Artikel top billede

Google dropper Kina: Flytter hardware-produktion til Vietnam og Thailand

Google trækker produktionen af Pixel og Google Home ud af Kina og flytter hele molevitten til Vietnam, hvor lønningerne er lavere og forholdene mere rolige.

Google lukker ned for produktionen af Pixel-smartphones og Google Home-enheder i Kina og åbner istedet for produktionen i Vietnam og Thailand.

Det skriver den japanske erhvervsavis Nikkei Asian Review.

Ifølge avisen vil nedlukningen begynde inden nytår. Flytningen finder sted, fordi Google ønsker at etablere det, der betegnes som en billig suppluy chain i det sydøstlige Asien.

Her er Kina ikke længere det sikre kort at spille på. Lønningerne stiger nemlig i Kina i takt med, at levestandard og efterspørgsle vokser.

Og samtidig er Google bekymret over fremtidsudsigterne i en tid, hvor forholdet mellem Kina og USA er under pres.

Google sigter efter alene i år at producere mellem otte millioner og 10 millioner Pixel-smartphones.

Det er dobbelt så mange som i fjor, og det viser ifølge den japanske avis, at Vietnam står til at komme til at spille en vigtig rolle for Google i de kommende år.

Ifølge avisen vil en del af Google Home-enhederne fremover desuden blive samlet i Thailand.

Læs også:

Dell, HP, Microsoft og andre tech-giganter trækker produktionen ud af Kina: Her søger de hen

Apple vil flytte 15 til 30 procent af produktionen væk fra Kina
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere