Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

Sundhedsplatformen ramt af servernedbrud: Tusindvis af patienter blev berørt

Et 24 timer langt servernedbrud betød, at medicinordinationer og bestillinger ikke blev registreret på Sundhedsplatformen. 3.000 patienter blev ramt af fejlen

For tre uger siden blev it-systemet Sundhedsplatformen ramt af et 24 timer langt servernedbrud, der betød, at medicinordinationerne til cirka 3.000 patienter forsvandt.

Det skriver Politiken.

Svend Hartling, koncerndirektør i Region Hovedstaden, oplyser til Politiken, at fejlen skyldes at to ud af i alt 10 servere gik ned, hvilket resulterede i, at medicinordinationer og bestillinger ikke blev registreret.

”It-systemer kan altid gå ned. Det gjorde de gamle systemer, vi havde, i ekstrem grad," siger Svend Hartling til Politiken.

Læs også: Ekspertråd retter hård kritik mod Region Hovedstaden: "Sundhedsplatformen er en hastesag"

Livsfarlig fejl

2450 patienter i Region Hovedstaden og 550 i Region Sjælland blev berørt af fejlen, og overlæge hos Roskilde Universitetshospital Peter Marckman betegner ifølge Politiken fejlen som potentiel livsfarlig.

Ingen patienter kom dog til skade som følge af nedbruddet.

Sundhedsplatformen blev taget i brug maj i 2016, og Region Hovedstaden og Region Sjælland har investeret knap 2,8 milliarder kroner i it-systemet. Det er den hidtil største it-investering i det danske sundhedsvæsen.

Læs også:
Dansk læge var tæt på arbejdet med Sundhedsplatformen: "Man skippede væsentlige punkter i god implementeringsskik"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere