Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Telia klar til at levere bredbånd på Ewiis fibernet / Dansk iværksætter vil ind på kinesisk marked / GlobalConnect ‘opruster koncernledelsen

Telia klar til at levere bredbånd på Ewiis fibernet. Dansk iværksætter vil ind på kinesisk marked med kapitalindskud på tre millioner kroner. GlobalConnect ‘opruster koncernledelsen’. EET Europarts bliver autoriseret Dell-leverandør

Godmorgen fra Computerworld. Her har du tirsdagens morgen-briefing sammensat af Dan Jensen.

Telia klar til at levere bredbånd på Ewiis fibernet

Telia erklærer sig klar til at levere bredbånd på Ewiis fibernet. Det sker et halvt års tid efter, at de to selskaber indgik aftale om samarbejdet.

Det kan du læse mere om her: Telia og Ewii går sammen i stor bredbåndsaftale: Telia flytter bredbåndskunder over på Ewiis fibernet.

“Nu er det også på den helt lavpraktiske side klar til at blive sendt på markedet. Alle interesserede kan nu komme ned i Telias butikker i Kolding, Fredericia eller Vejle for at høre nærmere om de helt nye fiberløsninger,” lyder det fra Telia.

Selskabets nuværende bredbåndskunder bliver automatisk opgraderet fra de nuværende DSL-forbindelser til fibernet inden nytår.

Dansk iværksætter vil ind på kinesisk marked med kapitalindskud på tre millioner kroner

Den danske iværksætter Nicolaj Munch vil med tre millioner kroner i kapitaltilskud fra den danske rigmand Magnus Kjøller forsøge sig på det kinesiske marked.

28-årige Nicolaj Munch står bag tilbuds-portalen Betterbooqr, der anvendes til såkaldt flashsale.

“Der er et kæmpe potentiale i Kina. Kineserne er det folk, der rejser allermest og samtidig det folk, der bruger flest penge på deres rejser. Som udviklingen ser ud i øjeblikket, kommer de til at rejse endnu mere, for den kinesiske middelklasse vokser og får flere penge mellem hænderne. Dem vil hotellerne selvsagt gerne have fat i,” lyder det fra Nicolaj Munch.

Magnus Kjøller har i de senere år fra Dubai opbygget en formue på blandt andet Lotto24 samt andre webportaler.

Læs mere om ham her: Kontroversiel dansk it-rigmand sælger sine firmaer til medarbejdere.

GlobalConnect ‘opruster koncernledelsen’

GlobalConnect ‘opruster koncernledelsen,’ meddeler selskabet her.

Det sker med ansættelsen af to nye direktører, nemlig Louise Hahn, der bliver direktør for DataCom Danmark og dermed salg af datatrafik i Danmark, samt svenske Charlotta Rehman, der bliver salgs- og marketingdirektør.

De tiltræder begge 1. september. GlobalConnect fremhæver selv, at ‘fire kvinder har taget plads i koncernledelsen i år.’

Foruden de to her nævnte er det Jannie Laurberg (direktør for People, Culture & Strategy) og Kirsti Voldnes (direktør for Datacom i Norge.)

EET Europarts bliver autoriseret Dell-leverandør

EET Europarts bliver autoriseret leverandør af originale Dell-reservedele over hele Europa, meddeler selskabet.

“Aftalen gør det muligt at sikre en hurtig levering seneste næste dag i hele regionen,” lyder det fra EET, som er tilstede i 25 lande.

“EET Europarts er særdeles stærk på reservedelsmarkedet og har en kolossal logistikkapacitet samt sælgere af reservedele fordelt over 25 lande. Ved at etablere en endnu stærkere kanal for reservedele og opgraderinger sikrer vi, at vores kunder hele tiden kan få leveret originale Dell Technologies produkter,” lyder det fra Dell.

Computerworld besøgte i fjor EET’s store lager i Ballerup uden for København, som ‘styres’ af en række robotter.

Det kan du læse mere om her. Tag med bag kulisserne hos EET: Sådan tjener 44 robotter en investering på 24 millioner kroner hjem på få år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere