Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: 3 går på jagt efter bredbåndskunder i yderområder / Minister truer med lovindgreb mod Nets / Alibaba-milliardær stopper som bestyrelsesformand

3 går på jagt efter bredbåndskunder i yderområder. Minister truer med lovindgreb mod Nets. Alibaba-milliardær stopper som bestyrelsesformand. Facebook udlover 10 millioner dollar til at stoppe deep fake videoer. Dansk softwareselskab får 18 millioner til at erobre UK. Danmarks cyberlandshold klar til EM.

Godmorgen og velkommen til denne tirsdags morgen-briefing, der som altid giver dig overblikket over dagens korte it-nyheder.

Vi begynder dagen hos 3, der vil sikre bedre bredbånddækning i yderområderne.

3 går på jagt efter bredbåndskunder i yderområder

Det danske teleselskab 3 sætter nu jagten ind på flere bredbåndskunder i de danske yderområder.

Konkret skal en ny antenne sikre bedre dækning for kunder i de mindre, danske byer og dermed hjælpe med at kapre kunder fra nogle af selskabets konkurrenter.

Det skriver Erhvervsmediet Finans.

"Med vores nye antenne kan vi nå nogle danskere, som bor i områder med dårlig dækning fra mobilmasterne. Enten fordi de bor steder, hvor vi har været begrænset af manglende mulighed for at opsætte mobilmaster, eller i betonbygninger. Det er en gruppe danskere, som hverken har fibernet eller kabel-tv-net, men nøjes med en lunken kobberforbindelse," siger David Elsass, direktør for privatmarkedet i 3, til mediet.

Bredbåndsproduktet som 3 tilbyder i dag er et mobilt bredbånd, som bliver leveret gennem en router i hjemmet.

Målet er at stjæle kunder fra særligt TDC, der som direktøren formulerer det, kun har adgang til langsommere internet gennem det gamle kobbernet.

Minister truer med lovindgreb mod Nets

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) er nu klar til at bruge lovgivning for at forhindre Nets i at tage høje gebryer på betalingsaftaler med danske nødhjælpsorganisationer.

Det skriver Finans.

Allerede senere på efteråret kan virksomheder som Nets forvente et lovforslag, der skal forhindre, hvad ministeren betegner som "urimeligt høje gebyrer."

"Jeg vil gerne gøre det meget klart, at jeg ikke er bange for at kigge på loven i denne sammenhæng," siger Simon Kollerup til Finans.

Han vil dog ikke sætte kroner og øre på, hvor meget en betalingstjeneste som Nets må tage for at behandle betalinger for nødhjælpsorganisationer.

Samtidig understreger Kollerup, at det ikke skal være et direkte gebyrloft. I stedet vil han se på en løsning, der skal sikre, at danskerne ikke betaler for meget til virksomheder som Nets, lyder det.

Alibaba-milliardær stopper som bestyrelsesformand

Den kinesiske milliadær og medstifter af Alibaba, Jack Ma, træder tilbage som bestyrelsesformand for det kinesiske selskab.

Skiftet på topposten kommer dog langt fra som en overraskelse. Ma meddelte nemlig for præcis ét år siden, at han ville træde tilbage netop nu - et år senere.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Nu gør han alvor af planerne og netop fordi afgangen har været planlagt gennem flere måneder, har han selv udpeget sin efterfølger.

Det bliver Daniel Zhang, der fremover skal overtage tøjlerne på formandsposten efter, den eksentriske stifter træder helt tilbage.

Ifølge det amerikanske nyhedsbureau står den nye formand over for en række udfordringer i et marked, der mister momentum.

Dansk softwareselskab får 18 millioner til at erobre UK

Den lille, danske softwarevirksomhed Pento, der leverer en løsning til lønadministration, har rejst 18 millioner kroner.

Pengene skal bruges til at indtage det britiske marked, som er næste mål for den kun to år gamle virksomhed.

Det skriver dagbladet Børsen.

"Vi har hele tiden forsøgt at køre så hurtigt, vi kunne i selskabet og for at fortsætte med at gøre det, skulle vi hente nogle flere penge. Der viste sig så at være så meget interesse fra tyske og britiske investorer henover sommeren, at vi begyndte før tid," siger administrerende direktør og medstifter Jonas Bøgh Larsen.

Det er de to kapitalfonde Point Nine Capital og Seedcamp, der står bag invetseringen på i alt 18 millioner.

For to år siden fik selskabet en investering fra en anden kapitalfond på fire millioner kroner.

Facebook udlover 10 millioner dollar til at stoppe deep fake videoer

Flere har formentlig set videoen med Barack Obama, der kalder Donald Trump for ’a complete dipshit’. Den er selvfølgelig falsk og ligende videoer vil Facebook nu sætte en stopper for.

Sammen med Microsoft vil Facebook forsøge at fremme udviklingen af open source-teknologier, der kan opfange og registrere computermanipulerede videoer.

Indsatsen betyder, at Facebook udlover 10 millioner dollar i præmiepenge og forskningsbevillinger til en konkurrence om at udvikle teknologi, der kan opsnappe de falske videoer. I danske kroner svarer det til 67,6 millioner danske kroner.

Danmarks cyberlandshold klar til EM

Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) har samlet et landshold på 10 hacker-talenter, der skal kæmpe mod de andre europæiske lande ved EM i for cyber-landshold.

De 10 talenter skal heldigvis ikke bruge deres evner på noget kriminelt, men derimod repræsentere Danmark ved de europæiske cybermesterskaber.

”FE er med i det digitale førerfelt, og vi bruger aktivt de muligheder, som den teknologiske udvikling giver os. Derfor samler vi i FE også på talentfulde teknologiinteresserede unge mennesker. Og derfor har vi etableret det danske cyberlandshold. Når det er sagt, tror jeg imidlertid også på, at vores cyberlandshold mere bredt kan være med til at inspirere flere unge til at gå efter en it-karriere. Og gerne inden for it-sikkerhed” siger chef for FE Lars Findsen i en pressemeddelelse.

Det er Det Europæisk Netværks og Informationssikkerheds Agentur (ENSIA), der står bag arrangementet, der løber af stablen 9. september i den rumænske hovedstad Bukarest.