Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Dansk energikæmpe ændrer fokus: Fiber er nu lige så vigtig som el, vand og varme

Det store forsyningsselskab EWII ændrer sit traditionelle fokus på el, vand og varme til også at omfatte fiber. “Det giver ikke mening andet end at sige, at fibernet er infrastruktur,” lyder det fra selskabet.

Forsyningsselskabet EWII - der hører hjemme i Kolding og dækker Trekantområdet - er ikke længere blot et energiselskab.

Selskabet udvider sit historiske fokus på at levere el, vand og varme til nu også at omfatte fiber, meddeler det.

”I dag er det så nødvendigt at transportere data for at samfundet fungerer, at det ikke giver mening andet end at sige, at fibernet er infrastruktur,” lyder det fra direktør for forretningsudvikling, Pernille Johannessen i en udsendt meddelelse.

”Og derfor tager vi konsekvensen og sidestiller fibernet med el, vand og varme i vores koncern,” meddeler hun.

EWII har afsat en milliard kroner til udbygning af fibernettet. Den skal sikre fibernet til alle husstande i EWIIS dækningsområde.

I sommer betegnede administrerende direktør Lars Bonderup Bjørn, beslutningen om at satse en milliard kroner på fibernet som en ‘visionær og fremtidssikrende beslutning.’

Det er målet, at alle husstande i dækningsområdet skal være koblet på fiber i 2023.

Det kan du læse mere om her: Ewii klar med en milliard kroner til at udbygge fibernettet.

EWII peger på, at der ganske vist er andre bredbånds-teknologier tilgængelige.

“Men hvis samfundets infrastruktur skal fremtidssikres, så skal der næsten ubegrænset båndbredde til,” lyder det fra selskabet.

På trapperne har vi nemlig Internet of Things, de førerløse biler, smarte hjem, intelligente skraldespande, digitale virksomheder og meget andet.

”Alle de her fantastiske teknologier kommer til at gøre livet sjovere og lettere for os alle sammen. Men alt det kan ikke fungere uden et pålideligt fibernet. Så vores vision er at gøre Danmark til et foregangsland – med Trekantområdet som spydspids. Og det sker ved at vi er helt klare i spyttet omkring, at fibernet ikke bare er nice to have. Det er fuldstændig grundlæggende, nødvendigt infrastruktur, nøjagtig som vejnettet, elnettet, varmenettet og vandværkerne,” meddeler Pernille Johannessen.

Læs også:

TDC ruller fiber ud til 4.300 sjællandske adresser: Tilbyder gratis opkobling

Dansk fibergigant gør klar til at udskifte it-porteføljen efter fusion: Venter kæmpebesparelse




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere