Artikel top billede

Lenovo varsler prisstigninger på pc'er og smartphones, hvis Trump indfører straftold

Det kan snart blive dyrere at købe en ny computer, advarer kinesiske Lenovo.

Den amerikanske præsident Donald Trump har varslet en stigning i toldsatserne på kinesisk producerede computere, og det kan føre til højere priser for forbrugerne, advarer kinesiske Lenovo.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters oplyser Lenovo, at højere toldsatser vil tvinge selskabet til at hæve priserne, og det har fået Lenovos aktier til at falde med 6,5 procent.

”Butikspriserne for produkter som pc’er og smartphone vil stige, hvis de amerikanske toldsatser stiger,” siger Lenovos bestyrelsesformand Yang Yuanqing ifølge Reuters under et konferenceopkald med investorer og analytikere.

Ny told på vej

Den amerikanske præsident Donald Trump har annonceret, at USA vil pålægge kinesiske producerede produkter en told på 10 procent.

Han oplyste dog, at bærbare computere og tablets først vil blive ramt af tolden fra december, mens traditionelle desktop computere vil blive ramt af tolden allerede fra september.

Lenovo er verdens største pc-producent, og selskabets oplyser ifølge Reuters ligeledes, at selskabet er blandt de hurtigst voksende producent blandt verdens fem største pc-producenter.

Læs også:
Konkurrencen spidser til: Derfor vil laptops i 2020 sætte helt nye standarder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere