Artikel top billede

Skats nye inddrivelsessystem står til at blive mere end et år forsinket: Kan først komme i brug tidligst i slutningen af 2020

Arbejdet med Skats store inddrivelsesystem, PSRM, skrider så langsomt frem, at systemet bliver mere end et år forsinket og nu først står til at være klart i slutningen af 2020.

Udviklings- og implementeringsarbejdet i forbindelse med Skats nye inddrivelses-system, PSRM, er væsentligt forsinket og vil efter alt at dømme først være klar til drift i slutningen af 2020.

Det konkluderer Rigsrevisionen i en undersøgelse af arbejdet med PSRM.

Det var oprindeligt forventningen, at systemet skulle være færdigudviklet i begyndelsen af 2019 og klar til drift i sommer.

“Konsekvensen af den manglende fremdrift er, at der er risiko for, at tilslutningen fortsætter langt ind i 2020, og at ministeriet dermed først vil kunne inddrive gæld for alle fordringshavere med PSRM i slutningen af 2020 eller senere,” lyder det fra Rigsrevisionen i en ny undersøgelse.

Mangler en del udvikling

Ifølge Rigsrevisionen mangler der fortsat en del udvikling på systemet, ligesom arbejdet med at få tilsluttet de såkaldte fordringshavere er forsinket - i mange tilfælde på grund af tekniske problemer.

Fordringshavere er de institutioner og myndigheder, der har penge til gode fra danskerne. Således er Skattestyrelsen med systemerne Kobra, DMO og SAP38 de største fordringshavere herjemme.

“Skatteministeriets tilslutning af fordringshavere til PSRM er blevet væsentligt forsinket i forhold til ministeriets forventninger og planer, og det er på nuværende tidspunkt usikkert, hvornår alle fordringshavere vil være tilsluttet PSRM,” lyder det fra Rigsrevisionen.

Skatteministeriet ved kort og godt ikke, hvor mange fordringshavere, der mangler at blive tilsluttet systemet. Ministeriet peger på, at det fra begyndelsen har været klart, at dette antal skulle klarlægges undervejs i processen.

Det gør det næsten umuligt at sige, hvornår systemet vil være klart til brug.

“Ministeriet har ikke overblik over omfanget af de resterende opgaver i tilslutningsforløbene og dermed heller ikke over det forventede tidsforbrug. Det betyder, at det er usikkert, hvornår ministeriet kan tilslutte alle fordringshavere, hvilket er en central milepæl i arbejdet med at genoprette inddrivelsen,” hedder det fra Rigsrevisionen.

PSRM skal afløse Skats omstridte EFI-system, der blev skrottet i 2015 efter en decideret skandale, der endte med at koste den danske statskasse flere milliarder kroner.

EFI-systemets mangler betød nemlig, at Skat ikke fik inddrivet gæld for milliarder af kroner.

Siden er Skat blevet omstruktureret, og der er udskiftning af mange it-systemer på vej.

Det kan du læse mere om her: Gigantisk it-udskiftning på vej i Skat: Vitale it-systemer er dybt forældede, slidte og præget af kompliceret knopskydning

PSRM leveres af ICI, som er navnet på Skats egen udviklingsafdeling. Det står for 'Implementerings Center for Inddrivelse.'

En række danske kommuner udtrykte tidligere på året stor frustration over systemet, da de på grund af det tvinges til at tilpasse mere end 100 systemer, så de kan udveksle data.

Det kan du læse mere om her: Kommuner kræver kompensation: Statens nye kostbare inddrivelsessystem skaber vrede og frustration.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Nyt kæmpesystem til politiet fra Netcompany bliver næsten 20 procent dyrere end planlagt: Forsinkes med mere end et år
Halvandet år efter kontrakt-underskrivelsen med Netcompany er omkostningerne til levering af politiets kommende planlægnings-system allerede steget med næsten 20 procent, mens hele projektet skal replanlægges. Det bliver nu mere end et år forsinket. Se her, hvornår det for politiet vitale system ventes klart.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Helt nye spilleregler: Sådan får du succes på cloudrejsen
Skiftet til cloud udfordrer din forretning og stiller helt nye krav til, hvordan du håndterer projektet – teknisk og strategisk. Få overblik, råd og konkret viden her.