Kæmpe konkurrence-sag mod Google og Facebook på vej i USA

Google og Facebook står over for store konkurrence-undersøgelser i hjemlandet USA, hvor mere end 40 delstater er på vej med kulegravning.

En lang amerikanske delstater er på vej med store konkurrence-undersøgelser mod de store og dominerende amerikanske tech-firmaer, skriver Reuters.

Ifølge mediet er der for tiden to separate sager på vej: En mod Facebook med deltagelse af indtil videre otte delstater, og en mod forventeligt Google med deltagelse af op mod 40 delstater.

I første gang vil delstaternes statsadvokater undersøge, om de store tech-selskabers ageren skader konkurrence-vilkårene på markedet.

Statsadvokat i New York, Letitia James, skriver på Twitter, at Facebook skal undersøgelse med henblik på at finde ud af, om Facebooks ‘handlinger udgør en risiko for forbruger-data.’

Undersøgelsen skal desuden afdække, om Facebooks metoder har ‘reduceret kvaliteten af forbrugernes valg eller forøger priserne for annoncering,” skriver hun på Twitter.

“Den største sociale platform i verden skal overholde loven,” skriver hun.

Det er blot et par måneder siden, at Facebook fik en bøde på 33 milliarder kroner for overtrædelse af forbrugernes privacy-regler. Bøden er den største, som den amerikanske forbruger- og konkurrencemyndighed FTC nogensinde har udskrevet.

Det kan du læse mere om her: Flere bøder kan være på vej til Facebook: Konkurrencemyndighed åbner helt ny sag

Facebook, Google og Amazon i kikkerten
Ifølge Reuters vil en den sag fokusere på Googles håndtering af blandt andet persondata og konkurrenceforvridende adfærd.

Googles moderselskab, Alphabet, bekræfter til Reuters, at det er genstand for en offentlig undersøgelse og er blevet bedt om at aflevere forskellige dokumenter.

Alphabet meddeler, at selskabet vil samarbejde fuldt ud med myndighederne.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


ESDH/ECM: Effektiv data- og dokumenthåndtering i din organisation

Den rigtige dokumenthåndtering er i den grad med til at sikre effektiviteten i din virksomhed. Det hjælper både din virksomhed og dine medarbejder til at spare tid, mindske risikoen for fejl og leve op til gældende regler. Få svar på hvilke arbejdsprocesser, der med fordel kan digitaliseres først.

20. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apple lider vist af idétørke - men slipper alligevel rimelig godt afsted med det nye Watch Series 6
Computerworld tester: Der er ikke meget nyt at spore i Apples nye Watch, alligevel er det svært at anbefale andet en et Apple Watch.
Computerworld
Statens Serum Institut har slettet alle sendte mails ved en fejl: "Det er dybt beklageligt"
Alle sendte mails fra Statens Seruminstitut og Sundhedsdatastyrelsen er blevet slettet, hvis de er sendt før 22. juli, oplyser de to myndigheder.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
How to understand the email threat landscape
There is already a large number of organizations transitioning to more cost efficient cloud based solutions as of now. According to recent research by Gartner, "by 2021, Gartner expects 70 % of public and private companies to be using cloud email services.” But unfortunately this is also bad news, as the attackers’ methods also evolve, and there is a market increase in number of attacks against cloud based email services such as MS Office 365. In this whitepaper we will discuss the common email security threats that are faced by organizations and how to keep your organization safe from these attacks.