Situationen er 'katastrofal': Danske e-handelsbutikker slår alarm - vil have minister til at skride ind inden 14. september

14. september står til at blive ‘en skæbnedag’ for de danske webbutikker, som frygter det værste efter et forløb, som butikkerne kalder for ‘katastrofalt.’

De danske webbutikker er i alarmberedskab og frygter det værste efter skæringsdatoen 14. september.

Her træder et nyt EU-regelsæt om mere sikre net-betalinger nemlig i kraft.

Det nye regelsæt hedder SCA - Strong Customer Authentication - og det er en del af det nye PSD2-direktiv, som har været længe undervejs.

SCA skal sikre sikker identifikation af de kunder, der handler i butikkerne.

Men de danske webbutikkerne er i tvivl om kravene, selv om reglerne står til at træde i kraft om nogle uger.

“Problemet er, at de nye EU-krav om sikker identifikation af kunderne har været og fortsat er svære at forstå. Faktisk har de været så dårligt beskrevne, at den europæiske bankmyndighed – EBA - stadig arbejder med at forklare lovteksten, og der er kun tre uger til SCA officielt træder i kraft,” lyder det fra Foreningen af Danske Internethandlende, FDIH, i et opråb, som du finder her.

FDIH mener, at usikkerheden om de nye regler har gjort, at banker og andre ikke har haft mulighed for at udvikle de til regelsættet nødvendige it-systemer.

Ifølge FDIH fastholder det danske Finanstilsynet, at reglerne træder i kraft 14. september.

Vil have overgangsfase på halvandet år
Nu kræver organisationen, at der omgående indføres en overgangsfase for de danske webbutikker på 18 måneder, så de får tid til at indrette sig efter de nye regler.

“Vi er enige i målet om sikrere netbetalinger, men EU og EBA har leveret en gang lovsjusk, som betyder, at netbutikkerne risikerer at blive straffet for ikke at overholde regler, de slet ikke kan overholde. Det er helt på månen,” meddeler formanden for FDIH, Niels Ralund.

Han kalder forløbet for ‘katastrofalt.’

”Min bøn til erhvervsminister Simon Kollerup er klar: Red os fra dette lovsjusk, som heller ikke bliver administreret ens i EU. Der er ingen grund til at være europæisk duks, når det gør livet hårdt for danske virksomheder. Pres EU til en fælles overgangsperiode, så alle lande håndterer betalinger på lige vilkår og i samme takt og giv aktører tid til at forstå og implementere reglerne,” siger Niels Ralund.

Læs også:

Nu eksploderer bombe under det danske betalingsmarked: Slagsmål mellem banker, start-ups og internetgiganter kommer kunderne til gavn

Indsigt: Dette kommer EU's digitale bombe under bankverdenen til at betyde for digBrancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Se kortet: Disse steder i Danmark er der ingen mobildækning
Danmark har generelt god mobildækning sammenlignet med andre lande, alligevel er der fortsat områder uden dækning. Se dem her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hyperkonvergeret infrastruktur: Få det bedste fra on-premise og cloud
Det står stadig mere klart, at cloud ikke er løsningen på alle udfordringer. Høje og ofte uigennemskuelige omkostninger er én årsag – omfattende krav til standardisering er en anden. Det efterlader organisationen i et limbo, hvor det kan være svært at finde den rette balance mellem cloudløsninger og det on-premise baserede datacenter. I denne hvidbog kan du få inspiration til, hvordan du opbygger en hyperkonvergeret infrastruktur, der opfylder kravene til hurtig skalering og forretningsmæssig agilitet med XaaS.