Artikel top billede

Facebook vil have global privacy-standard: Ønsker mere regulering og kontrol

Behandling af persondata skal reguleres i højere grad. Det er beskeden fra Facebook, der opfordrer til en global privacy-standard, der kan svare på en række spørgsmål om, hvordan man varetager persondata.

Med en ny global privacy-standard, ønsker Facebook mere regulering af, hvordan selskabet og andre varetager persondata.

Det er meldingen fra Facebook i et netop offentliggjort white paper, formuleret af selskabets chief privacy officer, Erin Egan.

Det skriver Financial Times.

Tonerne fra Facebook kommer i kølvandet på verserende privacy-skandaler, hvor selskabet i juli modtog en rekordbød på 33 milliarder kroner og samtidig blev underlagt nogle helt nye stramme privacy-regler blandt andet som konsekvens af Cambridge Analytica-skandalen.

Læs mere: Amerikansk myndighed bekræfter rekordbøde til Facebook

Facebook tilskynder nu myndighederne til at få fastlagt nogle klare globale krav til, hvornår persondata kan blive overført, hvordan data skal beskyttes samt hvem der er ansvarlig, hvis data bliver misbrugt.

"Vi vil være vært for og deltage i en række roundtables og workshops med politikere og eksperter om dataportabilitet rundt om i verden - fra Washington, DC, til Singapore, Buenos Aires og Berlin - for at komme videre med reguleringen," skriver Erin Egan blandt andet.

Siden Cambridge-skandalen har Facebooks direktør Mark Zuckerberg flere gange kommet med lignende opfordringer.

Her eksempelvis: Mark Zuckerberg lover bod og bedring: Erklærer sig åben for indgreb og regulering af Facebook

På trods af GDPR's indtog i Europa, påpeger Facebooks white paper, at der fortsat er spørgsmål, når det kommer til best pratices.

"Efter Cambridge Analytica-sagen har vi konsekvent hørt opfordringer fra forskellige interessenter om at begrænse de oplysninger, apps kan modtage... og for at forbedre vores tilsyn med de apps, der modtager denne information," fremgår det af Facebooks white paper.


Facebook peger på, at en ny standard vil medvirke til øget privacy, understøtte innovation og tilbyde folk endnu mere kontrol.

Ifølge Facebook planlægger man nu i de kommende måneder at samarbejde med lovgivere og interessenter over hele verden på at komme med op med nogle svar på globale standarder på området.

Læs også: Har Facebook overtrådt en rød linje med sin kryptosatsning? Mangler kun nationalsang og et fodboldlandshold for at kunne kalde sig for en selvstændig stat
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere