Artikel top billede

Syv varetægtsfængslede personer i narkosag bliver løsladt som følge af fejl i teledata

Syv personer, der har været varetægtsfængslet siden februar, i en større narkosag, bliver nu løsladt. Det skyldes fejl i teledata. Af samme grund beder Anklagemyndigheden nu også om udsættelse af den store Loyal To Familia-sag.

På grund af fejl i teledata bliver syv varetægtsfængslede i en større narkosag fra Jylland nu løsladt.

Alle syv personer er fortsat anklagede, men bliver altså nu løsladt efter at have været varetægtsfængslede siden februar.

Det skriver Politiken, der har fået oplysningerne bekræftet af politiet.

"De er løsladt på baggrund af de nye instrukser i forhold til brugen af teledata. Alle er dog fortsat tiltalt i sagen, og vi forventer ikke, at deres løsladelse vil få afgørende betydning for sagens udfald," skriver Morten Rasmussen, der er anklager ved Særlig Efterforskning Vest i en sms til avisen.

Læs også: It-fejl hos politiet kan have givet forkerte domme gennem syv år

Beder om udsættelse af Loyal To Familia-sag

Problemerne med teledatahar også fået konsekvenser for den store sag om opløsning af nørrebrobanden Loyal to Familia.

Der har været afholdt over 30 retsmøder i sagen gennem det seneste halve år, men nu har Anklagemyndigheden bedt Københavns Byret om at udsætte sagen med op til tre måneder.

Det oplyser Københavns Politi i en meddelelse.

"I lyset af Rigsadvokatens instruks om midlertidig stop af brug af teleoplysninger har vi fundet det rigtigst at bede om en udsættelse af forbudssagen mod LTF i to til tre måneder. Det gør vi, fordi der i forbudssagen bl.a. indgår en række straffedomme, hvor teleoplysninger i varierende omfang har indgået. Disse sager skal nu undersøges nærmere," lyder det i meddelelsen fra chefanklager i Københavns Politi, Ida Sørensen der tilføjer:

"Anmodningen om udsættelse af forbudssagen ændrer efter vores opfattelse ikke ved grundlaget for det foreløbige administrative forbud," siger Ida Sørensen.

Skandalesagen har udover de nævnte sager allerede haft en række konsekvenser.

Rigspolitiet har måttet skifte ud i ledelsen, ligesom Rigsadvokaten er stoppet med at anvende teledata i sine sager.

Det kan du læse mere om her: Offentlige anklagere stopper omgående med at anvende teledata i retssager efter nye ‘alvorlige oplysninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere