Artikel top billede

(Foto: Websummit, CC BY 2.0 / Image by Dan Taylor)

Elon Musk: Computere kommer til at overgå mennesker på alle tænkelige måder

I fremtiden vil mennesker blive overhalet af computere på alle måder, lyder det fra den amerikanske Tesla-stifter, Elon Musk. Han forudsiger, at computere i fremtiden vil kunne forbedre menneskers kognitive evner.

Computere vil i fremtiden blive smartere end mennesker på alle områder.

Konstateringen kom fra Elon Musk 28. august til konferencen World Artificial Intelligence Conference i Shanghai.

"Vi vil blive overhalet på alle måder. Det garanterer jeg," sagde Tesla-stifteren i en debat til Jack Ma, stifter af det kinesiske e-handelsfirma Alibaba.

Det skriver CNBC.

Debatten omhandlede udviklingen af kunstig intelligens, og her påpegede Elon Musk blandt andet, hvordan computere er blevet langt bedre til at spille skak og det kinesiske brætspil Go.

"Din mobiltelefon vil kunne knuse verdensmesteren i skat, uden tvivl," tilføjede han.

Læs mere: Elon Musks nye satsning ligner ren science-fiction: Styr telefonen og computere med tankens kraft

Den verdenskendte iværksætter nævnte desuden, hvordan fremtidens teknologi fra Neuralink, et selskab han selv er medejer af, kan hjælpe med at udvikle menneskets kompetencer på forskellige områder.

Selskabet vil i fremtiden ved hjælp af kunstig intelligens udvikle menneskers kognitive evner med et form for grænsesnit mellem hjerne og computer.

Jack Ma havde dog et andet perspektiv på spørgsmålet om, hvorvidt computere overgår menneskelig intelligens. Han påpegede blandt andet, at en computer aldrig har opforstret et menneske eller endda en myg for den sags skyld.

"I mit liv har jeg aldrig, og specielt de sidste to år, når folk snakker om AI, troet på, at mennesker kommer til at blive kontrolleret af maskiner. Det tænker jeg ikke på, det er umuligt," sagde Jack Ma.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere