Artikel top billede

Trump får opbakning fra Polen: Kræver hård kurs mod 5G-leverandører

USA og Polen er enige om, at nationer over hele verden bør sikre, at kun "troværdige og pålidelige selskaber" får adgang til at opføre 5G-netværk.

Regeringerne i hele verden bør underkaste leverandører af 5G-udstyr grundige evalueringer, der skal sikre, at leverandøren ikke er underlagt en fremmed magt.

Det er ifølge nyhedsbureauet Reuters meldingen fra USA og Polen i en fælles erklæring, som de to lande har udsendt mandag.

Erklæringen er underskrevet af den amerikanske vicepræsident Mike Pence og den polske premierminister Mateusz Morawiecky, og det fremgår af den, at "alle lande" bør sikre, at kun ”troværdige og pålidelige leverandører” får lov til at indgå i opførelsen af 5G-netværk.

Det fremgår ligeledes af erklæringen, at det bør indgå i evalueringen om leverandøren har en transparent ejerskabsstruktur.

Læs også: USA beskylder Huawei for benytte kodenavne og hemmelige datterselskaber for at skjule aktiviteter i Syrien, Sudan og Iran

Lægger pres på allierede

Erklæringen kommer efter, at USA gennem længere tid har lagt pres på sine allierede om, at de bør ekskludere kinesiske televirksomheder som Huawei fra opførelsen af 5G-netværk

For nylig meddelte Storbritanniens digitaliseringsminister Nicky Morgan, at landet i løbet af efteråret vil komme med en afgørelse, om hvorvidt landet vil tillade, at der bliver brugt udstyr for Huawei opbygningen af landets 5G-netværk.

Herhjemme afviste den daværende regering at blande sig i teleselskabernes valg af leverandør, men landets største teleselskab TDC valgte tidligere på året svenske Ericsson som 5G-leverandør i stedet for Huawei, der ellers har stået for driften af selskabets 4G-net.

Læs også: Her er Huawei-stifters interne besked til selskabets medarbejdere: "Selskabet står over for et liv eller død-øjeblik"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere