Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

‘Historisk investeringsplan’ skal få TDC til at vokse for første gang i mange år

TDC sætter gang i den største investeringsplan i selskabets historie.

TDC sætter efter en turbulent periode nu gang i den største investeringsplan i selskabets historie, fortæller selskabets finansdirektør, Lasse Pilgaard, til Finans.}

TDC vil over de kommende år således investere massivt i både fibernet og 5G.

Alene i år investerer selskabet omkring 4,5 milliarder kroner. Det er mere end en milliard kroner mere end i fjor.

“Vi har formentlig aldrig investeret så mange penge, som vi gør i år og de kommende år. Man skal sandsynligvis tilbage til etableringen af kobbernettet for at finde noget, der ligner,” siger finansdirektøren til avisen.

32-årige Lasse Pilgaard har stået i spidsen for opsplitningen af TDC, der over de seneste par år desuden er blevet solgt, afnoteret fra børsen, fået ny topchef og taget hul på en helt ny strategi i det, der ligner en næsten total ‘reboot’ af selskabet.

Opsplitningen af TDC i en kundevendt forretning, der skal kunne skifte kurs hurtigt, og en infrastruktur forretning med langsigtet strategi, ser han som et vendepunkt for TDC.

“Når man ser på de markeder, vi befinder os i, er der meget, som arbejder imod os. Fastnettelefoni vil uundgåeligt uddø på sigt, tv-markedet er strukturelt udfordret, mens konkurrencen på mobil og bredbånd er hård i Danmark. Men jeg tror alligevel, at vi med opsplitningen af TDC har fundet nøglen til et vendepunkt,” siger han.

Lasse Pilgaard har tidligere til Computerworld kaldt 2019 for et 'investeringsår.'

"Der er ikke nogen tvivl om, at 2019 er et investeringsår for TDC, så vi på kort sigt kommer til at få nogle negative påvirkninger på resultatet," sagde han til os i foråret.

Det kan du læse mere om her: TDC taber omsætning efter massive investeringer: Forventer først at se effekterne om “mere end en håndfuld år”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere