Fem dømte vil have sager til at gå om efter teleskandale: Rocker kan få millionerstatning

Fem dømte forlanger at få genoptaget deres straffesager som en direkte følge af politiets mangelfulde behandling af teledata. Rocker kan få millionerstatning, hvis han får medhold.

Justitsmord - hvor samfundet dømmer uskyldige - er en alvorlig sag, og det mener fem dømte, at de har været udsat for som direkte konsekvens af politiets fejlbehæftede behandling af teledata.

Den Særlige Klageret oplyser til Politiken, at de fem kræver at få genoptaget deres straffesager.

En af de dømte er ifølge avisen den 35-årige rocker Nick Leon Hansen, der i 2012 blev idømt ni års fængsel for drabsforsøg.

I sagen var en oplysning fra en telemast om, hvor hans telefon befandt sig klokken 14.04 11. september 2009 afgørende for dommen.

Ifølge Politiken kan Nick Leon Hansen stå til at få udbetalt million-erstatning, hvis det viser sig, at han er blevet fejlagtigt dømt.

Hans advokat henviser i klagen til, at Rigsadvokaten har suspenderet enhver brug af telebeviser ved domstolene. Det skal ifølge ham ses i lyset af, at ‘ikke mange sager’ som den pågældende drabssag har anvendt teledata som bevistmateriale i samme udstrækning.

Avisen skriver dog, at Rigspolitiet i langt de fleste tilfælde har slettet rådata fra telemasterne efter to år. Det vil i givet fald betyde, at al bevismateriale fra masterne i den gamle sag vil være væk nu.

Læs også:

Offentlige anklagere stopper omgående med at anvende teledata i retssager efter nye ‘alvorlige oplysninger’

29 personer nu løsladt fra danske fængsler efter teleskandale

Syv varetægtsfængslede personer i narkosag bliver løsladt som følge af fejl i teledata

Flere danskere end først antaget kan være ramt af alvorlig tele-fejl hos politiet

Jurister vil have sager med slettede telebeviser til at gå om


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.