Artikel top billede

Elon Musk: Computere kommer til at overgå mennesker på alle tænkelige måder

I fremtiden vil mennesker blive overhalet af computere på alle måder, lyder det fra den amerikanske Tesla-stifter, Elon Musk. Han forudsiger, at computere i fremtiden vil kunne forbedre menneskers kognitive evner.

Computere vil i fremtiden blive smartere end mennesker på alle områder.

Konstateringen kom fra Elon Musk 28. august til konferencen World Artificial Intelligence Conference i Shanghai.

"Vi vil blive overhalet på alle måder. Det garanterer jeg," sagde Tesla-stifteren i en debat til Jack Ma, stifter af det kinesiske e-handelsfirma Alibaba.

Det skriver CNBC.

Debatten omhandlede udviklingen af kunstig intelligens, og her påpegede Elon Musk blandt andet, hvordan computere er blevet langt bedre til at spille skak og det kinesiske brætspil Go.

"Din mobiltelefon vil kunne knuse verdensmesteren i skat, uden tvivl," tilføjede han.

Læs mere: Elon Musks nye satsning ligner ren science-fiction: Styr telefonen og computere med tankens kraft

Den verdenskendte iværksætter nævnte desuden, hvordan fremtidens teknologi fra Neuralink, et selskab han selv er medejer af, kan hjælpe med at udvikle menneskets kompetencer på forskellige områder.

Selskabet vil i fremtiden ved hjælp af kunstig intelligens udvikle menneskers kognitive evner med et form for grænsesnit mellem hjerne og computer.

Jack Ma havde dog et andet perspektiv på spørgsmålet om, hvorvidt computere overgår menneskelig intelligens. Han påpegede blandt andet, at en computer aldrig har opforstret et menneske eller endda en myg for den sags skyld.

"I mit liv har jeg aldrig, og specielt de sidste to år, når folk snakker om AI, troet på, at mennesker kommer til at blive kontrolleret af maskiner. Det tænker jeg ikke på, det er umuligt," sagde Jack Ma.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft drosler ned for lancerings-tempoet for Windows Server: Vil fremover udsende nye releases med flere års mellemrum
Microsoft skrotter sin hidtidige hastige udrulningsplan for Windows Server. Fra og med lanceringen af Windows Server 2022 vil Microsoft udsende nye releases hvert andet eller tredje år.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.