Artikel top billede

(Foto: Christoffer Lund Hansen)

Vestager står til at blive ‘superkommissær’ i EU med ansvar for det digitale område

Margrethe Vestager står til at blive 'ledende næstformand' i EU-Kommissionen med ansvar for det digitale område.

Den danske EU-kommissær Margrethe Vestager (R) står til at få en solid post i EU-Kommissionen fra november.

Ifølge Altinget står Margrethe Vestager nemlig til at blive ledende næstformand med ansvar for det digitale område, når den næste samling af kommissionen tiltræder 1. november.

Mediet betegner stillingen som ‘superkommisæsær med ansvar for Europas digitale fremtid.’

Margrethe Vestager var i spil til at blive formand for kommissionen, men her valgte de europæiske lande istedet Ursula von der Leyen.

Det har udløst en forventning om, at Vestager istedet får en anden toppost - som altså nu er ved at udkrystallisere sig.

Ifølge Altinget står franske Sylvie Goulard til at overtage Margrethe Vestagers nuværende stilling som konkurrencekommissær.

Læs også:

Vestager: Europa skal være frontløber for digital skat

Vestager bekræfter: Er i spil til EU-topposter

Vestager er i krig med verdens it-giganter på femte år: "Hvis alle er døde, inden retfærdigheden sker fyldest, så nytter det ikke så meget"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere