Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Dansk energikæmpe ændrer fokus: Fiber er nu lige så vigtig som el, vand og varme

Det store forsyningsselskab EWII ændrer sit traditionelle fokus på el, vand og varme til også at omfatte fiber. “Det giver ikke mening andet end at sige, at fibernet er infrastruktur,” lyder det fra selskabet.

Forsyningsselskabet EWII - der hører hjemme i Kolding og dækker Trekantområdet - er ikke længere blot et energiselskab.

Selskabet udvider sit historiske fokus på at levere el, vand og varme til nu også at omfatte fiber, meddeler det.

”I dag er det så nødvendigt at transportere data for at samfundet fungerer, at det ikke giver mening andet end at sige, at fibernet er infrastruktur,” lyder det fra direktør for forretningsudvikling, Pernille Johannessen i en udsendt meddelelse.

”Og derfor tager vi konsekvensen og sidestiller fibernet med el, vand og varme i vores koncern,” meddeler hun.

EWII har afsat en milliard kroner til udbygning af fibernettet. Den skal sikre fibernet til alle husstande i EWIIS dækningsområde.

I sommer betegnede administrerende direktør Lars Bonderup Bjørn, beslutningen om at satse en milliard kroner på fibernet som en ‘visionær og fremtidssikrende beslutning.’

Det er målet, at alle husstande i dækningsområdet skal være koblet på fiber i 2023.

Det kan du læse mere om her: Ewii klar med en milliard kroner til at udbygge fibernettet.

EWII peger på, at der ganske vist er andre bredbånds-teknologier tilgængelige.

“Men hvis samfundets infrastruktur skal fremtidssikres, så skal der næsten ubegrænset båndbredde til,” lyder det fra selskabet.

På trapperne har vi nemlig Internet of Things, de førerløse biler, smarte hjem, intelligente skraldespande, digitale virksomheder og meget andet.

”Alle de her fantastiske teknologier kommer til at gøre livet sjovere og lettere for os alle sammen. Men alt det kan ikke fungere uden et pålideligt fibernet. Så vores vision er at gøre Danmark til et foregangsland – med Trekantområdet som spydspids. Og det sker ved at vi er helt klare i spyttet omkring, at fibernet ikke bare er nice to have. Det er fuldstændig grundlæggende, nødvendigt infrastruktur, nøjagtig som vejnettet, elnettet, varmenettet og vandværkerne,” meddeler Pernille Johannessen.

Læs også:

TDC ruller fiber ud til 4.300 sjællandske adresser: Tilbyder gratis opkobling

Dansk fibergigant gør klar til at udskifte it-porteføljen efter fusion: Venter kæmpebesparelse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere