Artikel top billede

Gigantisk Google-søkabel på 13.000 km er næsten færdig, men nu vil den amerikanske regering blokere projektet

Et næsten færdigt søkabel kan nu blive bremset af den amerikanske regering.

Den amerikanske regering ønsker at blokere et fiberoptisk søkabel, der skal forbinde Los Angeles med Hong Kong.

Det skriver den amerikanske avis Wall Street Journal.

Kablet, der går under navnet Pacific Light Cable Network, har blandt andet opbakning fra Google og Facebook samt en kinesisk partner.

Læs også: Så sårbart er det: Google og Facebooks nye Havfrue-søkabel til Danmark er tyndere end en dåsesodavand

Kinesisk investor skaber modstand

Men det amerikanske justitsministerium har udtrykt klar modstand mod projektet - blandt andet fordi den kinesiske investor Dr. Peng Telecom & Media Group Co er involveret.

Samtidig vil kablet skabe en direkte forbindelse til Hong Kong, der er en del af Kina, på et tidspunkt, hvor det amerikansk-kinesisk forhold er anstrengt.

Store del af det næsten 13.000 kilometer lange kabel er allerede blevet etableret under Stillehavet, og det skulle efter planen være klar til at blive taget i brug ved udgangen af året.

Kablet skulle blandt andet sikre korte ventetid og højere sikkerhed til brugerne af Googles Cloud Platform samt til Facebook-brugere.

Men modstanden fra det amerikanske justitsministerium kan ifølge Wall Street Journal betyde, at projektet ikke kan få de licenser, der er nødvendige for, at det kan tages i brug.

Læs også: Facebook og Microsofts gigantiske søkabel slår ny hastighedsrekord: Så hurtige forbindelser kan det imponerende kabel præstere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere