Artikel top billede

Kæmpe konkurrence-sag mod Google og Facebook på vej i USA

Google og Facebook står over for store konkurrence-undersøgelser i hjemlandet USA, hvor mere end 40 delstater er på vej med kulegravning.

En lang amerikanske delstater er på vej med store konkurrence-undersøgelser mod de store og dominerende amerikanske tech-firmaer, skriver Reuters.

Ifølge mediet er der for tiden to separate sager på vej: En mod Facebook med deltagelse af indtil videre otte delstater, og en mod forventeligt Google med deltagelse af op mod 40 delstater.

I første gang vil delstaternes statsadvokater undersøge, om de store tech-selskabers ageren skader konkurrence-vilkårene på markedet.

Statsadvokat i New York, Letitia James, skriver på Twitter, at Facebook skal undersøgelse med henblik på at finde ud af, om Facebooks ‘handlinger udgør en risiko for forbruger-data.’

Undersøgelsen skal desuden afdække, om Facebooks metoder har ‘reduceret kvaliteten af forbrugernes valg eller forøger priserne for annoncering,” skriver hun på Twitter.

“Den største sociale platform i verden skal overholde loven,” skriver hun.

Det er blot et par måneder siden, at Facebook fik en bøde på 33 milliarder kroner for overtrædelse af forbrugernes privacy-regler. Bøden er den største, som den amerikanske forbruger- og konkurrencemyndighed FTC nogensinde har udskrevet.

Det kan du læse mere om her: Flere bøder kan være på vej til Facebook: Konkurrencemyndighed åbner helt ny sag

Facebook, Google og Amazon i kikkerten

Ifølge Reuters vil en den sag fokusere på Googles håndtering af blandt andet persondata og konkurrenceforvridende adfærd.

Googles moderselskab, Alphabet, bekræfter til Reuters, at det er genstand for en offentlig undersøgelse og er blevet bedt om at aflevere forskellige dokumenter.

Alphabet meddeler, at selskabet vil samarbejde fuldt ud med myndighederne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere