Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

Skats nye inddrivelsessystem står til at blive mere end et år forsinket: Kan først komme i brug tidligst i slutningen af 2020

Arbejdet med Skats store inddrivelsesystem, PSRM, skrider så langsomt frem, at systemet bliver mere end et år forsinket og nu først står til at være klart i slutningen af 2020.

Udviklings- og implementeringsarbejdet i forbindelse med Skats nye inddrivelses-system, PSRM, er væsentligt forsinket og vil efter alt at dømme først være klar til drift i slutningen af 2020.

Det konkluderer Rigsrevisionen i en undersøgelse af arbejdet med PSRM.

Det var oprindeligt forventningen, at systemet skulle være færdigudviklet i begyndelsen af 2019 og klar til drift i sommer.

“Konsekvensen af den manglende fremdrift er, at der er risiko for, at tilslutningen fortsætter langt ind i 2020, og at ministeriet dermed først vil kunne inddrive gæld for alle fordringshavere med PSRM i slutningen af 2020 eller senere,” lyder det fra Rigsrevisionen i en ny undersøgelse.

Mangler en del udvikling

Ifølge Rigsrevisionen mangler der fortsat en del udvikling på systemet, ligesom arbejdet med at få tilsluttet de såkaldte fordringshavere er forsinket - i mange tilfælde på grund af tekniske problemer.

Fordringshavere er de institutioner og myndigheder, der har penge til gode fra danskerne. Således er Skattestyrelsen med systemerne Kobra, DMO og SAP38 de største fordringshavere herjemme.

“Skatteministeriets tilslutning af fordringshavere til PSRM er blevet væsentligt forsinket i forhold til ministeriets forventninger og planer, og det er på nuværende tidspunkt usikkert, hvornår alle fordringshavere vil være tilsluttet PSRM,” lyder det fra Rigsrevisionen.

Skatteministeriet ved kort og godt ikke, hvor mange fordringshavere, der mangler at blive tilsluttet systemet. Ministeriet peger på, at det fra begyndelsen har været klart, at dette antal skulle klarlægges undervejs i processen.

Det gør det næsten umuligt at sige, hvornår systemet vil være klart til brug.

“Ministeriet har ikke overblik over omfanget af de resterende opgaver i tilslutningsforløbene og dermed heller ikke over det forventede tidsforbrug. Det betyder, at det er usikkert, hvornår ministeriet kan tilslutte alle fordringshavere, hvilket er en central milepæl i arbejdet med at genoprette inddrivelsen,” hedder det fra Rigsrevisionen.

PSRM skal afløse Skats omstridte EFI-system, der blev skrottet i 2015 efter en decideret skandale, der endte med at koste den danske statskasse flere milliarder kroner.

EFI-systemets mangler betød nemlig, at Skat ikke fik inddrivet gæld for milliarder af kroner.

Siden er Skat blevet omstruktureret, og der er udskiftning af mange it-systemer på vej.

Det kan du læse mere om her: Gigantisk it-udskiftning på vej i Skat: Vitale it-systemer er dybt forældede, slidte og præget af kompliceret knopskydning

PSRM leveres af ICI, som er navnet på Skats egen udviklingsafdeling. Det står for 'Implementerings Center for Inddrivelse.'

En række danske kommuner udtrykte tidligere på året stor frustration over systemet, da de på grund af det tvinges til at tilpasse mere end 100 systemer, så de kan udveksle data.

Det kan du læse mere om her: Kommuner kræver kompensation: Statens nye kostbare inddrivelsessystem skaber vrede og frustration.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere