Artikel top billede

Morgen-briefing: Softwarevirksomhed tjener millioner på eksport / Erhvervsminister indkalder til krisemøde om Nets-gebyr / Tradeshift kalder tvangsopsplitning for "pinlig"

Softwarevirksomhed tjener millioner på eksport. Erhvervsminister indkalder til krisemøde om Nets-gebyr. Tradeshift kalder tvangsopsplitning for "pinlig". Svensk Datatilsynet følger Danmark og dropper sag mod Google.

Godmorgen og velkommen til ugens sidste morgen-briefing.

Vi indleder dagens it-nyheder i Sverige, hvor Datainspektionen har valgt at følge Danmark og droppe sag mod Google.

Softwarevirksomhed tjener millioner på eksport

Den danske softwarevirksomhed Cbrain kunne torsdag præsentere halvårsregnskab der viste en omsætning på 46 millioner kroner.

Det er en stigning på otte millioner kroner sammenlignet med sidste år.

Det skriver dagbladet Børsen.

Det er særligt et større salg til udlandet, der er med til at sætte skub i regnskabet for den danske virksomhed.

Ifølge avisen steg eksporten for virksomhede med 60 procent sammenlignet med sidste år.

Erhvervsminister indkalder til krisemøde om Nets-gebyr

Efter at have angrebet Nets betalingsgebyrer gennem længere tid, ser det nu ud til at flere danske nødhjælpsorganisationer får held med kritikken.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har nemlig indkaldt til hastemøde om det omdiskuterede gebyr, som organisationerne kritiserer Nets for at opkræve.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

"Det, jeg holder meget skarpt øje med, er, om de gebyrer, man tager for betalingsservice, bliver urimeligt høje, og hvis de gør det, synes jeg, at vi står med et meget alvorligt problem," udtaler Simon Kollerup ifølge mediet.

Nødhjælpsorganisationerne mener ikke, at gebyret står mål med de udgifter som Nets har ved at behandle transaktionerne.

Det har fået Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår, til at kalde Nets for "gebyr-grib."

Tradeshift kalder tvangsopsplitning for "pinlig"

Milliardvirksomheden Tradeshift har fået tvangsopsplittet et dansk datterselskab, selvom selskabet tidligere sagde, at "intet er være længere fra sandheden."

"Det er en pinlig affære for os. Hvis man ikke afleverer regnskab til tiden, får man en besked fra Erhvervsstyrelsen om at gøre det. Den besked har vi overset i vores e-Boks, og når det sker, bliver man sendt til tvangsopløsning. Vi har ikke haft styr på processerne internt. Det er der ved at blive rettet op på," siger selskabets direktør, Mikkel Hippe Brun, til Finans.

Direktøren fortæller nu, at det oprindelige svar der kommer fra selskabet presseansvarlig ikke var fyldtestgørende, skriver erhvervsmediet.

Svensk Datatilsynet følger Danmark og dropper sag mod Google

De svenske datamyndigheder dropper ligesom Danmark at behandle sag om mulig misbrug af persondata.

I stedet overlader den svenske myndighed Datainspektionen sagen til de irske myndigheder, hvor den amerikanske it-gigant har sit europæiske hovedkvarter.

Det skriver Version2.

Danmark valgte allerede tidligere på året at droppe sagen, der handler om Googles indsamling af lokationsdata til sine irske kollegaer med henvisning til, at Google planlagde at placere sit hovedkvarter i Irland.

“Da tilsynet begyndte, havde Google ikke en hovedforretning i Europa. Kort derefter meddelte Google, at deres vigtigste forretningssted for dele af deres virksomhed er Irland, og at det derfor er den irske databeskyttelsesmyndighed, der er ansvarlig for tilsynet med deres forretning,” skriver Datainspektionen ifølge Version2.
Premium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.