Artikel top billede

Facebook vil have global privacy-standard: Ønsker mere regulering og kontrol

Behandling af persondata skal reguleres i højere grad. Det er beskeden fra Facebook, der opfordrer til en global privacy-standard, der kan svare på en række spørgsmål om, hvordan man varetager persondata.

Med en ny global privacy-standard, ønsker Facebook mere regulering af, hvordan selskabet og andre varetager persondata.

Det er meldingen fra Facebook i et netop offentliggjort white paper, formuleret af selskabets chief privacy officer, Erin Egan.

Det skriver Financial Times.

Tonerne fra Facebook kommer i kølvandet på verserende privacy-skandaler, hvor selskabet i juli modtog en rekordbød på 33 milliarder kroner og samtidig blev underlagt nogle helt nye stramme privacy-regler blandt andet som konsekvens af Cambridge Analytica-skandalen.

Læs mere: Amerikansk myndighed bekræfter rekordbøde til Facebook

Facebook tilskynder nu myndighederne til at få fastlagt nogle klare globale krav til, hvornår persondata kan blive overført, hvordan data skal beskyttes samt hvem der er ansvarlig, hvis data bliver misbrugt.

"Vi vil være vært for og deltage i en række roundtables og workshops med politikere og eksperter om dataportabilitet rundt om i verden - fra Washington, DC, til Singapore, Buenos Aires og Berlin - for at komme videre med reguleringen," skriver Erin Egan blandt andet.

Siden Cambridge-skandalen har Facebooks direktør Mark Zuckerberg flere gange kommet med lignende opfordringer.

Her eksempelvis: Mark Zuckerberg lover bod og bedring: Erklærer sig åben for indgreb og regulering af Facebook

På trods af GDPR's indtog i Europa, påpeger Facebooks white paper, at der fortsat er spørgsmål, når det kommer til best pratices.

"Efter Cambridge Analytica-sagen har vi konsekvent hørt opfordringer fra forskellige interessenter om at begrænse de oplysninger, apps kan modtage... og for at forbedre vores tilsyn med de apps, der modtager denne information," fremgår det af Facebooks white paper.


Facebook peger på, at en ny standard vil medvirke til øget privacy, understøtte innovation og tilbyde folk endnu mere kontrol.

Ifølge Facebook planlægger man nu i de kommende måneder at samarbejde med lovgivere og interessenter over hele verden på at komme med op med nogle svar på globale standarder på området.

Læs også: Har Facebook overtrådt en rød linje med sin kryptosatsning? Mangler kun nationalsang og et fodboldlandshold for at kunne kalde sig for en selvstændig stat
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.