Foto: Blue Ocean Robotics / Beam

Danske Blue Ocean Robotics opkøber amerikansk telerobot og skaber 30 nye arbejdspladser

Danske Blue Ocean Robotics har opkøbt en meget omtalt amerikansk telerobot, som præsident Obama blandt andet har været med til at gøre berømt. Opkøbet betyder, at der bliver skabt 30 nye arbejdspladser i Odense.

Danske Blue Ocean Robotics har netop opkøbt den amerikanske telerobot Beam, der indtil nu har været ejet af Suitable Technologies.

Det skriver Blue Ocean Robotics i en pressemeddelelse.

“Overtagelsen af Beam er strategisk rigtig. Og det er samtidig en spændende udfordring, da vi skal have etableret et nyt set up for produktion og udvikling ligesom vores teams indenfor salg, support og service skal udbygges kraftigt", siger Claus Risager, administrerende direktør for Blue Ocean Robots, ifølge pressemeddelelsen.

Claus Risager påpeger desuden, at der er tale om et "kapitalkrævende" opkøb.

"Det er både en stor opgave for vores medarbejdere og ledelse, ligesom det er kapitalkrævende, idet vi forventer at den samlede investering for moderselskabet løber op i et pænt stort tocifret millionbeløb,” siger han ifølge pressemeddelelsen.

Nyheden om opkøbet af Beam kommer samtidig med, at det er blevet offentliggjort, at Blue Ocean Robotics står foran en ny kapitalrunde, hvor selskabet vil få tilført 75 millioner kroner.

Læs også: Ny fynsk robotsucces nærmer sig milliardværdi

En del af den fynske robotklynge
Blue Ocean Robotics er en den af den meget omtalte robotklynge i Odense, og opkøbet betyder, at der vil blive tilført endnu flere arbejdspladser til robotklyngen.

Ifølge pressemeddelelsen indebærer opkøbet, at selskabet Beam Robots Aps nu bliver oprettet med hovedkontor i Odense, og det vil betyde, at der skal etableres i omegnen af 30 nye arbejdspladser.

Gjort berømt af Obama og Snowden
Beam er en robot, der kan fjernstyres og er udstyret med både skærm og kamera, hvilket gør det muligt for folk at bevæge til fra og møder, selvom de befinder sig på lang afstand.

Robotten er blandt andet blev kendt, fordi den er blevet brugt af amerikanske whistleblower Edward Snowden, og fordi robotten har besøgt Det Hvide Hus i USA, da Barack Obama var præsident.

Læs også:
Danske Blue Ocean Robotics har stor succes med overraskende forretningsmodel: "Vi er i bund og grund en fabrik, der kan bygge nye robotvirksomheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med splinternye bærbare: Endelig undgår selskabet en fatal fejltagelse
Microsoft er klar med fjerde generation af sin Surface Laptop. Og her undgår Microsoft omsider at være for karrig med lagerpladsen.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.