Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

To flyselskaber bandlyser MacBook Pro

Visse ældre MacBook Pro-computere fra Apple kan i værste fald overophede og gå i brand. Som følge har to flyselskaber nu udstedt et forbud mod at indchecke de pågældende bærbare.

De australske flyselskaber Qantas og Virgin Australia har netop besluttet at indføre et forbud mod at indchecke 15-tommers MacBook Pro som bagage.

Det skriver Zdnet.

Forbuddet sker i kølvandet på den advarsel, som Apple sendte ud i juni.

Her gør Apple opmærksom på, at batterierne i nogle 15-tommers MacBook Pro kan blive overophedede og gå i brand.

Indtil videre må flypassagerene godt tage computeren med i kabinen, men i så fald skal computeren forblive slukket under hele flyturen.

Mere præcist er der ifølge Apple tale om risiko for defekte batterier i 15-tommer MacBook Pro, der er blevet købt i perioden mellem september 2015 og februar 2017.

Tidligere i august fik det de amerikanske luftfartsmyndigheder, FAA, til at udstede et forbud mod at tage en række computere med de nævnte kendetegn med ombord på amerikanske fly.

De to australske flyselskaber har ingen afgange fra Kastrup.

Er blevet tilbagekaldt

I juni valgte Apple at tilbagekalde computerne, fordi selskabet blev opmærksom på, at de batterier, der er blevet anvendt i computerne, kan overophede.

“Apple beder kunderne om at stoppe med at bruge de berørte 15" MacBook Pro-enheder,” lød det ved den lejlighed fra Apple.

Er du i tvivl om din computer, er blevet ramt, så har Apple oprettet et online-værktøj, hvor du ved hjælp af computerens serienummer kan undersøge, om din computer er ramt.

Hvis du vil undersøge, om din computer er ramt, skal du benytte dette link.

Læs også: Apple tilbagekalder: Stop straks med at anvende disse MacBook Pro-computere - de kan bryde i brand
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere