Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Dansk energikæmpe ændrer fokus: Fiber er nu lige så vigtig som el, vand og varme

Det store forsyningsselskab EWII ændrer sit traditionelle fokus på el, vand og varme til også at omfatte fiber. “Det giver ikke mening andet end at sige, at fibernet er infrastruktur,” lyder det fra selskabet.

Forsyningsselskabet EWII - der hører hjemme i Kolding og dækker Trekantområdet - er ikke længere blot et energiselskab.

Selskabet udvider sit historiske fokus på at levere el, vand og varme til nu også at omfatte fiber, meddeler det.

”I dag er det så nødvendigt at transportere data for at samfundet fungerer, at det ikke giver mening andet end at sige, at fibernet er infrastruktur,” lyder det fra direktør for forretningsudvikling, Pernille Johannessen i en udsendt meddelelse.

”Og derfor tager vi konsekvensen og sidestiller fibernet med el, vand og varme i vores koncern,” meddeler hun.

EWII har afsat en milliard kroner til udbygning af fibernettet. Den skal sikre fibernet til alle husstande i EWIIS dækningsområde.

I sommer betegnede administrerende direktør Lars Bonderup Bjørn, beslutningen om at satse en milliard kroner på fibernet som en ‘visionær og fremtidssikrende beslutning.’

Det er målet, at alle husstande i dækningsområdet skal være koblet på fiber i 2023.

Det kan du læse mere om her: Ewii klar med en milliard kroner til at udbygge fibernettet.

EWII peger på, at der ganske vist er andre bredbånds-teknologier tilgængelige.

“Men hvis samfundets infrastruktur skal fremtidssikres, så skal der næsten ubegrænset båndbredde til,” lyder det fra selskabet.

På trapperne har vi nemlig Internet of Things, de førerløse biler, smarte hjem, intelligente skraldespande, digitale virksomheder og meget andet.

”Alle de her fantastiske teknologier kommer til at gøre livet sjovere og lettere for os alle sammen. Men alt det kan ikke fungere uden et pålideligt fibernet. Så vores vision er at gøre Danmark til et foregangsland – med Trekantområdet som spydspids. Og det sker ved at vi er helt klare i spyttet omkring, at fibernet ikke bare er nice to have. Det er fuldstændig grundlæggende, nødvendigt infrastruktur, nøjagtig som vejnettet, elnettet, varmenettet og vandværkerne,” meddeler Pernille Johannessen.

Læs også:

TDC ruller fiber ud til 4.300 sjællandske adresser: Tilbyder gratis opkobling

Dansk fibergigant gør klar til at udskifte it-porteføljen efter fusion: Venter kæmpebesparelse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere