Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

Sundhedsplatformen ramt af servernedbrud: Tusindvis af patienter blev berørt

Et 24 timer langt servernedbrud betød, at medicinordinationer og bestillinger ikke blev registreret på Sundhedsplatformen. 3.000 patienter blev ramt af fejlen

For tre uger siden blev it-systemet Sundhedsplatformen ramt af et 24 timer langt servernedbrud, der betød, at medicinordinationerne til cirka 3.000 patienter forsvandt.

Det skriver Politiken.

Svend Hartling, koncerndirektør i Region Hovedstaden, oplyser til Politiken, at fejlen skyldes at to ud af i alt 10 servere gik ned, hvilket resulterede i, at medicinordinationer og bestillinger ikke blev registreret.

”It-systemer kan altid gå ned. Det gjorde de gamle systemer, vi havde, i ekstrem grad," siger Svend Hartling til Politiken.

Læs også: Ekspertråd retter hård kritik mod Region Hovedstaden: "Sundhedsplatformen er en hastesag"

Livsfarlig fejl

2450 patienter i Region Hovedstaden og 550 i Region Sjælland blev berørt af fejlen, og overlæge hos Roskilde Universitetshospital Peter Marckman betegner ifølge Politiken fejlen som potentiel livsfarlig.

Ingen patienter kom dog til skade som følge af nedbruddet.

Sundhedsplatformen blev taget i brug maj i 2016, og Region Hovedstaden og Region Sjælland har investeret knap 2,8 milliarder kroner i it-systemet. Det er den hidtil største it-investering i det danske sundhedsvæsen.

Læs også:
Dansk læge var tæt på arbejdet med Sundhedsplatformen: "Man skippede væsentlige punkter i god implementeringsskik"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere