Artikel top billede

Fem dømte vil have sager til at gå om efter teleskandale: Rocker kan få millionerstatning

Fem dømte forlanger at få genoptaget deres straffesager som en direkte følge af politiets mangelfulde behandling af teledata. Rocker kan få millionerstatning, hvis han får medhold.

Justitsmord - hvor samfundet dømmer uskyldige - er en alvorlig sag, og det mener fem dømte, at de har været udsat for som direkte konsekvens af politiets fejlbehæftede behandling af teledata.

Den Særlige Klageret oplyser til Politiken, at de fem kræver at få genoptaget deres straffesager.

En af de dømte er ifølge avisen den 35-årige rocker Nick Leon Hansen, der i 2012 blev idømt ni års fængsel for drabsforsøg.

I sagen var en oplysning fra en telemast om, hvor hans telefon befandt sig klokken 14.04 11. september 2009 afgørende for dommen.

Ifølge Politiken kan Nick Leon Hansen stå til at få udbetalt million-erstatning, hvis det viser sig, at han er blevet fejlagtigt dømt.

Hans advokat henviser i klagen til, at Rigsadvokaten har suspenderet enhver brug af telebeviser ved domstolene. Det skal ifølge ham ses i lyset af, at ‘ikke mange sager’ som den pågældende drabssag har anvendt teledata som bevistmateriale i samme udstrækning.

Avisen skriver dog, at Rigspolitiet i langt de fleste tilfælde har slettet rådata fra telemasterne efter to år. Det vil i givet fald betyde, at al bevismateriale fra masterne i den gamle sag vil være væk nu.

Læs også:

Offentlige anklagere stopper omgående med at anvende teledata i retssager efter nye ‘alvorlige oplysninger’

29 personer nu løsladt fra danske fængsler efter teleskandale

Syv varetægtsfængslede personer i narkosag bliver løsladt som følge af fejl i teledata

Flere danskere end først antaget kan være ramt af alvorlig tele-fejl hos politiet

Jurister vil have sager med slettede telebeviser til at gå om
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere