Artikel top billede

‘Historisk investeringsplan’ skal få TDC til at vokse for første gang i mange år

TDC sætter gang i den største investeringsplan i selskabets historie.

TDC sætter efter en turbulent periode nu gang i den største investeringsplan i selskabets historie, fortæller selskabets finansdirektør, Lasse Pilgaard, til Finans.}

TDC vil over de kommende år således investere massivt i både fibernet og 5G.

Alene i år investerer selskabet omkring 4,5 milliarder kroner. Det er mere end en milliard kroner mere end i fjor.

“Vi har formentlig aldrig investeret så mange penge, som vi gør i år og de kommende år. Man skal sandsynligvis tilbage til etableringen af kobbernettet for at finde noget, der ligner,” siger finansdirektøren til avisen.

32-årige Lasse Pilgaard har stået i spidsen for opsplitningen af TDC, der over de seneste par år desuden er blevet solgt, afnoteret fra børsen, fået ny topchef og taget hul på en helt ny strategi i det, der ligner en næsten total ‘reboot’ af selskabet.

Opsplitningen af TDC i en kundevendt forretning, der skal kunne skifte kurs hurtigt, og en infrastruktur forretning med langsigtet strategi, ser han som et vendepunkt for TDC.

“Når man ser på de markeder, vi befinder os i, er der meget, som arbejder imod os. Fastnettelefoni vil uundgåeligt uddø på sigt, tv-markedet er strukturelt udfordret, mens konkurrencen på mobil og bredbånd er hård i Danmark. Men jeg tror alligevel, at vi med opsplitningen af TDC har fundet nøglen til et vendepunkt,” siger han.

Lasse Pilgaard har tidligere til Computerworld kaldt 2019 for et 'investeringsår.'

"Der er ikke nogen tvivl om, at 2019 er et investeringsår for TDC, så vi på kort sigt kommer til at få nogle negative påvirkninger på resultatet," sagde han til os i foråret.

Det kan du læse mere om her: TDC taber omsætning efter massive investeringer: Forventer først at se effekterne om “mere end en håndfuld år”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.