Artikel top billede

Syv varetægtsfængslede personer i narkosag bliver løsladt som følge af fejl i teledata

Syv personer, der har været varetægtsfængslet siden februar, i en større narkosag, bliver nu løsladt. Det skyldes fejl i teledata. Af samme grund beder Anklagemyndigheden nu også om udsættelse af den store Loyal To Familia-sag.

På grund af fejl i teledata bliver syv varetægtsfængslede i en større narkosag fra Jylland nu løsladt.

Alle syv personer er fortsat anklagede, men bliver altså nu løsladt efter at have været varetægtsfængslede siden februar.

Det skriver Politiken, der har fået oplysningerne bekræftet af politiet.

"De er løsladt på baggrund af de nye instrukser i forhold til brugen af teledata. Alle er dog fortsat tiltalt i sagen, og vi forventer ikke, at deres løsladelse vil få afgørende betydning for sagens udfald," skriver Morten Rasmussen, der er anklager ved Særlig Efterforskning Vest i en sms til avisen.

Læs også: It-fejl hos politiet kan have givet forkerte domme gennem syv år

Beder om udsættelse af Loyal To Familia-sag

Problemerne med teledatahar også fået konsekvenser for den store sag om opløsning af nørrebrobanden Loyal to Familia.

Der har været afholdt over 30 retsmøder i sagen gennem det seneste halve år, men nu har Anklagemyndigheden bedt Københavns Byret om at udsætte sagen med op til tre måneder.

Det oplyser Københavns Politi i en meddelelse.

"I lyset af Rigsadvokatens instruks om midlertidig stop af brug af teleoplysninger har vi fundet det rigtigst at bede om en udsættelse af forbudssagen mod LTF i to til tre måneder. Det gør vi, fordi der i forbudssagen bl.a. indgår en række straffedomme, hvor teleoplysninger i varierende omfang har indgået. Disse sager skal nu undersøges nærmere," lyder det i meddelelsen fra chefanklager i Københavns Politi, Ida Sørensen der tilføjer:

"Anmodningen om udsættelse af forbudssagen ændrer efter vores opfattelse ikke ved grundlaget for det foreløbige administrative forbud," siger Ida Sørensen.

Skandalesagen har udover de nævnte sager allerede haft en række konsekvenser.

Rigspolitiet har måttet skifte ud i ledelsen, ligesom Rigsadvokaten er stoppet med at anvende teledata i sine sager.

Det kan du læse mere om her: Offentlige anklagere stopper omgående med at anvende teledata i retssager efter nye ‘alvorlige oplysninger




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere