Artikel top billede

(Foto: Telenor/PR)

Hundredevis af danske kunder bevidst snydt og fuppet af Telenor-medarbejdere

Flere hundrede danske Telenor-kunder er blevet snydt og fuppet af virksomhedens medarbejdere, viser selskabets egen kulegravning. “Sindssygt pinligt,” siger direktør.

Flere hundrede danske Telenor-kunder er blevet snydt af selskabets egne medarbejdere, skriver Ekstra Bladet.

Det erkender Telenor selv, efter at selskabet har kulegravet sagen, der egentligt begyndte med en enkelt sag om snyd i en butik i Hundige uden for København.

Her har Telenor nu bortvist en chef og tre ansatte.

Nu erkender juridisk direktør i Telenor, Mette Eistrøm Krüger, at der har været tale om snyd og fup af flere hundrede Telenor-kunder. I nogle tilfælde er kunder blevet snydt for op mod 20.000 kroner.

Problemet er størst i Telenor-butikker i Københavns-området.

Hun kalder til Ekstra Bladet sagen for ‘sindssygt pinlig,’ ligesom hun siger, at selskabet ikke har kunnet forestille sig, at nogle medarbejdere har været klar til at ‘snyde så bevidst.’

“Vi har lavet en undersøgelse af samtlige 57 butikker og gennemgået mere end 100.000 transaktioner. Og vi kan nu se, at vi har et par hundrede kunder, som potentielt set har været i en situation, hvor de er blevet udsat for et oversalg eller regulært snydt af vores medarbejdere,” siger hun.

Telenor vil nu ændre sine kontrolsystemer og stramme op på kulturen i selskabet.

Ifølge Ekstra Bladet har Telenor-medarbejderne blandt andet løjet om tilbud og bedraget ved at tilføje flere abonnementer til købet uden kundernes vidne, ligesom der er blevet forfalsket underskrifter.

Desuden er kunderne blev udsat for det, der kaldes for ‘groft oversalg’ med tjenester og lignende, som de ikke har brug for.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere