Elon Musk: Computere kommer til at overgå mennesker på alle tænkelige måder

I fremtiden vil mennesker blive overhalet af computere på alle måder, lyder det fra den amerikanske Tesla-stifter, Elon Musk. Han forudsiger, at computere i fremtiden vil kunne forbedre menneskers kognitive evner.

Computere vil i fremtiden blive smartere end mennesker på alle områder.

Konstateringen kom fra Elon Musk 28. august til konferencen World Artificial Intelligence Conference i Shanghai.

"Vi vil blive overhalet på alle måder. Det garanterer jeg," sagde Tesla-stifteren i en debat til Jack Ma, stifter af det kinesiske e-handelsfirma Alibaba.

Det skriver CNBC.

Debatten omhandlede udviklingen af kunstig intelligens, og her påpegede Elon Musk blandt andet, hvordan computere er blevet langt bedre til at spille skak og det kinesiske brætspil Go.

"Din mobiltelefon vil kunne knuse verdensmesteren i skat, uden tvivl," tilføjede han.

Læs mere: Elon Musks nye satsning ligner ren science-fiction: Styr telefonen og computere med tankens kraft

Den verdenskendte iværksætter nævnte desuden, hvordan fremtidens teknologi fra Neuralink, et selskab han selv er medejer af, kan hjælpe med at udvikle menneskets kompetencer på forskellige områder.

Selskabet vil i fremtiden ved hjælp af kunstig intelligens udvikle menneskers kognitive evner med et form for grænsesnit mellem hjerne og computer.

Jack Ma havde dog et andet perspektiv på spørgsmålet om, hvorvidt computere overgår menneskelig intelligens. Han påpegede blandt andet, at en computer aldrig har opforstret et menneske eller endda en myg for den sags skyld.

"I mit liv har jeg aldrig, og specielt de sidste to år, når folk snakker om AI, troet på, at mennesker kommer til at blive kontrolleret af maskiner. Det tænker jeg ikke på, det er umuligt," sagde Jack Ma.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere





mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.