Artikel top billede

Foto: Blue Ocean Robotics / Beam

Danske Blue Ocean Robotics opkøber amerikansk telerobot og skaber 30 nye arbejdspladser

Danske Blue Ocean Robotics har opkøbt en meget omtalt amerikansk telerobot, som præsident Obama blandt andet har været med til at gøre berømt. Opkøbet betyder, at der bliver skabt 30 nye arbejdspladser i Odense.

Danske Blue Ocean Robotics har netop opkøbt den amerikanske telerobot Beam, der indtil nu har været ejet af Suitable Technologies.

Det skriver Blue Ocean Robotics i en pressemeddelelse.

“Overtagelsen af Beam er strategisk rigtig. Og det er samtidig en spændende udfordring, da vi skal have etableret et nyt set up for produktion og udvikling ligesom vores teams indenfor salg, support og service skal udbygges kraftigt", siger Claus Risager, administrerende direktør for Blue Ocean Robots, ifølge pressemeddelelsen.

Claus Risager påpeger desuden, at der er tale om et "kapitalkrævende" opkøb.

"Det er både en stor opgave for vores medarbejdere og ledelse, ligesom det er kapitalkrævende, idet vi forventer at den samlede investering for moderselskabet løber op i et pænt stort tocifret millionbeløb,” siger han ifølge pressemeddelelsen.

Nyheden om opkøbet af Beam kommer samtidig med, at det er blevet offentliggjort, at Blue Ocean Robotics står foran en ny kapitalrunde, hvor selskabet vil få tilført 75 millioner kroner.

Læs også: Ny fynsk robotsucces nærmer sig milliardværdi

En del af den fynske robotklynge

Blue Ocean Robotics er en den af den meget omtalte robotklynge i Odense, og opkøbet betyder, at der vil blive tilført endnu flere arbejdspladser til robotklyngen.

Ifølge pressemeddelelsen indebærer opkøbet, at selskabet Beam Robots Aps nu bliver oprettet med hovedkontor i Odense, og det vil betyde, at der skal etableres i omegnen af 30 nye arbejdspladser.

Gjort berømt af Obama og Snowden

Beam er en robot, der kan fjernstyres og er udstyret med både skærm og kamera, hvilket gør det muligt for folk at bevæge til fra og møder, selvom de befinder sig på lang afstand.

Robotten er blandt andet blev kendt, fordi den er blevet brugt af amerikanske whistleblower Edward Snowden, og fordi robotten har besøgt Det Hvide Hus i USA, da Barack Obama var præsident.

Læs også:
Danske Blue Ocean Robotics har stor succes med overraskende forretningsmodel: "Vi er i bund og grund en fabrik, der kan bygge nye robotvirksomheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere