Artikel top billede

Google dropper Kina: Flytter hardware-produktion til Vietnam og Thailand

Google trækker produktionen af Pixel og Google Home ud af Kina og flytter hele molevitten til Vietnam, hvor lønningerne er lavere og forholdene mere rolige.

Google lukker ned for produktionen af Pixel-smartphones og Google Home-enheder i Kina og åbner istedet for produktionen i Vietnam og Thailand.

Det skriver den japanske erhvervsavis Nikkei Asian Review.

Ifølge avisen vil nedlukningen begynde inden nytår. Flytningen finder sted, fordi Google ønsker at etablere det, der betegnes som en billig suppluy chain i det sydøstlige Asien.

Her er Kina ikke længere det sikre kort at spille på. Lønningerne stiger nemlig i Kina i takt med, at levestandard og efterspørgsle vokser.

Og samtidig er Google bekymret over fremtidsudsigterne i en tid, hvor forholdet mellem Kina og USA er under pres.

Google sigter efter alene i år at producere mellem otte millioner og 10 millioner Pixel-smartphones.

Det er dobbelt så mange som i fjor, og det viser ifølge den japanske avis, at Vietnam står til at komme til at spille en vigtig rolle for Google i de kommende år.

Ifølge avisen vil en del af Google Home-enhederne fremover desuden blive samlet i Thailand.

Læs også:

Dell, HP, Microsoft og andre tech-giganter trækker produktionen ud af Kina: Her søger de hen

Apple vil flytte 15 til 30 procent af produktionen væk fra Kina
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere