Artikel top billede

Danske e-Boks ramt af nedbrud

Danske e-Boks er gået ned torsdag formiddag. e-Boks har endnu ikke et bud på, hvornår servicen forventes at være i fuld drift igen.

Opdatering: I en status fra klokken 15.49 fremgår det, at alle e-Boks' services er fuldt tilgængelige

Danskere, der ønsker at tjekke lønsedler, lånedokumenter eller vigtige informationer fra det offentlige, går forgæves, når de forsøger at logge ind på e-Boks via browser eller app torsdag formiddag.

e-Boks er nemlig ramt af nedbrud.

"e-Boks services er ikke tilgængelige i øjeblikket. Vi arbejder på at udbedre fejlen hurtigst muligt. Vi beklager de gener, det måtte medføre," skriver e-Boks på sin hjemmeside i en opdatering fra klokken 09.06.

e-Boks nævner ikke, hvornår tjenesten forventes at være oppe at køre igen, men skriver, at e-Boks vil komme med en ny opdatering klokken 10.

Klokken 09.41 oplysete e-Boks, at "e-Boks services er tilgængelige, men der kan stadig opleves svartider," men det varede ikke særligt længe.

Klokken 10.08 var beskeden igen, at "e-Boks services er desværre ikke tilgængelige i øjeblikket."

Læs også: Computerworld afslører: Disse seks it-systemer står til at blive omfattet af den nye krigsregel

Nedbrud torsdag morgen

e-Boks italesætte nedbruddet første gang i en besked klokken 08.54.

"Der kan opleves driftsforstyrrelser på e-Boks services. Vi arbejder på at udbedre fejlen hurtigst muligt."

Da stort set alle danskere ovr 15 år har adgang til e-Boks betyder nedbruddet, at millioner af danskere potentielt kan være ramt af generne.

Læs også: Banebrydende afgørelse fra staten: Kæmpe offentligt it-system må ikke forlade Danmark
Premium
Dansk booking-portal ramt af ransomware-angreb: Forhandler med hackere om betaling af løsesum
Selskabet Ak Techotel er ramt af et omfattende hackerangreb, der er gået ud over en lang række hoteller i Danmark, Sverige og Norge. Selskabet har forhandlet med hackerne bag angrebet for igen at få adgang til sine systemer igen.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.