Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Kinas rigeste mand, Jack Ma, giver den gas fra scenen.

Kinas rigeste mand har trukket sig tilbage efter kæmpe-show på stadion: “Efter i aften begynder jeg et nyt liv”

Den kinesiske mangemilliardær og superiværksætter Jack Ma sagde farvel med et kæmpeshow på et stadion med plads til 80.000 mennesker. “Jeg begynder et nyt liv. Jeg tror på, at verden er god,” sagde han.

Grundlæggeren af det kinesiske kæmpefirma Alibaba, Jack Ma, er kendt for at gå sine egne vegne.

I aftes sagde mangemilliardæren farvel til den daglige drift af Alibaba, der på mange måder er den kinesiske pendant til amerikanske Amazon.

Det skete på hans 55 års fødselsdag til et kæmpeshow på et stadion med plads til 80.000 mennesker og med sangere, dansere, musik, hejseværk og kostumer i massevis på scenen.

Det var samtidig 20 års-dagen for grundlæggelsen af Alibaba.

“Efter i aften vil jeg påbegynde et nyt liv. Jeg tror på, at verden er god. Der er så mange muligheder, og jeg er vild med spænding. Det er derfor, at jeg trækker mig tilbage tidligt,” sagde den kinesiske milliardær fra scenen ifølge nyhedsbureauet Reuters, der var tilstede.

Det er et år siden, at Jack Ma bedyrede, at han ville overlade ledelsen af det mægtige selskab til Daniel Zhang.

Udklædt med paryk og det hele

Den fik hele armen på scenen i farvel-hyldesten til Jack Ma i et format, som måske ville vække nogen opsigt i Vesten, når man tager i betragtning, at de optrædende er nogle af de mest kendte, rigeste og succesrige erhvervsfolk i nyere kinesisk historie - altså hvad der svarer til eksempelvis Elon Musk, Bill Gates og Jeff Bezos i vores del af verden.

Til det store farvel-show optrådte både Jack Ma og Alibabas nye topchef Daniel Zhang ifølge Reuters udklædt som rock-stjerner i læderjakke, guitar og med rock’n’roller-garn.

Også Alibaba-medstifter Lucy Peng og CEO Wang Jian optrådte udklædt i læderjakker og parykker for Jack Ma, mens medstifter (og mangemilliardær) Joe Tsai dukkede op på scenen udklædt som Marilyn Monroe i hvid kjole og blondine-paryk.

De fremførte i den mundering forskellige kinesiske popsange, inden Jack Ma kørte af scenen på motorcykel og blev løftet vinkende væk på en lift.

Alibaba er lige nu det mest værdifulde selskab i Asien med en samlet markedsværdi på svimlende 460 milliarder dollar.

Selskabet har mere end 100.000 medarbejdere fordelt på en lang række brancher.

Den enorme succes har i kraft af en ejerandel på 6,22 procent gjort Jack Ma til Kinas rigeste mand med en personlig formue på mere end 40 milliarder dollar.

Han er uddannet skolelærer, og det ventes, at han vil dedikere en stor del af sin tid til organisationen Jack Ma Foundation, der blandt andet donerer penge til uddannelsesformål.

Læs også:

Se listen: Her er de 10 rigeste it-folk i verden

Alibaba's forgyldte frontfigur har udpeget sin efterfølger
Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.