Skats nye inddrivelsessystem står til at blive mere end et år forsinket: Kan først komme i brug tidligst i slutningen af 2020

Arbejdet med Skats store inddrivelsesystem, PSRM, skrider så langsomt frem, at systemet bliver mere end et år forsinket og nu først står til at være klart i slutningen af 2020.

Udviklings- og implementeringsarbejdet i forbindelse med Skats nye inddrivelses-system, PSRM, er væsentligt forsinket og vil efter alt at dømme først være klar til drift i slutningen af 2020.

Det konkluderer Rigsrevisionen i en undersøgelse af arbejdet med PSRM.

Det var oprindeligt forventningen, at systemet skulle være færdigudviklet i begyndelsen af 2019 og klar til drift i sommer.

“Konsekvensen af den manglende fremdrift er, at der er risiko for, at tilslutningen fortsætter langt ind i 2020, og at ministeriet dermed først vil kunne inddrive gæld for alle fordringshavere med PSRM i slutningen af 2020 eller senere,” lyder det fra Rigsrevisionen i en ny undersøgelse.

Mangler en del udvikling
Ifølge Rigsrevisionen mangler der fortsat en del udvikling på systemet, ligesom arbejdet med at få tilsluttet de såkaldte fordringshavere er forsinket - i mange tilfælde på grund af tekniske problemer.

Fordringshavere er de institutioner og myndigheder, der har penge til gode fra danskerne. Således er Skattestyrelsen med systemerne Kobra, DMO og SAP38 de største fordringshavere herjemme.

“Skatteministeriets tilslutning af fordringshavere til PSRM er blevet væsentligt forsinket i forhold til ministeriets forventninger og planer, og det er på nuværende tidspunkt usikkert, hvornår alle fordringshavere vil være tilsluttet PSRM,” lyder det fra Rigsrevisionen.

Skatteministeriet ved kort og godt ikke, hvor mange fordringshavere, der mangler at blive tilsluttet systemet. Ministeriet peger på, at det fra begyndelsen har været klart, at dette antal skulle klarlægges undervejs i processen.

Det gør det næsten umuligt at sige, hvornår systemet vil være klart til brug.

“Ministeriet har ikke overblik over omfanget af de resterende opgaver i tilslutningsforløbene og dermed heller ikke over det forventede tidsforbrug. Det betyder, at det er usikkert, hvornår ministeriet kan tilslutte alle fordringshavere, hvilket er en central milepæl i arbejdet med at genoprette inddrivelsen,” hedder det fra Rigsrevisionen.

PSRM skal afløse Skats omstridte EFI-system, der blev skrottet i 2015 efter en decideret skandale, der endte med at koste den danske statskasse flere milliarder kroner.

EFI-systemets mangler betød nemlig, at Skat ikke fik inddrivet gæld for milliarder af kroner.

Siden er Skat blevet omstruktureret, og der er udskiftning af mange it-systemer på vej.

Det kan du læse mere om her: Gigantisk it-udskiftning på vej i Skat: Vitale it-systemer er dybt forældede, slidte og præget af kompliceret knopskydning

PSRM leveres af ICI, som er navnet på Skats egen udviklingsafdeling. Det står for 'Implementerings Center for Inddrivelse.'

En række danske kommuner udtrykte tidligere på året stor frustration over systemet, da de på grund af det tvinges til at tilpasse mere end 100 systemer, så de kan udveksle data.

Det kan du læse mere om her: Kommuner kræver kompensation: Statens nye kostbare inddrivelsessystem skaber vrede og frustration.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få arkitekturen på plads uden omfattende specialtilpasninger eller kodefærdigheder
I dette whitepaper får du en indsigt i KMDs WorkZone informationsplatform til private og offentlige virksomheder. Med WorkZone kan du modellere din specialiserede forretningsunderstøttelse entitet for entitet, opgave for opgave, proces for proces, så informationsarkitekturen flugter meget præcist med krav og ønsker. Og fordi KMD WorkZone er baseret på standardkomponenter og bliver driftet af KMD, er der altid styr på sikkerhed, governance og compliance. Dette whitepaper beskriver, hvordan KMD WorkZone fungerer som navet i en samlet informationsarkitektur på tværs af systemlandskabet og de enkelte fagløsninger. KMD WorkZone til understøttelse af eksempelvis Case Management, Records Management, Content Management, Contract Lifecycle Management og en række andre datadiscipliner uden behov for omfattende analyse, modellering eller konfigurationsprojekter.