Viral kinesisk foto-app ramt af store privacy-bekymringer

En kinesisk foto-app lader brugerne bytte ansigter med berømtheder. Men efter at appen i de seneste dage er gået viralt er den blevet ramt af privacy-frygt.

Tidligere på sommeren skabte den russiske app FaceApp privacy-frygt over hele verden.

Nu skaber den kinesiske app Zao en lignende frygt, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den kinesiske app lader brugerne bytte ansigter med filmstjerner, sportsstjerne og andre berømtheder, og appen er ifølge Reuters allerede blevet downloadet millioner af gange.

Men Reuters påpeger, at appens popularitet er blevet mødt med skepsis. Blandt andet fordi folk frygter, at deres ansigtsbilleder kan blive misbrugt. Men også fordi appen i sine brugerbetingelser oplyser, at brugerne overdrager ophavsretten til deres billede til Zao ligesom, at Zao også får ret til at bruge billeder i selskabets markedsføring.

”Vi har fuld forståelse for den bekymring, som folk har, når det gælder privacy,” skriver selskabet ifølge Reuters i en opdatering på det sociale medie Weibo.

Her oplyser selskabet ligeledes, at brugernes bekymring betyder at selskabet vil foretage justeringer af sin politik. Selskabet oplyser dog ikke hvilke ændringer, der vil blive foretaget.

”Vi har modtaget de spørgsmål, som I har sendt til os. Vi vil rette op på de områder, som vi ikke før har tænkt på og det vil kræve noget tid,” skriver selskabet på Weibo.

Ifølge Techcrunch har privacy-bekymringerne blandt andet betydet, at det kinesiske sociale medie WeChat har valgt at blokeret for, at WeChat-brugerne kan downloade Zao eller sende invitationer til hinanden

Zao er indtil videre kun tilgængelig i Kina, og appen er udviklet af selskabet Momo, der også står bag en af Kina mest populære dating apps.

Læs også: Den virale app-sensation Faceapp ramt af hård privacy-kritik: Afviser at overføre data til Rusland
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Denne malware er den største trussel mod din virksomhed lige nu
Den mest aktive malware i verden sniger sig ind, og at svært at gøre nøget ved. Se her hvordan du tager dine forholdsregler.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.