, hvor regeringen planlægger at fjerne lovgivning.

Tværtimod mener Kollerup eksempelvis ikke, at Danmark bør slekke på kravene til kunstig intelligens for at komme frem i feltet. Han mener ikke, at dataetik er et skældsord men en konkurrencefordel.

Læs også: 15.000 bilister slipper for klip i kørekortet på grund af hul i Rigspolitiets it-system
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere