Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Facebook vil have global privacy-standard: Ønsker mere regulering og kontrol

Behandling af persondata skal reguleres i højere grad. Det er beskeden fra Facebook, der opfordrer til en global privacy-standard, der kan svare på en række spørgsmål om, hvordan man varetager persondata.

Med en ny global privacy-standard, ønsker Facebook mere regulering af, hvordan selskabet og andre varetager persondata.

Det er meldingen fra Facebook i et netop offentliggjort white paper, formuleret af selskabets chief privacy officer, Erin Egan.

Det skriver Financial Times.

Tonerne fra Facebook kommer i kølvandet på verserende privacy-skandaler, hvor selskabet i juli modtog en rekordbød på 33 milliarder kroner og samtidig blev underlagt nogle helt nye stramme privacy-regler blandt andet som konsekvens af Cambridge Analytica-skandalen.

Læs mere: Amerikansk myndighed bekræfter rekordbøde til Facebook

Facebook tilskynder nu myndighederne til at få fastlagt nogle klare globale krav til, hvornår persondata kan blive overført, hvordan data skal beskyttes samt hvem der er ansvarlig, hvis data bliver misbrugt.

"Vi vil være vært for og deltage i en række roundtables og workshops med politikere og eksperter om dataportabilitet rundt om i verden - fra Washington, DC, til Singapore, Buenos Aires og Berlin - for at komme videre med reguleringen," skriver Erin Egan blandt andet.

Siden Cambridge-skandalen har Facebooks direktør Mark Zuckerberg flere gange kommet med lignende opfordringer.

Her eksempelvis: Mark Zuckerberg lover bod og bedring: Erklærer sig åben for indgreb og regulering af Facebook

På trods af GDPR's indtog i Europa, påpeger Facebooks white paper, at der fortsat er spørgsmål, når det kommer til best pratices.

"Efter Cambridge Analytica-sagen har vi konsekvent hørt opfordringer fra forskellige interessenter om at begrænse de oplysninger, apps kan modtage... og for at forbedre vores tilsyn med de apps, der modtager denne information," fremgår det af Facebooks white paper.


Facebook peger på, at en ny standard vil medvirke til øget privacy, understøtte innovation og tilbyde folk endnu mere kontrol.

Ifølge Facebook planlægger man nu i de kommende måneder at samarbejde med lovgivere og interessenter over hele verden på at komme med op med nogle svar på globale standarder på området.

Læs også: Har Facebook overtrådt en rød linje med sin kryptosatsning? Mangler kun nationalsang og et fodboldlandshold for at kunne kalde sig for en selvstændig stat




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere