Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

‘Historisk investeringsplan’ skal få TDC til at vokse for første gang i mange år

TDC sætter gang i den største investeringsplan i selskabets historie.

TDC sætter efter en turbulent periode nu gang i den største investeringsplan i selskabets historie, fortæller selskabets finansdirektør, Lasse Pilgaard, til Finans.}

TDC vil over de kommende år således investere massivt i både fibernet og 5G.

Alene i år investerer selskabet omkring 4,5 milliarder kroner. Det er mere end en milliard kroner mere end i fjor.

“Vi har formentlig aldrig investeret så mange penge, som vi gør i år og de kommende år. Man skal sandsynligvis tilbage til etableringen af kobbernettet for at finde noget, der ligner,” siger finansdirektøren til avisen.

32-årige Lasse Pilgaard har stået i spidsen for opsplitningen af TDC, der over de seneste par år desuden er blevet solgt, afnoteret fra børsen, fået ny topchef og taget hul på en helt ny strategi i det, der ligner en næsten total ‘reboot’ af selskabet.

Opsplitningen af TDC i en kundevendt forretning, der skal kunne skifte kurs hurtigt, og en infrastruktur forretning med langsigtet strategi, ser han som et vendepunkt for TDC.

“Når man ser på de markeder, vi befinder os i, er der meget, som arbejder imod os. Fastnettelefoni vil uundgåeligt uddø på sigt, tv-markedet er strukturelt udfordret, mens konkurrencen på mobil og bredbånd er hård i Danmark. Men jeg tror alligevel, at vi med opsplitningen af TDC har fundet nøglen til et vendepunkt,” siger han.

Lasse Pilgaard har tidligere til Computerworld kaldt 2019 for et 'investeringsår.'

"Der er ikke nogen tvivl om, at 2019 er et investeringsår for TDC, så vi på kort sigt kommer til at få nogle negative påvirkninger på resultatet," sagde han til os i foråret.

Det kan du læse mere om her: TDC taber omsætning efter massive investeringer: Forventer først at se effekterne om “mere end en håndfuld år”
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Architect - Projects

Arbejdernes Landsbank

Data Engineer til Dataplatform

Sparekassen Danmark

Systemudvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere