Artikel top billede

Syv varetægtsfængslede personer i narkosag bliver løsladt som følge af fejl i teledata

Syv personer, der har været varetægtsfængslet siden februar, i en større narkosag, bliver nu løsladt. Det skyldes fejl i teledata. Af samme grund beder Anklagemyndigheden nu også om udsættelse af den store Loyal To Familia-sag.

På grund af fejl i teledata bliver syv varetægtsfængslede i en større narkosag fra Jylland nu løsladt.

Alle syv personer er fortsat anklagede, men bliver altså nu løsladt efter at have været varetægtsfængslede siden februar.

Det skriver Politiken, der har fået oplysningerne bekræftet af politiet.

"De er løsladt på baggrund af de nye instrukser i forhold til brugen af teledata. Alle er dog fortsat tiltalt i sagen, og vi forventer ikke, at deres løsladelse vil få afgørende betydning for sagens udfald," skriver Morten Rasmussen, der er anklager ved Særlig Efterforskning Vest i en sms til avisen.

Læs også: It-fejl hos politiet kan have givet forkerte domme gennem syv år

Beder om udsættelse af Loyal To Familia-sag

Problemerne med teledatahar også fået konsekvenser for den store sag om opløsning af nørrebrobanden Loyal to Familia.

Der har været afholdt over 30 retsmøder i sagen gennem det seneste halve år, men nu har Anklagemyndigheden bedt Københavns Byret om at udsætte sagen med op til tre måneder.

Det oplyser Københavns Politi i en meddelelse.

"I lyset af Rigsadvokatens instruks om midlertidig stop af brug af teleoplysninger har vi fundet det rigtigst at bede om en udsættelse af forbudssagen mod LTF i to til tre måneder. Det gør vi, fordi der i forbudssagen bl.a. indgår en række straffedomme, hvor teleoplysninger i varierende omfang har indgået. Disse sager skal nu undersøges nærmere," lyder det i meddelelsen fra chefanklager i Københavns Politi, Ida Sørensen der tilføjer:

"Anmodningen om udsættelse af forbudssagen ændrer efter vores opfattelse ikke ved grundlaget for det foreløbige administrative forbud," siger Ida Sørensen.

Skandalesagen har udover de nævnte sager allerede haft en række konsekvenser.

Rigspolitiet har måttet skifte ud i ledelsen, ligesom Rigsadvokaten er stoppet med at anvende teledata i sine sager.

Det kan du læse mere om her: Offentlige anklagere stopper omgående med at anvende teledata i retssager efter nye ‘alvorlige oplysninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.