Artikel top billede

Viral kinesisk foto-app ramt af store privacy-bekymringer

En kinesisk foto-app lader brugerne bytte ansigter med berømtheder. Men efter at appen i de seneste dage er gået viralt er den blevet ramt af privacy-frygt.

Tidligere på sommeren skabte den russiske app FaceApp privacy-frygt over hele verden.

Nu skaber den kinesiske app Zao en lignende frygt, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den kinesiske app lader brugerne bytte ansigter med filmstjerner, sportsstjerne og andre berømtheder, og appen er ifølge Reuters allerede blevet downloadet millioner af gange.

Men Reuters påpeger, at appens popularitet er blevet mødt med skepsis. Blandt andet fordi folk frygter, at deres ansigtsbilleder kan blive misbrugt. Men også fordi appen i sine brugerbetingelser oplyser, at brugerne overdrager ophavsretten til deres billede til Zao ligesom, at Zao også får ret til at bruge billeder i selskabets markedsføring.

”Vi har fuld forståelse for den bekymring, som folk har, når det gælder privacy,” skriver selskabet ifølge Reuters i en opdatering på det sociale medie Weibo.

Her oplyser selskabet ligeledes, at brugernes bekymring betyder at selskabet vil foretage justeringer af sin politik. Selskabet oplyser dog ikke hvilke ændringer, der vil blive foretaget.

”Vi har modtaget de spørgsmål, som I har sendt til os. Vi vil rette op på de områder, som vi ikke før har tænkt på og det vil kræve noget tid,” skriver selskabet på Weibo.

Ifølge Techcrunch har privacy-bekymringerne blandt andet betydet, at det kinesiske sociale medie WeChat har valgt at blokeret for, at WeChat-brugerne kan downloade Zao eller sende invitationer til hinanden

Zao er indtil videre kun tilgængelig i Kina, og appen er udviklet af selskabet Momo, der også står bag en af Kina mest populære dating apps.

Læs også: Den virale app-sensation Faceapp ramt af hård privacy-kritik: Afviser at overføre data til Rusland
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere