Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Dansk energikæmpe ændrer fokus: Fiber er nu lige så vigtig som el, vand og varme

Det store forsyningsselskab EWII ændrer sit traditionelle fokus på el, vand og varme til også at omfatte fiber. “Det giver ikke mening andet end at sige, at fibernet er infrastruktur,” lyder det fra selskabet.

Forsyningsselskabet EWII - der hører hjemme i Kolding og dækker Trekantområdet - er ikke længere blot et energiselskab.

Selskabet udvider sit historiske fokus på at levere el, vand og varme til nu også at omfatte fiber, meddeler det.

”I dag er det så nødvendigt at transportere data for at samfundet fungerer, at det ikke giver mening andet end at sige, at fibernet er infrastruktur,” lyder det fra direktør for forretningsudvikling, Pernille Johannessen i en udsendt meddelelse.

”Og derfor tager vi konsekvensen og sidestiller fibernet med el, vand og varme i vores koncern,” meddeler hun.

EWII har afsat en milliard kroner til udbygning af fibernettet. Den skal sikre fibernet til alle husstande i EWIIS dækningsområde.

I sommer betegnede administrerende direktør Lars Bonderup Bjørn, beslutningen om at satse en milliard kroner på fibernet som en ‘visionær og fremtidssikrende beslutning.’

Det er målet, at alle husstande i dækningsområdet skal være koblet på fiber i 2023.

Det kan du læse mere om her: Ewii klar med en milliard kroner til at udbygge fibernettet.

EWII peger på, at der ganske vist er andre bredbånds-teknologier tilgængelige.

“Men hvis samfundets infrastruktur skal fremtidssikres, så skal der næsten ubegrænset båndbredde til,” lyder det fra selskabet.

På trapperne har vi nemlig Internet of Things, de førerløse biler, smarte hjem, intelligente skraldespande, digitale virksomheder og meget andet.

”Alle de her fantastiske teknologier kommer til at gøre livet sjovere og lettere for os alle sammen. Men alt det kan ikke fungere uden et pålideligt fibernet. Så vores vision er at gøre Danmark til et foregangsland – med Trekantområdet som spydspids. Og det sker ved at vi er helt klare i spyttet omkring, at fibernet ikke bare er nice to have. Det er fuldstændig grundlæggende, nødvendigt infrastruktur, nøjagtig som vejnettet, elnettet, varmenettet og vandværkerne,” meddeler Pernille Johannessen.

Læs også:

TDC ruller fiber ud til 4.300 sjællandske adresser: Tilbyder gratis opkobling

Dansk fibergigant gør klar til at udskifte it-porteføljen efter fusion: Venter kæmpebesparelse




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere


Compliance Day 2024: Faret vild i regulativer og direktiver? Få overblik over dem alle

Få et overblik over, hvordan du holder din virksomhed og organisation compliant uden at overimplementere og dermed undgår at bruge unødige ressourcer. Du får desuden indsigt i en række digitale værktøjer, som kan give dig ro i maven og hjælpe dig i dit arbejde med at holde virksomheden compliant på alle punkter.

30. oktober 2024 | Læs mere