Viral kinesisk foto-app ramt af store privacy-bekymringer

En kinesisk foto-app lader brugerne bytte ansigter med berømtheder. Men efter at appen i de seneste dage er gået viralt er den blevet ramt af privacy-frygt.

Tidligere på sommeren skabte den russiske app FaceApp privacy-frygt over hele verden.

Nu skaber den kinesiske app Zao en lignende frygt, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den kinesiske app lader brugerne bytte ansigter med filmstjerner, sportsstjerne og andre berømtheder, og appen er ifølge Reuters allerede blevet downloadet millioner af gange.

Men Reuters påpeger, at appens popularitet er blevet mødt med skepsis. Blandt andet fordi folk frygter, at deres ansigtsbilleder kan blive misbrugt. Men også fordi appen i sine brugerbetingelser oplyser, at brugerne overdrager ophavsretten til deres billede til Zao ligesom, at Zao også får ret til at bruge billeder i selskabets markedsføring.

”Vi har fuld forståelse for den bekymring, som folk har, når det gælder privacy,” skriver selskabet ifølge Reuters i en opdatering på det sociale medie Weibo.

Her oplyser selskabet ligeledes, at brugernes bekymring betyder at selskabet vil foretage justeringer af sin politik. Selskabet oplyser dog ikke hvilke ændringer, der vil blive foretaget.

”Vi har modtaget de spørgsmål, som I har sendt til os. Vi vil rette op på de områder, som vi ikke før har tænkt på og det vil kræve noget tid,” skriver selskabet på Weibo.

Ifølge Techcrunch har privacy-bekymringerne blandt andet betydet, at det kinesiske sociale medie WeChat har valgt at blokeret for, at WeChat-brugerne kan downloade Zao eller sende invitationer til hinanden

Zao er indtil videre kun tilgængelig i Kina, og appen er udviklet af selskabet Momo, der også står bag en af Kina mest populære dating apps.

Læs også: Den virale app-sensation Faceapp ramt af hård privacy-kritik: Afviser at overføre data til Rusland
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Nvidia RTX 3080 til test: Her sættes en ny standard – og trods prisen er det på mange måder et stærkt køb
Der er ikke nogen tvivl om, at der er krummer i Nvidias nye high-end grafikkort. Det ligner endda et særdeles godt køb trods den høje pris.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.